Preah Ko is onderdeel van de Roluos Groep, de eerste tempels van het Khmer-rijk. De naam betekent ‘Heilige Stier’ – vernoemd naar Nandi, de stier van Shiva – en voor het complex zie je dan ook de grote beelden van drie zittende stieren. Preah Ko is het oudste tempelcomplex van het Khmer-rijk. Het complex bevat 6 prachtige torens in totaal. Elke toren heeft unieke details.

Preah Ko

Preah Ko is gebouwd in 879 na Christus in opdracht van koning Indravarman I van het Khmer-rijk. De tempel heeft een hindoeïstische inslag en eert de god Shiva. De middelste toren aan de voorzijde van het tempel is opgedragen aan Jayavarman II; de oprichter van het grote Khmer-rijk. De tempel ligt vlakbij het huidige dorp Roluos; vandaar de naam ‘Roluos Group of Temples’. Oorspronkelijk heette het gebied waar de tempel ligt Hariharalaya en de Roluos tempels werden rond 1930 in de diepe jungle (her)ontdekt. Preah Ko is vanaf de jaren ’90 flink gerestaureerd. Dit werd o.a. mogelijk gemaakt door financiering door de Duitse overheid.

Preah Ko

Preah Ko

De tempels binnen de Roluos Group zijn kosteloos te bezoeken met de algemene Angkor entreekaart. Vaak bezoek je de tempel samen met een kijkje bij de andere Roluos tempels (o.a. de schitterende Bakong tempel). De tempel is makkelijk bereikbaar met de taxi of tuktuk, het ligt dichtbij National Highway 6, op zo’n 12 kilometer ten oosten van Siem Reap.

 
 
Naar Cambodja met Van VerreMooie, unieke Cambodja-reizen met Original AsiaOnvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2052 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 16-daagse privé rondreis met chauffeur met ANWB.

Lees meer

v.a. €2645 excl.

Ontdek Cambodja

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €1229 incl.

Rondreis Thailand & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Thailand en Cambodja in twee weken met Kras.

Lees meer

v.a. €2500 excl.

Cambodja Compleet

In 20 dagen langs diverse hoogtepunten van Cambodja met Pangea Travel.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een mooie reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn ANWB Vakantie, De Jong Intra, VNC Asia Travel, Original Asia, PANGEA Travel, 333Travel en Van Verre. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Cambodja biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je vliegtickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bustickets of binnenlandse vluchten) bij Baolau en boek de tours bij GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.