Bakong werd in de 9e eeuw gebouwd, het officiële jaartal van oplevering is 881 na Christus. Het bouwwerk is door koning Indravarman I gebouwd ter ere van de hindoeïstische god Shiva. Het diende in die tijd als officiële staatstempel van het Khmer-rijk. De zoon van Indravarman I – Yasovarman I – verhuisde na zijn opvolging naar het gebied ten noorden van Siem Reap (waar het huidige Angkor ligt) en liet Bakong en de andere twee Roluos tempels voor wat ze waren. Door de goede staat waarin Bakong al die jaren verkeerde werd geconcludeerd dat Bakong tijdens de periode dat het centrum van het Khmer-rijk al verhuisd was, nog steeds gebruikt werd.

Bakong

Bakong is onderdeel van de Roluos Groep, de eerste tempels van het Khmer-rijk. Het is de hoofdtempel van de Roluos Groep en ziet er prachtig uit.. Het totale gebied bestrijkt 900 bij 700 meter. Je steekt eerst een lange brug over en dan ben je bij de ingang van de tempel. De tempel heeft 5 niveaus en er zijn trappen die je naar het hoogste niveau leiden. Vanaf dit niveau heb je een prachtig uitzicht over het gebied dat nu Roluos heet. Bakong is erg populair onder de lokale bevolking; het wordt vaak gebruikt tijdens bruiloften om trouwfoto’s te maken met de tempel op de achtergrond. Wij kwamen dan ook een bruidspaar tegen die speciaal voor hun belangrijke dag helemaal opgedoft waren.

Bakong

Het centrale gebied beslaat 400×300 meter. In dit gebied vind je de hoofdtempel en daarnaast ook nog eens 22 satelliettempels en 8 torens (twee aan elke kant). Er zijn bij de hoofdingang twee prachtige 7-koppige naga’s te zien. Je loopt via een pad naar het centrale deel. Aan de achterkant van het complex kun je via een pad de tempel verlaten en in een grote boog om de tempel lopen om weer naar de hoofdingang (parkeerplaats) te gaan. De tempels binnen de Roluos Group zijn kosteloos te bezoeken met de algemene Angkor entreekaart.

Bakong

 
 
Naar Cambodja met Van VerreMooie, unieke Cambodja-reizen met Original AsiaOnvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2052 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 16-daagse privé rondreis met chauffeur met ANWB.

Lees meer

v.a. €2645 excl.

Ontdek Cambodja

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €1229 incl.

Rondreis Thailand & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Thailand en Cambodja in twee weken met Kras.

Lees meer

v.a. €2500 excl.

Cambodja Compleet

In 20 dagen langs diverse hoogtepunten van Cambodja met Pangea Travel.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een mooie reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn ANWB Vakantie, De Jong Intra, VNC Asia Travel, Original Asia, PANGEA Travel, 333Travel en Van Verre. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Cambodja biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je vliegtickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bustickets of binnenlandse vluchten) bij Baolau en boek de tours bij GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.