Bakong werd in de 9e eeuw gebouwd, het officiële jaartal van oplevering is 881 na Christus. Het bouwwerk is door koning Indravarman I gebouwd ter ere van de hindoeïstische god Shiva. Het diende in die tijd als officiële staatstempel van het Khmer-rijk. De zoon van Indravarman I – Yasovarman I – verhuisde na zijn opvolging naar het gebied ten noorden van Siem Reap (waar het huidige Angkor ligt) en liet Bakong en de andere twee Roluos tempels voor wat ze waren. Door de goede staat waarin Bakong al die jaren verkeerde werd geconcludeerd dat Bakong tijdens de periode dat het centrum van het Khmer-rijk al verhuisd was, nog steeds gebruikt werd.

Bakong

Bakong is onderdeel van de Roluos Groep, de eerste tempels van het Khmer-rijk. Het is de hoofdtempel van de Roluos Groep en ziet er prachtig uit.. Het totale gebied bestrijkt 900 bij 700 meter. Je steekt eerst een lange brug over en dan ben je bij de ingang van de tempel. De tempel heeft 5 niveaus en er zijn trappen die je naar het hoogste niveau leiden. Vanaf dit niveau heb je een prachtig uitzicht over het gebied dat nu Roluos heet. Bakong is erg populair onder de lokale bevolking; het wordt vaak gebruikt tijdens bruiloften om trouwfoto’s te maken met de tempel op de achtergrond. Wij kwamen dan ook een bruidspaar tegen die speciaal voor hun belangrijke dag helemaal opgedoft waren.

Bakong

Het centrale gebied beslaat 400×300 meter. In dit gebied vind je de hoofdtempel en daarnaast ook nog eens 22 satelliettempels en 8 torens (twee aan elke kant). Er zijn bij de hoofdingang twee prachtige 7-koppige naga’s te zien. Je loopt via een pad naar het centrale deel. Aan de achterkant van het complex kun je via een pad de tempel verlaten en in een grote boog om de tempel lopen om weer naar de hoofdingang (parkeerplaats) te gaan. De tempels binnen de Roluos Group zijn kosteloos te bezoeken met de algemene Angkor entreekaart.

Bakong

 
 
Naar Cambodja met TUIMooie, unieke Cambodja-reizen met ANWB ReizenOnvergetelijke avonturen in Cambodja met 333travel

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2159 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 22-daagse groepsrondreis met chauffeur met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €3400 excl.

Cambodja compleet

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €2202 incl.

Groepsreis Vietnam & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Vietnam en Cambodja in 20 dagen met TUI.

Lees meer

v.a. €2495 excl.

Rondreis Vietnam & Cambodja

Het beste van 2 prachtige landen Vietnam & Cambodja in 27 dagen met Djoser.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.