Banteay Srei is een tempel die al in de 10e eeuw gebouwd is. De naam van de tempel betekent ’tempel van de vrouwen’. Het complex valt vooral op vanwege de enorme details in de afbeeldingen. Er zijn zoveel haarscherpe afbeeldingen te zien; je kunt van zeer dichtbij mooie foto’s maken. Het wordt ook vaak gezien als één van de best gewaarde en meest gedetailleerde tempels binnen het Angkor tempelcomplex.

Banteay Srei

Ook de ingang van de tempel is al erg mooi, aan beide zijden heb je diverse blokken en stenen met mooie afbeeldingen. De tempel viel ook erg op vanwege de strak ontworpen officiële ingang (niet de tempelingang). Er is een prima toilet aanwezig en daarnaast diverse winkeltjes waar je van alles en nog wat kunt kopen (wij kochten er een ijsje, het eerste ijs dat we er tegenkwamen).

Banteay Srei

Banteay Srei is in de 10e eeuw (967 na Christus) gebouwd door een lid van het hof genaamd Yajnavaraha; hij diende als adviseur voor toenmalige Khmer-koning Rajendravarman. Het is één van de weinige tempels die niet op basis van een directe opdracht van een koning gebouwd is. De tempel dient ter ere van de hindoeïstische god Shiva. Het complex heeft een duidelijke rode gloed; dit komt doordat het complex is gemaakt met rood zandsteen. Wat vooral opvalt is dat de torens van Banteay Srei veel kleiner zijn dan de torens bij de andere tempels. Banteay Srei valt onder de tempels die je met de algemene Angkor entreekaart kunt bezichtigen.

Banteay Srei

De tempel ligt op zo’n 30 minuten rijden ten noordoosten van Siem Reap, waardoor niet elke toerist zal besluiten de tempel te bezoeken. Vooral reizigers die een tuktuk huren zullen dit soort tochtjes wellicht niet snel ondernemen. Wel ligt het op de weg richting één van de mooiste bezienswaardigheden rond Siem Reap, namelijk het schitterende Kbal Spean (de rotstekeningen in de rivierbedding). Dit is wat ons betreft een absolute must-see van Cambodja en beide bezienswaardigheden kun je mooi met elkaar combineren.

Let er wel op dat Kbal Spean dagelijks om 15.00 sluit (d.w.z. dat er geen toeristen meer naar boven mogen). Banteay Srei sluit dagelijks om 17.00. Wij bezochten eerst Kbal Spean op het heetst van de dag (rond het middaguur) en gingen op de terugweg langs de mooie Banteay Srei tempel, waar we heerlijk tot sluitingstijd hebben genoten van de prachtige afbeeldingen.

 
 
Naar Cambodja met TUIMooie, unieke Cambodja-reizen met ANWB ReizenOnvergetelijke avonturen in Cambodja met 333travel

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2159 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 22-daagse groepsrondreis met chauffeur met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €3400 excl.

Cambodja compleet

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €2202 incl.

Groepsreis Vietnam & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Vietnam en Cambodja in 20 dagen met TUI.

Lees meer

v.a. €2495 excl.

Rondreis Vietnam & Cambodja

Het beste van 2 prachtige landen Vietnam & Cambodja in 27 dagen met Djoser.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.