Cambodja is een mooie bestemming in opkomst. Een zwarte recente geschiedenis bracht het land terug bij af, de wederopbouw is nog steeds in volle gang. Een zeer oude geschiedenis vormt echter de rode lijn door het huidige land. In het huidige Cambodja vind je het grootste religieuze complex op aarde: Angkor. Ditzelfde Angkor vormt nu de voornaamste bron van inkomsten voor het land en veel van haar inwoners. Toerisme is waar het allemaal om draait en jaarlijks bezoeken steeds meer mensen de prachtige schatten van Cambodja.

Naast de grote tempelcomplexen kun je in Cambodja ook prima terecht voor prachtige eilanden met fantastisch mooie stranden. Verder kun je er prima duiken en snorkelen. Veel reizigers bezoeken de hoofdstad Phnom Penh om meer te weten te komen over het verschrikkelijke bewind van Pol Pot van de Rode Khmer. Hier vind je musea en ook diverse andere locaties die alle gruwelijkheden in woord en beeld uitdrukken. De Cambodjanen werken dagelijks hard aan hun nieuwe toekomst, een glimlach is hier echt goud waard!

Op deze website vind je reisinformatie en reistips die je helpen bij het vinden en boeken van een mooie reis door Cambodja. Verder vind je er informatie over toerisme in Cambodja zelf, gebaseerd op onze eigen ervaringen in dit prachtige land. We hebben het volledige reisaanbod met reizen naar Cambodja voor je op een rijtje gezet. Hiermee ben je uitstekend in staat een prachtige vakantie naar het land uit te stippelen. Daarnaast hebben we de verschillende reisorganisaties nader toegelicht. De verschillende reisvormen zijn uitgewerkt, maar ook de grootste toeristische attracties, waaronder de tempels van Angkor. Verder gaan we in op de vervoersmogelijkheden in het land en vind je hier tevens een kostenvoorbeeld van een trip naar Cambodja. Lees ook alles over het verplichte toeristenvisum, dat je makkelijk vooraf online kunt aanvragen.

Naast de georganiseerde mogelijkheden die je hebt om Cambodja te bezoeken, kun je een reis naar het land ook prima zelf regelen. Het enige dat je hoeft te doen, is een vliegticket naar Cambodja kopen (er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen met tickets naar Cambodja) en eventueel wat losse hotelovernachtingen vastleggen. Tours en andere activiteiten kun je allemaal ter plekke regelen. Cambodja is een mooi land om zelf te verkennen.

De informatie op deze website is gebaseerd op onze eigen reiservaringen. Zo hebben wij bijvoorbeeld in zes dagen het gebied rond Siem Reap bezocht en dit uitgewerkt in een reisverslag waarbij de focus vooral kwam te liggen op alle prachtige tempels in de omgeving van Siem Reap.

Reisartikelen over Cambodja

Bekijk alle Cambodja-artikelen Bekijk het volledige reisaanbod

Naar Cambodja met Van Verre

Cambodja in een notendop

 • Simpel land dat leeft van toerisme
 • Ultratrieste recente geschiedenis
 • Angkor-rijk waarop men trots is
 • Heerlijk betaalbaar overnachten, eten en drinken
 • Goed te combineren met bv een strandvakantie bij één van de buurlanden
 • Angkor Wat en de andere tempels rond Siem Reap moet je een keer gezien hebben
 • Goedkoop vanuit Nederland bereikbaar

Populaire reisorganisaties

Naar Cambodja met TUIMooie, unieke Cambodja-reizen met ANWB ReizenOnvergetelijke avonturen in Cambodja met 333travel
slider-cambodja-angkor-wat.jpeg
slider-cambodja-buffels.jpeg
slider-cambodja-ta-prohm.jpeg
slider-cambodja-choeung-ek-phnom-penh.jpeg
slider-cambodja-lingas.jpeg
slider-cambodja-russische-markt.jpeg
slider-cambodja-uitzicht-tempels.jpeg
slider-cambodja-wetlands.jpeg
slider-cambodja-vegetarisch-eten.jpeg
previous arrow
next arrow

Vraag nu je Cambodja-visum geheel digitaal aan!

Het visum voor Cambodja vraag je makkelijk vooraf (online) aan en het is vooral prettig omdat je hiermee de doorgaans lange rijen bij aankomst kunt overslaan. Je kunt dit visum zelf via de officiële Cambodjaanse visumdienst aanvragen ($40, maar wel betalen met credit card), of je vraagt het voor een iets hoger bedrag via één van de populaire Nederlandse bemiddelaars aan (voordeel is makkelijk betalen via iDeal en dus veilig). Lees hier alles over de aanvraagprocedure van het visum bij een bezoek aan Cambodja of vraag direct het Cambodja-visum aan.

Wat je eerst moet weten

 • In Cambodja betaal je alles met contanten, in Riel of Dollar. Pinnen kan in de grote steden bij banken of warenhuizen.
 • Er zijn diverse handige vertaalapps die je tijdens je reis kunnen helpen. In toeristische oorden spreekt men echter redelijk goed Engels.
 • Je kunt geen water uit de kraan drinken. Verder is een mondkapje geen gek idee als je rond Siem Reap verblijft want het is daar altijd erg stoffig (helemaal als je vaak met de TukTuk reist).
 • Persoonlijke (dag)tours zijn vaak het leukst en worden op elke bestemming wel aangeboden. Vaak huur je er voor een vast bedrag een chauffeur met eigen auto, die elke ochtend op de afgesproken tijd bij je accommodatie op je wacht.

Prachtige Cambodja-reizen met 333travel

KidsReizen

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2159 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 22-daagse groepsrondreis met chauffeur met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €3400 excl.

Cambodja compleet

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €2202 incl.

Groepsreis Vietnam & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Vietnam en Cambodja in 20 dagen met TUI.

Lees meer

v.a. €2495 excl.

Rondreis Vietnam & Cambodja

Het beste van 2 prachtige landen Vietnam & Cambodja in 27 dagen met Djoser.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.