Ta Som is een werkelijk schitterende tempel, misschien wel de mooiste tempel van het hele Angkor tempelcomplex. Vooral de oostzijde is echt prachtig. De uitgang aan die kant van de tempel is de perfecte spot voor een foto, waarbij je supergoed kunt vastleggen wat de jungle in al die jaren met de tempel heeft gedaan. Het is allemaal erg mooi om te zien, maar het is er overdag ook vaak flink druk op deze fotogenieke plek, met grote hoeveelheden toeristen die tegelijk wachten op het perfecte plaatje.

Ta Som

Het in Bayon stijl ontworpen Ta Som werd aan het einde van de 12 eeuw voor Koning Jayavarman VII gebouwd. Het complex ligt ten noordoosten van Angkor Thom en ten oosten van het waterbassin Neak Pean. Jayavarman VII droeg de tempel op aan zijn vader Dharanindravarman II (Khmer koning tussen 1150 en 1160). Los van wat werkzaamheden om het geheel te stabiliseren – voor de veiligheid van toeristen – heeft men het grootste gedeelte van de tempel ongemoeid gelaten.

Ta Som

Belangrijk: Vergeet niet helemaal tot het ‘einde’ van het tempelcomplex te lopen, want daar staat het mooiste deel van de tempel. Ga verder als het even kan vroeg in de ochtend of juist tegen het einde van de dag naar Ta Som voor de beste foto’s.

Ta Som

Ook bij Ta Som zie je weer diverse prachtige bomen die half over de tempel heen groeien. Aan de achterzijde van de tempel (oostzijde) heb je dan ook een van de beste plekken voor de ultieme vakantiefoto. Je kunt behalve binnendoor ook buitenom rond Ta Som lopen, en hier ook weer mooie foto’s van het complex maken. Ta Som valt onder de tempels die je met de algemene Angkor entreekaart kunt bezichtigen.

 
 
Naar Cambodja met TUIMooie, unieke Cambodja-reizen met ANWB ReizenOnvergetelijke avonturen in Cambodja met 333travel

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2159 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 22-daagse groepsrondreis met chauffeur met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €3400 excl.

Cambodja compleet

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €2202 incl.

Groepsreis Vietnam & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Vietnam en Cambodja in 20 dagen met TUI.

Lees meer

v.a. €2495 excl.

Rondreis Vietnam & Cambodja

Het beste van 2 prachtige landen Vietnam & Cambodja in 27 dagen met Djoser.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.