Antwerpen is een heerlijke stedentripbestemming dicht tegen de Nederlandse grens. Lekker even naar het buitenland maar toch dichtbij. Wij komen er soms voor een dagje (winkelen), maar ook regelmatig voor een kort tripje van een paar dagen. Er is zat te doen, gezellig in zomer en winter, een keur aan goede restaurants en een hotelovernachting is meestal goed betaalbaar. Dit keer een trip van 3 nachten in de zomerperiode. Lekker genieten van terrasjes en enorm veel plezier op het hoogtepunt van onze trip: De elektrische step!

De reistijd vanaf Utrecht is met ongeveer 1,5 uur goed te doen en als je buiten Antwerpen bij een P+R parkeert kost het ook nog eens helemaal niks (parkeren in de stad of bij hotels is vaak erg prijzig in België). De stad is ook prima met de trein bereikbaar en omdat het centraal treinstation (een attractie op zich) op de rand van het centrum ligt, loop je gemakkelijk via de gezellige straatjes naar je accommodatie.

Waarom komen wij nu telkens weer terug in Antwerpen? Dat komt hoofdzakelijk door het enorme aanbod aan restaurants en terrasjes met daarnaast de geweldige hoeveelheid leuke winkeltjes. In de zomer gebruiken we meestal een fiets om zo makkelijk de stad te verkennen en in de winter doen we alles lopend met een fijn centraal gelegen hotel of Airbnb als uitvalbasis. Antwerpen in de winter is echt supersfeervol!

Terrasjes in Antwerpen

Deze uitgebreide beschrijving van ons meest recente verblijf (d.d. 26 juli 2021) van 3 nachten is perfect voor wanneer je de stad zelf bezoekt. Omdat we regelmatig in de stad zijn zullen we de specifieke tips (vooral adresjes etc) zoveel mogelijk bijwerken.

Covid in 2021: België versoepelde de covid-gerelateerde regels voorafgaand aan onze trip. Wel golden er nog regels m.b.t. bezoeken van musea, restaurants en andere attracties/activiteiten die binnen plaatsvinden. Zo moest je in musea altijd nog een mondkapje op. Ook in restaurants bij binnenkomst maar niet aan tafel. Het went gelukkig snel.

Alle reisartikelen over België

Alles over België Bekijk alle België-artikelen

Antwerp City Card

Antwerp City Card

Niet te lang over nadenken, gewoon doen als je er langer dan een dag verblijft! Met de Antwerp City Card kun je een groot aantal bezienswaardigheden en attracties gratis (of met korting) bezoeken. Daarbij kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, zoals de metro en de stadsbussen. Verder krijg je bij bepaalde winkels korting op je besteding. De kaart is er in een versie van 24, 48 en 72 uur en kost resp. €29, €37 en €42. De kaart is te koop bij het bezoekerscentra van Visit Antwerpen, op de Grote Markt 13 of in het Centraal Station. Ook kan je de kaart vooraf online bestellen via Visit Antwerpen.

Belangrijkste straten en pleinen

Grote Markt Antwerpen

Grote Markt: Prachtig plein met schitterende pakhuizen. Rondom het plein diverse leuke restaurantjes en barretjes.
Groenplaats: Dit plein was ooit een begraafplaats en vormt nu het hart van de stad.
Handschoenmarkt: Een autovrij plein waaraan de Onze Lieve Vrouwe-kathedraal staat.
Keyserlei: Voor treinreizigers is deze winkel- en horecastraat de toegangspoort tot het centrum van Antwerpen.
Wilde Zee: Klein buurtje, achter de Schoenmarkt/Meir. Leuke winkels met hippe merken.
Kloosterstraat: Interieurzaken, Vintage, 2e hands. Van alles en nog wat voor creatievelingen.
Het Eilandje: Beach vibe in de haven van Antwerpen. Leuke restaurants en een paar toffe musea (incl. uitkijkpunt op MAS).
Astridplein: Horeca, hotels, trams, bussen en het Centraal Station komen hier samen.
Meir: De Meir is veruit de belangrijkste winkelstraat van Antwerpen.
Zuid: Hippe restaurants, cocktailbarretjes, koffietentjes en in de toekomst het mooiste park van Antwerpen!

Wat is er allemaal te doen tijdens de zomermaanden?

Winkelen, winkelen en nog eens winkelen

Winkelen is misschien wel de grootste trekpleister van Antwerpen. Gewoon slenteren langs de vele shops, waar je in tegenstelling tot in Nederland echt veel meer toffe unieke zaakjes hebt. Wij doen altijd veel inspiratie op in de diverse exclusieve interieurwinkels langs de Kloosterstraat. Leuke winkelstraten en winkelcentra: Century Center, Grand Bazar, Nieuwe Gaanderij, Stadsfeestzaal en Wijnegem (buiten de stad).

Winkelen in Antwerpen

Winkelen in Antwerpen

Koopzondag heb je op elke 1e zondag van de maand en verder alleen in de wintermaanden. De winkels gaan op die zondag vaak rond het middaguur open. Soms zijn restaurants ook op zondag gesloten (en soms op maandag). Wanneer er geen koopzondag is, zijn de winkels in het centrum ook echt allemaal gesloten.

Steps van Lime & Bird

Steps van Lime

Bij aankomst zag je ze overal rondrijden, de duidelijk herkenbare steps van deelplatformen Lime en Bird. Bij beiden kun je gemakkelijk een step ‘claimen’ door even de app te installeren. Die toont handig waar de dichtstbijzijnde step staat en met 1 klik is deze voor 10 minuten gereserveerd. Eenmaal bij de step unlock je deze met weer 1 klik en vervolgens scheur je met het grootste plezier de hele stad rond. Wij wisselden de Velo Antwerpen deelfiets af met een Lime step wanneer we er een tegenkwamen. Let wel op dat de steps niet goedkoop zijn, je betaalt €1 starttarief en vervolgens 19 cent per minuut. Als je er net als wij uren gebruik van maakt, lopen de kosten dus aardig op (maar het was elke cent waard!).

MAS

MAS (Museum aan de Stroom)

Het MAS (Museum aan de Stroom) is populair museum met meerdere vaste en tijdelijke collecties. Centraal staat de band tussen Antwerpen en de rest van de wereld. Het schitterend ontworpen museumgebouw heeft een panoramadak met geweldig uitzicht over de stad. Reserveer vooraf je tijdslot en met je ticket kun je in de zomermaanden ook na sluitingstijd nog terecht op het panoramadak (tot 22.00). Het museum is open van 10.00 tot 17.00 (maandag gesloten).
Hanzestedenplaats 1Website

Chocolate Nation

Chocolate Nation

Chocolate Nation is een geweldig museum tegenover het Centraal Station van Antwerpen. Deze attractie is in korte tijd uitgegroeid tot één van de meest populaire todo’s in de stad. Wie wil er nou niet alles te weten komen over de geschiedenis van Belgische chocolade en tegelijk ook nog eens heerlijke chocolade proeven. Echt een fantastische, interactieve ervaring die vooral erg leuk is voor kinderen.
Koningin Astridplein 7Website

Het strand

Waterbus

Op de Linkeroever langs de Antwerpse Schelde heb je het Sint Annastrand, een gezellig strand met een paar strandtentjes en mooi zicht over de Schelde. Je komt er gemakkelijk door vanaf het Steenplein de waterbus naar de steiger bij Sint Anna te pakken (je huurfiets mag ook mee!). Je kan ook met je deelfiets onder de Schelde door via de speciale tunnel, vervolgens fiets je er in nog geen 10 minuten vanaf de uitgang naartoe.
Wandeldijk

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Een kijkje binnen in deze mooie Gotische kerk is zeker de moeite waard als je een Antwerp City Card hebt, zeker vanwege de prachtige werken van Rubens die er hangen. Ook aan de buitenkant is het een prachtig gezicht. Voor de kerk ligt het standbeeld van Nello & Patrache, in heel België (en in Japan) bekend vanwege het trieste kerstverhaal waar beiden een hoofdrol in hebben.
Groenplaats 21Website

Het Rubenshuis

Het huis van wereldberoemd kunstenaar Peter Paul Rubens staat vol met zijn meesterwerken en is absoluut een bezoek waard (ook als niet-kunstliefhebber). Met de Antwerp City Card kun je het museum kosteloos bezoeken, wel dien je vooraf een e-ticket (o.b.v. een tijdslot) te bestellen.
Wapper 9-11Website

Centraal Station (Middenstatie)

Reis je met de trein naar Antwerpen, dan kom je aan op Antwerpen Centraal, ook wel Middenstatie genoemd. Dit is een attractie op zich en al jaren één van de meest populaire bezienswaardigheden van de stad. Het bouwwerk is echt schitterend en zeer fotogeniek.
Koningin Astridplein 27Website

De Koninck brouwerij

Bierliefhebbers mogen een tour door een brouwerij niet overslaan, waar in België je ook bent. Zo ligt even buiten het centrum van Antwerpen de prachtige De Koninck brouwerij, waar je een interessante, interactieve doorleiding (zonder gids dus in je eigen tempo) krijgt. Een ticket bevat naast de tour twee proeverijtjes. Als je er dan toch bent kun je nadien ook genieten van een lunch of diner, je hebt er namelijk meerdere restaurants. Wij zijn fan van Black Smoke en ook Butcher’s Cave (lunchbar) is erg tof. Verder heb je er nog een kwaliteitsslager en The Butcher’s Son, een populair restaurant met 1 Michelinster.
Boomgaardstraat 8Website

Fietsen door het historische centrum (en erbuiten)

Liever zelf fietsend door de stad? Vooral in de zomermaanden kun je Antwerpen perfect met de fiets verkennen. Antwerp by Bike organiseert dagelijks om 13.45 een fietstour langs alle highlights van de stad (kosten €22, inclusief fiets, gids en een drankje). Ook populair zijn de tours van Antwerp Bike Tours.

Antwerpen heeft verder een handig deelsysteem voor fietsen, net zoals je dat in veel andere (wereld)steden hebt. Via Velo Antwerpen kunnen toeristen vooraf een dag- of weekpas kopen via http://www.velo-antwerpen.be (dit kan ook bij de informatiebalie op de Grote Markt) en de Velo-fiets bij één van de Velo-stations oppikken. De fiets is gratis bij ritjes korter dan 30 minuten en het is daarom de perfecte manier om telkens korte stukken in de stad te overbruggen. Wil je er langer gebruik van maken, dan betaal je voor de dienst. Ben je klaar met fietsen? Dan zoek je op de app even snel een fietsenstalling in de buurt op waar je de fiets parkeert en direct ‘uitlogt’.

Wil je liever met je eigen fiets op pad? Dan kan dat natuurlijk ook. Antwerpen is een fietsvriendelijke wereldstad waar je heerlijk op de fiets de stad kunt ontdekken. Met de fietskaart van Urban Jungle kun je de leukste fietsroutes afleggen. De fietskaart is online beschikbaar maar kun je ook ophalen bij de bezoekerscentra van Visit Antwerpen. Bedenk ook goed van te voren waar je gaat stoppen en kies een goede plek uit waar je de fietsen willen stallen. Zorg dus ook altijd dat je een goed fietsslot bij je hebt waarmee je een fiets veilig op slot kunt zetten.

Ook leuk is de step, waar we hierboven al over schreven. Er zijn een paar aanbieders met elk hun eigen step-platform; steps van Lime en Bird zagen we het vaakst. De steps lokaliseer je via de app en omdat er geen vaste parkeerplekken zijn kun je de step overal claimen en droppen. Een hele leuke manier om de stap te verkennen. Elke aanbieder heeft een eigen app die je kunt installeren om van de step gebruik te kunnen maken.

Middelheimpark

Het mooiste en grootste park van Antwerpen is goed met de fiets (en de bus) bereikbaar. Leuk om in de zomer lekker doorheen te wandelen en neem ook meteen een kijkje bij het prachtige Kasteel Den Brandt dat eraan grenst. Het prachtige openluchtmuseum is gratis toegankelijk en als je de Antwerp City Card hebt kun je gratis de audiogids bij de ingang ophalen. Na afloop is het wellicht leuk om er meteen te lunchen, Murni Wilrijk is een aanrader!
Middelheimlaan 1

De wijk Eilandje

De wijk het Eilandje

’t Eilandje ligt ten noorden van het historische centrum van Antwerpen. Hoewel je het prima lopend kunt bereiken, is een huurfiets (bv Velo Antwerpen) een beter en leuker alternatief. Hiermee kun je namelijk de wijk zelf ook makkelijk(er) verkennen. ’t Eilandje is een hippe wijk, vol leuke restaurants en barretjes, waaronder een aantal sfeervolle ‘strandtenten’ aan de Schelde. Ook heb je er meerdere populaire musea, zoals het MAS en Red Star Line. De Parkbrug ligt op een paar minuten fietsen. Deze prachtig ontworpen brug is zeer Instagrammable!

Parkbrug Antwerpen

‘Park Dok Zuid’

Tijdens onze trip kwamen we veelvuldig in ‘Zuid’, met veel leuke restaurantjes en een paar toffe cocktailbars. We lazen over Park Dok Zuid, een enorm stadspark in aanbouw, dat vanaf 2024 volledig gereed moet zijn en dan het ‘Central Park’ van Antwerpen zal vormen. Een reden om tegen die tijd nog eens terug te gaan 😊.Booking.com

Verrassingstrips met srprs.me

Populaire reisorganisaties

Heerlijk eten en drinken

Lekker uit eten kan op veel verschillende manieren. Je kunt naar een luxe sterrenrestaurant, maar ook bij een frietkot wat halen. Hier tussenin heb je een enorme keuze aan – vaak hippe en gezellige – restaurants, waar een maaltijd niet meer dan €30 per persoon hoeft te kosten. Een plek met grote concentratie hippe restaurants is de wijk Eilandje, met de meeste restaurants in de directe omgeving van het MAS.

Geen tourist traps

Antwerpen is een enorme stad met veel keuze. Het is geen typische toeristenstad dus kun je eigenlijk overal wel naar binnenlopen. Er zijn geen echte tourist traps, van die typische restaurants met slecht eten en opgeblazen prijzen. Wij kwamen na lang zoeken bij de bovenstaande tentjes terecht, maar er is zoveel meer (voor elk wat wils). Let er wel op dat je soms vooraf moet reserveren, al is het maar om een goed plekje te krijgen. Hieronder nog wat tips die we vooraf en tijdens ons verblijf nog opvingen (bij sommige tentjes aten we in het verleden al eens).

’s Avonds lekker uit eten!

Nathan Antwerpen

Ga naar Lam & Yin of naar Sombat Thai Cuisine voor heerlijk Aziatisch eten. Of ga naar Het Gebaar, Nathan, The Jane, ’t Zilte, Kommilfoo, ’t Fornuis, Bistrot Du Nord, The Butcher’s Son en The Glorious (allemaal met Michelinsterren).

Black Smoke Restaurant

Iets minder duur en luxe, en vooral lekker ongedwongen? Ga dan naar B23 of naar Balls & Glory tegenover de Stadsschouwburg. Het Black Smoke BBQ-restaurant binnen stadsbrouwerij De Koninck is ook geweldig. Op ’t Eilandje heb je verder meerdere ‘strandtentjes’, lekker genieten (met de voetjes in het zand) bij Bocadero, SOMMAR, de Zomerbar en Bar Paniek. Andere aanraders zijn Fiskebar, Pasta-Hippo-Vino, I Famosi, TIO Tapasbar en Món.

Elfde Gebod

Een simpele hap met een lekker biertje (of ander drankje) erbij heb je bij Billie’s Bier Kafetaria, Elfde Gebod, Paul’s Boutique, Via Via, Oud Arsenaal of Gollem. Alleen op zoek naar een leuk biercafé, bezoek dan Bier Central, Paters Vaetje of Den Engel. Fans van terrasjes kunnen prima terecht bij Bar Chapel, Bar Noord en de vele toffe plekjes op ’t Eilandje.

Liefhebber van Hamburgers met frieten? Ga naar Ellis Gourmet Burger (o.a. op De Keyserlei maar die op ’t Eilandje is leuker), Burgers and Booze op de Leopold (Waelstraat 7) of naar De Burgerij (’t Eilandje & Leopoldplaats 5).

Lunch of ontbijt

Le Pain Quotidien

Een lekkere lunch of ontbijt haal je bij EXKi, Le Pain Quotidien, Juno (veg), The Lunchbox, Den Boterham, Bubble Waffle Café, Cafe Shilling (net buiten het centrum), Brasserie de Markt, of Brasserie den Antigoon (voor een lekkere omelet, of iets anders van de uitgebreide menukaart).

Bij de Felix Food Klub langs de Godefriduskaai kom je vast ook wel een leuk tentje tegen voor een prima lunch. Hier heb je van donderdag tot en met zondag een toffe selectie aan food trucks met diverse soorten lekkernijen.

Zit je in een Airbnb of appartement en wil je gewoon ’thuis’ ontbijten? Haal je brood en andere heerlijkheden bij Lints op het Vleminckveld (nr68) of bij CRU waar ze elke ochtend heerlijk versgebakken brood hebben.

Koffie

In de haven van Antwerpen ligt de wereldvoorraad aan koffiebonen opgeslagen en wellicht is de stad hierdoor een heus walhalla voor koffieliefhebbers. Je hebt een enorme hoeveelheid koffietentjes, met soms zelfs nog hun eigen branderij. Lekkere koffie drink je bij Cuperus, Broer Bretel, .Normo, Barnini, Mundi, Caffènation, Mokkakapot, GLOW, ToiToiToi en Cafematic, allemaal te vinden in het historische centrum van Antwerpen. Eigenlijk kan het bijna niet misgaan en overal heb je wel een gezellig koffietentjes. Gebruik Google Maps app om de koffietentjes makkelijk te vinden, zoek op ‘Koffie Antwerpen’ en je zult zien dat het dichtstbij gelegen koffietentje vaak maar op een paar minuten loopafstand te vinden is.

Chocola

Heerlijke chocolade

Op zoek naar heerlijke Belgische chocolade? Ook in Antwerpen heb je tientallen chocolatiers waar je de lekkerste pralines, truffels en andere heerlijkheden kunt kopen. Enkele aanraders zijn Mary, Sjokolat, The Chocolate Line, DelRey, Burie Chocolatier, Pierre Marcolini, B by B, Jitsk Chocolates en Günther Watté. Verder heb je er nog de bekende chocoladeketens als Godiva en Leonidas.

Cocktails

Belroy's Bijou

Liefhebbers van cocktails hebben aardig wat leuke opties in Antwerpen (vooral in het historische centrum en in de wijk Zuid). Wij hebben er al een paar bezocht tijdens eerdere tripjes en er staan er altijd nog een paar op het lijstje voor een volgende keer. Aanraders: Belroy’s Bijou, Dogma, Cocktails at Nine, Bar Burbure, Gilded Bar, Jones & Co, Bar Barok, Bar Palmier en The Dirty Rabbit.

Accommodatie

Wij vinden de kosten voor een overnachting in Antwerpen altijd enorm meevallen. Een luxe plekje heb je al voor zo’n €100 per nacht en er is een ruim aanbod aan goedkope ho(s)tels en Airbnb’s. Met het handige Tripadvisor (tip: sorteer op Traveler Ranked) vind je gemakkelijk de best beoordeelde plekjes. Nu moet je de reviews vaak met een korrel zout nemen, maar de pareltjes kom je bijna altijd wel bovenaan tegen.

Airbnb in Antwerpen

Dit keer vonden we via Airbnb een prachtig appartement aan de Hoogstraat (hartje Antwerpen), een heerlijk ruime plek op loopafstand van alle attracties. We betaalden voor onze trip eind juli 2021 zo’n €100 per nacht. Het voordeel van een Airbnb is dat je vaak voor een nette prijs in prachtige appartementen verblijft, bijna altijd midden in het historische (of toeristische) hart van de stad. Wel moet je het zonder specifieke faciliteiten doen en moet je ook elke dag zelf je ontbijt (en andere maaltijden) regelen.

Eerder verbleven we al eens in het leuke en kleinschalige Hotel Les Nuits in hartje Antwerpen (echt een perfecte uitvalbasis). Les Nuits is een fijn boutique hotel met 22 uniek ingerichte kamers. De kamer was perfect en vooral erg smaakvol ingericht. De douche was fijn en het bed sliep heerlijk (maar ik slaap altijd prima na drukke, volle dagen in toffe steden). Omdat Les Nuits een klein hotel is met een beperkt aantal kamers, moet je er op tijd bij zijn als je hier wilt verblijven. Mocht het hotel vol zitten, dan heb je in Antwerpen zat andere toffe plekjes. Hieronder noemen we er een paar, de meest luxe verblijven het eerst (bekijk hier een overzicht met alle hotels in Antwerpen):

Het grote voordeel van Booking.com is dat je al ruim voor vertrek je overnachtingen kunt boeken, die je vaak tot enkele dagen voor vertrek nog kosteloos kunt annuleren. Zo kun je blijven zoeken naar een betere aanbieding, maar staat de trip verder al wel vast.

Tips

  • Bioscopen Kinepolis (buiten het centrum) en UGC Cinema (in het centrum) zijn twee toffe bioscopen.
  • De Vlaeykensgang is een schitterend klein straatje dat uit 1591 dateert. Een prachtig deel van het Antwerpen van de Middeleeuwen. Je loopt er makkelijk langs als je niet weet waar je moet zoeken. Aan het straatje heb je een paar mooie restaurants en brasseries.

Vlaeykensgang

  • Bij Gelato Factory (Verschansingstraat 57, goed per fiets bereikbaar) kun je van heerlijk, vers bereid, Italiaans ijs genieten! Andere plekken met heerlijk Italiaans ijs is Cremerie Germaine (Nassaustraat 13) en Compagnie Belge (Grote Markt 16). Dichtbij het Stadspark heb je verder nog Borgo Gelato (Nieuwstad 16).
  • In Antwerpen heb je veel unieke en bijzondere winkeltjes, de reden dat wij shoppen (en slenteren) in de stad zo leuk vinden. ‘t Stad Leest is een droom voor liefhebbers van mooie en unieke boeken. Het een enorme boekwinkel met vooral veel toffe kinderboeken en daarmee de ideale plek om toffe cadeautjes in te slaan. Ook een aanrader is In Den Olifant, een prachtige speelgoedwinkel met ook weer veel toffe kinderboeken. Ook leuk is Yay, met veel toffe spulletjes voor feestjes.
  • Wij zijn gek op meubelzaakjes en nog gekker op unieke en exclusieve interieurwinkels. Waar dit in Nederland toch vaak grote zaken zijn, vind je in België veel kleine, knusse shops van een specifiek merk. Voor ons de perfecte plek om inspiratie op te doen. Vooral langs de Kloosterstraat heb je veel mooie zaakjes. Aanraders zijn Bolia, Donum, Flamant en Studio HENK.
  • In Antwerpen heb je tientallen ‘stripmurals’; enorme striptekeningen op de gevels van verschillende gebouwen. Ik vind de mural van Suske & Wiske (te vinden bij de Korte Riddersstraat) het leukst, maar vooral omdat die het meest tot de verbeelding spreekt (ik heb de strip zelf) en ook omdat ik de andere tekenaars niet kende :).
  • Op het dakterras van het Museum aan de Stroom (MAS) heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Toegang is gratis, je hoeft dus geen kaartje voor het museum zelf te kopen als je alleen maar van het uitzicht wilt genieten. Ook leuk; het dakterras is tussen april/oktober tot 24.00 geopend, en tussen november/maart tot 22.00).

Dakterras van het Museum aan de Stroom (MAS)

  • Het ultieme toeristische kiekje maak je op de Meir, waar een enorm beeld van de afgehakte hand van de reus Antigoon (hier komt de naam Antwerpen vandaan), want zijn hand werd volgens de verhalen afgehakt en in de Schelde gegooid.
  • Op Weekendesk.nl heb je vaak mooie aanbiedingen naar Antwerpen. Ga wel goed na of de aanbieding daadwerkelijk goedkoper is dan wanneer je losse overnachtingen boekt. Vooral Booking.com heeft vaak scherpe aanbiedingen naar Antwerpen (zgn. ‘Super Deals’). Andere populaire hotelvergelijkers zijn Hotels.com en Expedia.nl.
  • Geen ontbijt bij je hotel geboekt? Ga naar de EXKi op de Keyserlei of op de Wiegstraat. Een fijn lunchtentje met lekkere broodjes en simpele gerechten. Alles is biologisch en vooral gezond. De sapjes zijn er ook heerlijk. Ik kom er al sinds mijn eerste bezoek aan Antwerpen (vele jaren geleden).

Vervoer in Antwerpen

Binnen het historische centrum is alles lopend te doen. Met de komst van de Step-leenplatformen Lime en Bird is dit ook een toffe manier om je binnen de stad voort te bewegen. Daarnaast heb je honderden fietsstallingen van Velo Antwerpen, waar je voor een laag bedrag (eenmalig) een fiets voor maximaal 30 minuten kosteloos mag meenemen. Uiteindelijk deden we alle tripjes naar plekken buiten het centrum met de leenfiets of leenstep.

Hoe kom je er?

De trein is de meest comfortabele manier om naar Antwerpen te reizen. De aankomst op Antwerpen Centraal Station is al een bezienswaardigheid op zich, het stationsgebouw is namelijk schitterend. Vanaf Utrecht CS kost een enkeltje via NS Internationaal net geen €20. De reis gaat via Rotterdam CS en je bent in iets meer dan 2 uur in de stad.

Het alternatief is de eigen auto. Prima als je in Brabant of Zeeland woont, minder handig als je uit de noordelijke provincies komt. Wel fijn is de mogelijkheid om in hartje Antwerpen te parkeren. Je kunt voor net geen €20 per dag de auto kwijt onder de Groenplaats, een betere locatie om je dag te starten is er bijna niet.

Als wij niet met de trein gaan parkeren we de auto meestal bij P+R Metropolis en lopen we vervolgens in een paar minuten naar tramstation Luchtbal (lijn 6 naar het Astridplein). In de zomer hebben we ook wel eens meteen bij Metropolis een Velo uit het rek gepakt, maar dat werkt alleen als je niet teveel bagage bij je hebt. De website Slim naar Antwerpen is handig en helpt je met de (beste) keuze om in Antwerpen de komen.

 

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in België die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar België en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.