Neak Pean is een vierkant kunstmatig meer met water, met in het midden een kleine boeddhistische tempel. Om het stenen meer liggen vier bassins, die tijdens de regentijd vol met water lopen. In de droge periode kun je er doorheen lopen.

Neak Pean

Jayavarman VII liet dit bad halverwege de 12e eeuw bouwen voor rituele reinigingen. Eigenlijk moest het in die tijd een soort ziekenhuis voorstellen. Er werd ook wel van gezegd dat het helende krachten zou hebben, vanwege de gelijkenis met een mythisch meer in het Himalayagebergte genaamd Anavatapta.

Neak Pean

Neak Pean bestaat uit een groot vierkant bad met aan elke zijde een kleiner vierkant bad. De vier kleine baden staan voor de elementen water, aarde, vuur en wind. Deze elementen zouden balans brengen wanneer de zieken in het water zouden baden, waardoor het herstel versneld zou worden. Midden in het grote bad is een cirkelvormige toren die wordt omringd door twee naga’s. Op diverse plekken zie je referenties naar het Boeddhisme. Neak Pean valt onder de bezienswaardigheden die je met de algemene Angkor entreekaart kunt bezichtigen.

 
 
Naar Cambodja met Van VerreMooie, unieke Cambodja-reizen met Original AsiaOnvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2052 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 16-daagse privé rondreis met chauffeur met ANWB.

Lees meer

v.a. €2645 excl.

Ontdek Cambodja

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €1229 incl.

Rondreis Thailand & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Thailand en Cambodja in twee weken met Kras.

Lees meer

v.a. €2500 excl.

Cambodja Compleet

In 20 dagen langs diverse hoogtepunten van Cambodja met Pangea Travel.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een mooie reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn ANWB Vakantie, De Jong Intra, VNC Asia Travel, Original Asia, PANGEA Travel, 333Travel en Van Verre. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Cambodja biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je vliegtickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bustickets of binnenlandse vluchten) bij Baolau en boek de tours bij GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.