Japan is een unieke bestemming met prachtige steden, de mooiste tempels, bergachtige gebieden met in de winter altijd een enorm pak sneeuw, een schitterende, ongerepte natuur en prachtige tropische eilanden. Vooral de metropool en hoofdstad Tokyo spreekt tot de verbeelding en staat bij menig reiziger hoog op de bucketlist. Andere grote steden als Kyoto en Osaka staan ook vol met schitterende hoogtepunten. Een reis naar Japan is als een droom die uitkomt. Het land is hypermodern, maar tegelijk ouderwets door de vele authentieke bezienswaardigheden. En dan het eten, de heerlijke Japanse keuken. Sushi zal (buiten Japan) nooit meer hetzelfde smaken en na je eerste keer Japan heb je geleerd dat Sushi maar een klein deel uitmaakt van de hele keuken.

Je vliegt met KLM in zo’n 11 uur naar Tokyo en in 10 uur naar Osaka. Het grootste deel van de reizigers start de reis dan ook in één van deze steden, om vervolgens per trein naar de diverse toffe bestemmingen door te reizen. De tropische bestemming Okinawa is in zo’n 15 uur bereikbaar en dit traject vlieg je het beste (en goedkoopst) met KLM i.s.m. China Airlines met korte stopover in Taipei (in Taiwan).

Japan is geen goedkope vakantiebestemming, maar met de tips op deze website kun je in elk geval het meeste waar voor je geld krijgen. De grootste kostenposten zijn doorgaans de overnachtingen, de treinpas en de vliegtickets. Ben je er op tijd bij (boek bij voorkeur zo’n 6 tot 3 maanden voor vertrek, of eerder bij superaanbiedingen) dan vallen de kosten voor de vliegtickets en de hotels mee. De treinpas koop je met een geldigheid van 7, 14 of 21 dagen (7 dagen kost doorgaans zo’n €225). Bij veel attracties betaal je geen entree. Verder is het eten er goed betaalbaar. Een heerlijke bento-box kost doorgaans maar een paar euro en een sushi maaltijd in een goed restaurant heb je vaak al voor zo’n €20.

Wij hebben inmiddels alle attracties en bezienswaardigheden die we afgelopen jaren bezocht hebben beschreven in de artikelen hieronder. Wanneer we weer naar Japan reizen, zullen er vanzelfsprekend weer diverse nieuwe artikelen volgen. Heb je zelf een tof artikel geschreven dat je graag op Reisvormen wilt publiceren? Neem dan contact met ons op.

Lees hier alles over Japan Bekijk het volledige reisaanbod

Schitterende Japan-reizen met ANWB ReizenNaar het schitterende Japan met TUIFamiliereizen naar Japan met Djoser

5 mooiste Japan-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Japan

Van Verrev.a. €2100 excl.

Japan on a budget

Wissel in 16 dagen de metropolen af met prachtige landelijke gebieden met Van Verre.

Lees meer

Shoestringv.a. €2249 incl.

Hypermodern en traditioneel

10-daagse groepsrondreis langs diverse hoogtepunten van Japan met Shoestring.

Lees meer

333travelv.a. €2615 incl.

Japan Sushi en Samoerai

Ervaar de schitterende contrasten van Japan in deze 13-daagse individuele rondreis met 333travel.

Lees meer

ANWB Reizenv.a. €4945 incl.

Land van de Geisha's

Indrukwekkende, 19-daagse groepsrondreis langs alle highlights van Japan met ANWB Reizen.

Lees meer

Djoserv.a. €3895 incl.

Rondreis Japan

Een bijzondere groepsrondreis door het unieke Japan in 22 dagen met Djoser.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Japan kunt boeken. Populair zijn 333Travel, ANWB Reizen, Djoser, Shoestring, TUI en Van Verre. Je kunt ook makkelijk zelf een reis naar Japan samenstellen. Boek je vliegtickets direct via KLM of maak gebruik van een vliegticketvergelijker als Momondo. Regel je huurauto bij Rentalcars.com, de accommodatie bij Booking.com of Agoda. Koop een Japan Rail Pass voor fantastisch reizen per snelle Shinkansen-trein bij jrailpass.com en boek losse dagtours bij GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Japan.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Japan die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Japan en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.