Neak Pean is een vierkant kunstmatig meer met water, met in het midden een kleine boeddhistische tempel. Om het stenen meer liggen vier bassins, die tijdens de regentijd vol met water lopen. In de droge periode kun je er doorheen lopen.

Neak Pean

Jayavarman VII liet dit bad halverwege de 12e eeuw bouwen voor rituele reinigingen. Eigenlijk moest het in die tijd een soort ziekenhuis voorstellen. Er werd ook wel van gezegd dat het helende krachten zou hebben, vanwege de gelijkenis met een mythisch meer in het Himalayagebergte genaamd Anavatapta.

Neak Pean

Neak Pean bestaat uit een groot vierkant bad met aan elke zijde een kleiner vierkant bad. De vier kleine baden staan voor de elementen water, aarde, vuur en wind. Deze elementen zouden balans brengen wanneer de zieken in het water zouden baden, waardoor het herstel versneld zou worden. Midden in het grote bad is een cirkelvormige toren die wordt omringd door twee naga’s. Op diverse plekken zie je referenties naar het Boeddhisme. Neak Pean valt onder de bezienswaardigheden die je met de algemene Angkor entreekaart kunt bezichtigen.

 
 
Naar Cambodja met TUIMooie, unieke Cambodja-reizen met ANWB ReizenOnvergetelijke avonturen in Cambodja met 333travel

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2159 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 22-daagse groepsrondreis met chauffeur met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €3400 excl.

Cambodja compleet

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €2202 incl.

Groepsreis Vietnam & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Vietnam en Cambodja in 20 dagen met TUI.

Lees meer

v.a. €2495 excl.

Rondreis Vietnam & Cambodja

Het beste van 2 prachtige landen Vietnam & Cambodja in 27 dagen met Djoser.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.