Preah Ko is onderdeel van de Roluos Groep, de eerste tempels van het Khmer-rijk. De naam betekent ‘Heilige Stier’ – vernoemd naar Nandi, de stier van Shiva – en voor het complex zie je dan ook de grote beelden van drie zittende stieren. Preah Ko is het oudste tempelcomplex van het Khmer-rijk. Het complex bevat 6 prachtige torens in totaal. Elke toren heeft unieke details.

Preah Ko

Preah Ko is gebouwd in 879 na Christus in opdracht van koning Indravarman I van het Khmer-rijk. De tempel heeft een hindoeïstische inslag en eert de god Shiva. De middelste toren aan de voorzijde van het tempel is opgedragen aan Jayavarman II; de oprichter van het grote Khmer-rijk. De tempel ligt vlakbij het huidige dorp Roluos; vandaar de naam ‘Roluos Group of Temples’. Oorspronkelijk heette het gebied waar de tempel ligt Hariharalaya en de Roluos tempels werden rond 1930 in de diepe jungle (her)ontdekt. Preah Ko is vanaf de jaren ’90 flink gerestaureerd. Dit werd o.a. mogelijk gemaakt door financiering door de Duitse overheid.

Preah Ko

Preah Ko

De tempels binnen de Roluos Group zijn kosteloos te bezoeken met de algemene Angkor entreekaart. Vaak bezoek je de tempel samen met een kijkje bij de andere Roluos tempels (o.a. de schitterende Bakong tempel). De tempel is makkelijk bereikbaar met de taxi of tuktuk, het ligt dichtbij National Highway 6, op zo’n 12 kilometer ten oosten van Siem Reap.

 
 
Naar Cambodja met TUIMooie, unieke Cambodja-reizen met ANWB ReizenOnvergetelijke avonturen in Cambodja met 333travel

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2159 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 22-daagse groepsrondreis met chauffeur met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €3400 excl.

Cambodja compleet

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €2202 incl.

Groepsreis Vietnam & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Vietnam en Cambodja in 20 dagen met TUI.

Lees meer

v.a. €2495 excl.

Rondreis Vietnam & Cambodja

Het beste van 2 prachtige landen Vietnam & Cambodja in 27 dagen met Djoser.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.