Cambodja heeft een handjevol steden met meer dan 100.000 inwoners. Alleen Phnom Penh is een echte metropool met ruim 1,5 miljoen inwoners. In tegenstelling tot steden als Bangkok en Ho Chi Minh Stad staat de ontwikkeling van Phnom Penh nog in de kinderschoenen.

Er zijn drie steden relevant voor toeristen en dat zijn Phnom Penh (de hoofdstad), Siem Reap (met de vele tempels) en Sihanoukville (met de fijne stranden). Andere steden waar toeristen mee te maken hebben zijn Battambang (langs de route naar Thailand), Poipet (grensovergang met Thailand), Koh Kong (andere grensovergang met Thailand) en Kampong Cham op de route naar Vietnam.De steden zijn allemaal goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tussen Siem Reap en Phnom Penh gaan dagelijks vele bussen en ook een aantal boten die helemaal via Tonle Sap varen. Backpackers nemen doorgaans de boot, wat een leuke manier is om tussen beide steden te reizen. Wil je een overnachting besparen dan kun je het beste een nachtbus overwegen.

Ook Sihanoukville is goed bereikbaar vanaf beide steden. Vanaf Sihanoukville kun je ook met een minibus of bus langs de kuststreek naar de Thaise grens. Vanaf Phnom Penh kun je met de bus of boot naar de Vietnamese grens (of direct naar Ho Chi Minh Stad). Vanaf Siem Reap gaan dagelijks bussen naar de Thaise grens bij Poipet.

 
 

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2052 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 16-daagse privé rondreis met chauffeur met Fox, verre reizen van ANWB.

Lees meer

v.a. €2645 excl.

Ontdek Cambodja

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €1229 incl.

Rondreis Thailand & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Thailand en Cambodja in twee weken met Kras.

Lees meer

v.a. €1699 incl.

Wereldwonder Angkor Wat

Adembenemend mooie individuele reis langs diverse hoogtepunten met Shoestring.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.