Ta Som is een werkelijk schitterende tempel, misschien wel de mooiste tempel van het hele Angkor tempelcomplex. Vooral de oostzijde is echt prachtig. De uitgang aan die kant van de tempel is de perfecte spot voor een foto, waarbij je supergoed kunt vastleggen wat de jungle in al die jaren met de tempel heeft gedaan. Het is allemaal erg mooi om te zien, maar het is er overdag ook vaak flink druk op deze fotogenieke plek, met grote hoeveelheden toeristen die tegelijk wachten op het perfecte plaatje.

Ta Som

Het in Bayon stijl ontworpen Ta Som werd aan het einde van de 12 eeuw voor Koning Jayavarman VII gebouwd. Het complex ligt ten noordoosten van Angkor Thom en ten oosten van het waterbassin Neak Pean. Jayavarman VII droeg de tempel op aan zijn vader Dharanindravarman II (Khmer koning tussen 1150 en 1160). Los van wat werkzaamheden om het geheel te stabiliseren – voor de veiligheid van toeristen – heeft men het grootste gedeelte van de tempel ongemoeid gelaten.

Ta Som

Belangrijk: Vergeet niet helemaal tot het ‘einde’ van het tempelcomplex te lopen, want daar staat het mooiste deel van de tempel. Ga verder als het even kan vroeg in de ochtend of juist tegen het einde van de dag naar Ta Som voor de beste foto’s.

Ta Som

Ook bij Ta Som zie je weer diverse prachtige bomen die half over de tempel heen groeien. Aan de achterzijde van de tempel (oostzijde) heb je dan ook een van de beste plekken voor de ultieme vakantiefoto. Je kunt behalve binnendoor ook buitenom rond Ta Som lopen, en hier ook weer mooie foto’s van het complex maken. Ta Som valt onder de tempels die je met de algemene Angkor entreekaart kunt bezichtigen.

 
 
Naar Cambodja met Van VerreMooie, unieke Cambodja-reizen met Original AsiaOnvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2052 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 16-daagse privé rondreis met chauffeur met ANWB.

Lees meer

v.a. €2645 excl.

Ontdek Cambodja

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €1229 incl.

Rondreis Thailand & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Thailand en Cambodja in twee weken met Kras.

Lees meer

v.a. €2500 excl.

Cambodja Compleet

In 20 dagen langs diverse hoogtepunten van Cambodja met Pangea Travel.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een mooie reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn ANWB Vakantie, De Jong Intra, VNC Asia Travel, Original Asia, PANGEA Travel, 333Travel en Van Verre. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Cambodja biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je vliegtickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bustickets of binnenlandse vluchten) bij Baolau en boek de tours bij GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.