Luik is een erg leuke bestemming voor een weekendje weg. Een paar jaar terug waren we er voor het laatst en toen schreven we nog dat Luik zo veranderd was, vergeleken de grauwe, industriële stad in vroegere tijden. Met ‘van kolen tot cool’ werd de enorme ontwikkeling uitgedrukt. Luik is inmiddels door de grootste groeispurt heen en staat steevast bovenaan op lijstjes met favoriete stedentripbestemmingen van menig reiziger. Zo zijn ook wij gek op de stad. Niet te groot, niet te klein, niet de druk, maar zeker niet stil of saai. Lekker eten, slenteren, een biertje hier en daar, een trip naar Luik staat garant voor een erg relaxte tijd.

Met de trein ben je vanaf Utrecht in zo’n 3 uur op Liège Guillemins, het prachtige treinstation van Luik. Met de auto doe je er grofweg even lang over. Aangezien je niks hebt aan een auto in Luik en omdat parkeren in en rond de stad aardig aan de prijs is, heeft de trein zeker onze voorkeur.

Luik heeft een vrij compact centrum met diverse attracties en bezienswaardigheden binnen (en op de rand van) het centrum. Alles is daardoor op loopafstand te doen, hoewel een elektrische step (van Dott) en hele leuke manier is om de stad te verkennen. Accommodatie zat en voor schappelijke prijzen kun je er al een nachtje terecht. Fijn is ook dat vrijwel alle goed beoordeelde hotels midden in het centrum liggen, een enkele uitzondering daargelaten. De stad heeft een uitgebreid aanbod aan restaurants, simpele eettentjes, barretjes (al dan niet met ruim buitenterras) en veel kleine winkeltjes met soms hele bijzondere producten.

slider-stedentrip-luik-1
slider-stedentrip-luik-2
slider-stedentrip-luik-3
slider-stedentrip-luik-4
slider-stedentrip-luik-5
slider-stedentrip-luik-6
slider-stedentrip-luik-7
slider-stedentrip-luik-8
slider-stedentrip-luik-9
slider-stedentrip-luik-10
previous arrow
next arrow

Zoals gewoonlijk gebruikten we vooraf Tripadvisor en Google Maps ter oriëntatie waarbij we meteen een goed beeld kregen bij wat er allemaal te doen viel. Omdat we er al eens eerder kwamen, vielen een paar plekken af omdat we die ons nog vrij goed konden herinneren. Ook handig was de Time To Momo Luik, boordevolle specifieke tips en adresjes.

Alle reisartikelen over België

Alles over België Bekijk alle België-artikelen

Wat is er allemaal te doen?

Voor een geweldig uitzicht over de stad kun je het beste de trappen van Montagne de Bueren belopen. Eenmaal bovenop de heuvel ligt de Citadel, met diverse uitkijkpunten. Je kunt ook bij Brasserie C (direct links van de enorme trap) via de smalle trappetjes – Terrasses des Minimes – naar de Coteaux de la Citadelle. Je komt dan uit bij een kleine stadstuin met ook weer een prachtig zicht over de stad.

Huur een fiets via het stads-fietsplan Blue-bike waar je gemakkelijk een fiets uit het speciaal daarvoor bestemd rek bij het centraal treinstation (Guillemins) kunt pakken. Je betaalt eenmalig voor een jaarabonnement (€12) en vervolgens per 24 uur (€1,15). Ook kan je via de plaatselijke VVV een fietstocht o.l.v. een gids boeken, zo kom je nog meer over de stad te weten

slider-bezigheden-in-luik-1
slider-bezigheden-in-luik-2
slider-bezigheden-in-luik-3
slider-bezigheden-in-luik-4
slider-bezigheden-in-luik-5
slider-bezigheden-in-luik-6
slider-bezigheden-in-luik-7
slider-bezigheden-in-luik-8
slider-bezigheden-in-luik-9
slider-bezigheden-in-luik-10
slider-bezigheden-in-luik-11
slider-bezigheden-in-luik-12
slider-bezigheden-in-luik-13
slider-bezigheden-in-luik-14
slider-bezigheden-in-luik-15
slider-bezigheden-in-luik-16
slider-bezigheden-in-luik-17
slider-bezigheden-in-luik-18
slider-bezigheden-in-luik-19

previous arrow
next arrow

Dott is de aanbieder van elektrische steps in Luik. Overal zie je ze wel staan. Installeer vooraf de app en selecteer een betaaloptie (bv Paypal of creditcard). Daarna is het een kwestie van activeren en gaan. Wat ons betreft de leukste manier om de stad te verkennen. De rit naar de Citadel was achteraf gezien te steil. Ik haalde het maar met een slakkengang. Terug naar beneden moest volledig op de beide remmen, om niet te hard naar beneden te suizen.

Leuke aanraders zijn het Musee de la Vie, waar het leven van de inwoners van Wallonië door de jaren heen centraal staat. Bezoek ook La Cité Miroir, een prachtig museum in voormalig zwembad la Sauvenière. Ook leuk (en mooi) is het Grand Curtius museum, waar je alles te weten komt over de Luikse geschiedenis, waar wapenmaker en buskruitleverancier Jean Curtius (Jan De Korte) centraal staat. In de binnentuin heb je mooie bloemen en schaaktafels om op te schaken (stukken bij receptie op te halen).

Verder heb je het interessante Archéoforum onder de oude Saint-Lambert kathedraal (waar men tevens een Romeinse villa aantrof). Ook tof is de schatkamer van de St. Paul kathedraal, een prachtig museum vol bewaarde kunstschatten. Liefhebbers van prachtige architectuur moeten even langs bij het Liège Guillemins treinstation. Het door Santiago Calatrava ontworpen bouwwerk is echt een architectonisch hoogstandje.

Wandelen kan leuk in het park bij La Boverie (het museum van schone kunsten). Je kunt hier bij de brug – Passerelle La Belle Liégeoise – de Maas oversteken richting het centraal treinstation. Ook leuk zijn de impasses, steegjes of tunnels tussen rijtjeshuizen aan het statige Rue Hors Chateau die naar rustige, bijna verborgen volksbuurtjes leiden. Impasse de L’Ange is prachtig, maar ook Impasse de la Vignette en Impasse Venta die er dichtbij liggen moet je echt even bezoeken. Wij regelden via de VVV van Luik een rondleiding met de Nederlandssprekende Yvette, een erg leuke manier om Luik samen met een ‘local’ te ontdekken.

Winkelen

Luik heeft alles voor een dagje winkelen, van grote winkelcentra tot piepkleine speciaalzaakjes. In het autovrije centrum heb je Les Galeries Saint-Lambert, net erbuiten maar nog wel op loopafstand ligt het enorme Mediacité. Dit winkelcentrum in de vorm van een kronkelende slang heeft ruim 400 winkels en is vooral in het weekend afgeladen.

slider-winkelen-in-luik-1
slider-winkelen-in-luik-2
slider-winkelen-in-luik-3
slider-winkelen-in-luik-4
slider-winkelen-in-luik-5
slider-winkelen-in-luik-6
slider-winkelen-in-luik-7
slider-winkelen-in-luik-8
previous arrow
next arrow

Passage Lemmonier is een overdekte winkelpromenade met vooral luxe (en leuke) winkels. Selection Art & Table is bijvoorbeeld perfect voor als je dingen voor in huis zoekt. Er tegenover heeft de winkel een uitgebreide keukenafdeling met prachtige producten voor in de keuken. Hier vind je ook de populaire hamburgertent The Huggy’s Bar en verder heb je er het populaire restaurant LeBlanc waar we al eens eerder aten. Overdag is het een slager, ’s avonds een geweldig restaurant.

Elke zondagmorgen kun je langs de kade van de Maas terecht bij de enorme markt La Batte. Verder is de wijk Outremeuse populair vanwege de vele unieke winkeltjes, met op elke vrijdag de toffe vintage-/rommelmarkt van Saint-Phollien (Boulevard de la Constitution, 8.00-14.00).

 

Lekker eten

Lekker eten kan op genoeg plekken in Luik. Je hebt een enorme keuze aan restaurants en simpele eetgelegenheden. Via Tripadvisor of Google Maps zijn deze altijd makkelijk (in de directe omgeving) te vinden. Let er wel op dat veel restaurants op zondag en/of maandag gesloten zijn, soms ook op dinsdag. Verder kun je bij de beter beoordeelde plekken het beste vooraf reserveren. In veel gevallen kan dit makkelijk online.

Een typische aanrader in Luik zijn de Boulets, heerlijke gehaktballen in een dikke zoete jus. Overal lekker en op veel menukaarten te vinden, maar de lekkerste haal je bij Le Saint Grégory (En Féronstrée 112) en bij Le Bistrot d’en Face (Rue de la Goffe 8).

slider-eten-en-drinken-in-luik-1
slider-eten-en-drinken-in-luik-2
slider-eten-en-drinken-in-luik-3
slider-eten-en-drinken-in-luik-4
slider-eten-en-drinken-in-luik-5
slider-eten-en-drinken-in-luik-6
slider-eten-en-drinken-in-luik-7
slider-eten-en-drinken-in-luik-8
slider-eten-en-drinken-in-luik-9
slider-eten-en-drinken-in-luik-10
slider-eten-en-drinken-in-luik-11
slider-eten-en-drinken-in-luik-12
slider-eten-en-drinken-in-luik-13
slider-eten-en-drinken-in-luik-14

previous arrow
next arrow

Populaire restaurants in Luik zijn: La Maison Leblanc, La Cantinetta, The Huggy’s Bar, Chez Nathalie, Moment, Tout Simplement, La Valaisanne, La Roussette de Savoie, La Cantina, Punto e Pasta, Brutal en Chez Philippe. Je hebt ook een paar restaurants met Michelinster, een aantal met een Bib Gourmand en een flink aantal van het type ‘Michelin plate’ (nog geen ster of Bib Gourmand, maar met potentie).

Luik zonder een lekker frietje kan natuurlijk niet. Grappig genoeg kun je eigenlijk overal prima naar binnen lopen, is onze ervaring na vele jaren Belgische frieten op de gekste locaties. In Luik geldt hetzelfde, hoewel frietkotten als Friterie Du Perron, Friterie du Longdoz en La Frite er wel bovenuit springen. Tijdens onze laatste trip toevallig weer eens bij Du Perron naar binnen gelopen, je kan boven zitten met leuk uitzicht op ‘het Perron’ (waar voorheen recht werd gesproken) en op Place Saint Lambert.

Zoetekauwen kunnen hun lol op in Luik. Wat dacht je van typische Luikse wafels, bijzonder vanwege de suikerkristallen in de wafel. Bij Une Gaufrette Saperlipopette, al jaren één van de meest populaire plekjes in de stad, heb je gedurende de gehele dag een rij tot aan de stoep. Een andere tent met heerlijke wafels is Pollux, te vinden tegenover de St. Paul. Iets verderop heb je de Waffle Factory Liège, ook een populair plekje voor lekkere wafels. Ook populair is het piepkleine zaakje van André Coutellerie. Hoewel het eigenlijk een slager is (met o.a. heerlijke vers belegde broodjes als lunch) hebben ze er ook lekkere wafels.

Koffieliefhebbers kunnen het beste de volgende koffietentjes bezoeken: Get Your Mug, Darius Cafe, Addict Coffee, Grand Maison en Le Cappuccino. Caffe Internazionale langs Rue de la Casquette (nr 17) heeft ook lekkere koffie. Ze zitten in een prachtig pand midden in het centrum en er hangt een gezellig huiskamersfeertje. De pastrami is hun specialiteit en ze hebben er ook diverse andere sandwiches waardoor het een ideale plek is voor een lekkere lunch.

Bierliefhebbers mogen een bezoekje aan Brasserie C niet overslaan. Niet alleen is hun eigen gebrouwen bier genaamd Curtius echt heerlijk, het gelaagde terras is werkelijk schitterend. Leuk is hun proeverij van 3 glazen van elk 150ml. Naast hun grote trots Curtius proef je dan ook Smash en hun donkere bier Black.

Accommodatie

Luik heeft een flink aantal goed beoordeelde hotels, waarvan de meeste in het centrum liggen. Bedragen zijn doorgaans schappelijk, zo kost een verblijf in een 4 of 5-sterren hotel rond €100 per nacht. Ga ook altijd na of er op Airbnb wat moois te vinden is, soms zitten hier echte pareltjes tussen.

Van der Valk Hotel Sélys Liège

We verbleven al eens in het Van der Valk Hotel Sélys Liège, een heerlijk 5-sterren hotel op de rand van het centrum. Prachtig pand en al jaren één van de best beoordeelde plekjes in de stad. Prachtige kamers, fijn sfeertje, heerlijk ontbijt, eigenlijk was alles perfect tijdens ons verblijf, waarover je hier meer kunt lezen.

Amosa Liège City Centre Hotel

Het fijne Amosa Liège City Centre Hotel ligt pal in het centrum van Luik, op loopafstand van alle bezienswaardigheden. Vanaf de ingang loop je in 20 stappen naar het populaire winkelcentrum Les Galeries St Lambert. Het ligt verder dichtbij populaire attracties als het Musee de Vie, Montagne de Bueren en diverse leuke cafés en restaurants. Het is een modern hotel in een prachtig oud pand. De lobby oogt wat simpel, alsof je een budgethotel binnenloopt, maar inchecken verloopt er erg efficiënt en je staat vrijwel meteen in de lift naar boven. Naast de lobby heb je een prachtige lounge met verderop een schitterend restaurant binnen een oud gerestaureerd deel van het pand.

slider-amosa-liege-city-centre-1
slider-amosa-liege-city-centre-2
slider-amosa-liege-city-centre-3
slider-amosa-liege-city-centre-4
slider-amosa-liege-city-centre-5
previous arrow
next arrow

Het hotel heeft mooie kamers, strak en minimalistisch ontworpen en met genoeg ruimte. De douche was in de kamer (open) en het toilet in een kleine aparte ruimte (logisch). Was even bang dat het de hele nacht vochtig zou zijn maar was niet het geval door de goede afzuiging. Het is er niet gehorig maar je hoorde wel soms mensen op de gang lopen.

Het ontbijt was redelijk uitgebreid maar minder luxe dan we gewend zijn in dit type Belgische hotels. Op zich was alles er en eenmaal aan tafel kun je kiezen uit koffie (die was erg lekker) of thee, een uitsmijter of een roerei. Als je hier voor zo’n €80 (tijdens een mooie aanbieding) kunt boeken is het zeker een aanrader!

ibis Styles Liege Guillemins Hotel

ibis Styles is een bekende budget-hotelketen met over het algemeen fijne, moderne hotels waar niks op aan te merken valt. Ze liggen op strategische locaties, bijvoorbeeld in het zakencentrum of dichtbij in dit geval het centraal treinstation van Luik. De loopafstand van het station is dan ook een absolute pré. Het is een vrij hoog hotel dus als je het treinstation uitloopt zie je het meteen duidelijk liggen. Je loopt er in nog geen 3 minuten naartoe, maar de ingang is niet direct makkelijk te vinden (je moet de hoek om naar een soort verscholen pleintje). Inchecken duurde nog geen minuut en voor je het weet ben je in je kamer.

slider-ibis-styles-liege-guillemins-1
slider-ibis-styles-liege-guillemins-2
slider-ibis-styles-liege-guillemins-3
slider-ibis-styles-liege-guillemins-4
slider-ibis-styles-liege-guillemins-5
previous arrow
next arrow

De kamers zijn echt meer dan in orde. Ruim, modern (ibis Styles Liege Guillemins is pas recent geopend) en van alle gemakken voorzien (behalve een koelkast). Heerlijk geslapen op de fijne bedden (perfect matras en kussen). De geluidsisolatie is er zeer goed. Je zit vlakbij het treinstation met vrij druk verkeer eronder maar daar merk en hoor je niks van in je kamer.

Het ontbijt in de loungeruimte was simpel maar prima. De koffie was erg lekker en ze hadden er ook kartonnen koffiekopjes waardoor je na afloop makkelijk een kop koffie mee kon nemen. Tussen 8.00 en 9.00 kan het er op een doordeweekse dag wel aardig druk zijn. De lounge is ’s avonds een bar, met leuke kaart met drankjes, waaronder een paar cocktails. Via een bezorgservice kun je er makkelijk eten laten bezorgen.

Als je net iets meer budget hebt dan kan je beter iets zoeken dat meer centraal ligt. Je start de dag in Luik dan meteen in het centrum zonder er eerst nog naartoe te moeten reizen. Het is namelijk toch wel zo’n 30 minuten lopen of 5 minuten met de bus naar Place de St Lambert (buslijn 1 of 4). Een buskaart met 8 ritten kost €9.50 en koop je bij de Carrefour Express om de hoek (de Burger King zit ernaast).

Zou ik het aanraden bij een stedentrip naar Luik? Het is een fijn budget-/zakenhotel en door de perfecte prijs-/kwaliteitverhouding een prima keus. Je verblijft echter niet in het centrum, wat toch best een pré is. Nu heb je onderweg al wat leuke sights (zoals parken etc), maar je kan beter de bus naar Place de St. Lambert nemen of een fiets of een Dott huren.

Overzicht hotels in Luik

Hieronder volgt een overzicht met de best beoordeelde hotels van Luik (bekijk hier een overzicht met alle hotels in Luik).

Tips

  • Verblijf je in de omgeving van het centraal treinstation van Luik? Je hebt diverse leuke restaurants in de directe omgeving, zoals het moderne Restaurant de la Gare binnen het centraal station (lekker gegeten). Ook restaurant Le Concordia dat pal tegenover het hotel ligt is een aanrader. Ga naar Pâtisserie Eggenols voor heerlijke wafels, taartjes en koekjes. Meerdere traiteurs, zoals de populaire Traiteur Maxime, met vaak rijen tot buiten de winkel.
  • Bij de VVV van Luik koop je voor €18 per persoon de Liège Visit Pass 48u waarmee je 16 musea (en andere attracties) kosteloos kunt bezoeken. Ben je van plan veel Luikse musea te bezoeken, dan zal de 2-daagse pas veel voordeel opleveren. Bij 3 musea heb je het geld er al uit (bv Musee de Vie, Archéoforum en de schatkamer van St. Paul’s Kathedraal).
  • Dit keer bezochten we Luik in de (na)zomer, maar we waren er ook al eens in de winterperiode. Wist je dat Luik één van de grootste kerstmarkten van België heeft. Erg sfeervol en gezellig en daarom de perfecte bestemming voor een winterse stedentrip!
  • Elke eerste zondag van de maand zijn een hoop musea gratis toegankelijk. Denk aan het Musee de la Vie, het Archéoforum, Grand Curtius, La Cité Miroir, La Boverie en meer.
  • Begin oktober is Montagne de Bueren sfeervol verlicht met duizenden kaarsjes. Het schitterende La Nocturne des Coteaux de la Citadelle vindt jaarlijks plaats op de 1e zondag van oktober.
  • Gekte in Outremeuse tijdens de jaarlijkse volksfeesten. Outremeuse is een wijk met eigen gebruiken en (voorheen) eigen dialect. Ben je medio augustus in de stad, sla dan een bezoek aan de hippe, excentrieke volksbuurt niet over.
  • Hierboven al besproken, maar we zijn lyrisch over Brasserie C 😊. Elke keer als we er zijn is het weer genieten geblazen. Brasserie C is in 2012 gestart door 2 broers en zij lanceerden het bier genaamd Curtius dat vrij snel een populair Belgisch biertje werd. 3 proevertjes met ‘Edition limites’, drie 15cl biertjes (Curtius 6.5%, Black 8% en Smash 6.2%) voor €7.50. Heerlijk borrelplankje erbij en genieten maar! Brasserie C was ooit trouwens een voormalig begijnhof, waar vrouwen veilig woonden waarvan de mannen op kruistocht waren.
  • Messieurs is een simpel restaurant waar Croque-messieurs centraal staan. Je hebt er twee vestigingen van in Luik. Ze hebben er heerlijke croque-messieurs, waarbij er diverse variaties mogelijk zijn. Ze hebben een simpele kaart met messieurs op basis van wit- en bruinbrood. Verder geen bier maar wel wijn en tevens een paar andere drankjes. Prima plek voor een lunch.
  • Heerlijke vers belegde stokbroodjes bij André Coutellerie, een piepklein zaakje schuin tegenover de ingang van Les Galeries Saint-Lambert (langs Rue Gérardrie). Het is eigenlijk een slager maar ze hebben er ook lekkere wafels. Een heerlijk Italiaans belegd (halve baguette) stokbroodje kostte er €3.80.
  • Sushi Shop is een populaire sushiketen in België. Ze hebben tientallen vestigingen waaronder één in Luik. Vooral populair als afhaalrestaurant (daarnaast bezorgen ze ook via bezorgdiensten), maar ze hebben er ook een aantal tafeltjes om in het restaurant zelf te eten. Prijzen waren schappelijk. De sushi was lekker, hoewel de rijst wel wat beter kon. Mooie kaart met veel keuze met onder andere een speciaal deel met sushi bedacht door Gregory Marchand, een bekende Belgische chef.
  • Verblijf je in een Airbnb in het centrum en zoek je een ontbijttip? Als je fan van lekkere broodjes bent kun je het beste even langs bij Chez Blanche op Rue Pont d’île (nr 19). Hier hebben ze heerlijke broodje en lekkere zoete snacks.
  • Op zoek naar heerlijke taartjes en andere lekkernijen? Bezoek Pâtisserie Lechanteur op Rue St Paul (nr 3), vlak achter St. Paul’s Kathedraal.
  • Hier vlakbij ligt ook Les Halles Primeur aan de Rue Charles Magnette (nr 30), een schitterende speciaalzaak met veel versproducten, ingrediënten en veel meer prachtige producten voor in de keuken.
  • Parkeren in het centrum is duur. In veel gevallen moet je rekenen op minimaal €18 per dag, maar niet altijd mag je de auto er daadwerkelijk 24 uur achtereen parkeren. Ben je gewoon voor een dag(deel) in de stad, dan is parkeren in het centrum wel zo praktisch. Bij een verblijf van meerdere nachten kun je beter nagaan of je goedkoper bij je accommodatie kan parkeren, of gebruik maken van een parking buiten de stad (P+R). Je kunt ook gratis parkeren aan de Boulevard de la Constitution, op alle dagen behalve vrijdag. De forse parkeerkosten kunnen een argument zijn om met de trein naar Luik te reizen i.p.v. met de eigen auto.
  • Het Office Du Tourisme van Luik (de plaatselijke VVV) zit in één van de oudste voormalige vleeshallen van de stad, daterend uit de 14e eeuw. Een prachtig pand en binnen heb je een grote informatiebalie waar je terecht kunt met al je vragen. Hier haal je ook de Visit Luik Pass, een speciale pas voor €18 waarmee je gratis toegang hebt tot 16 musea. Verder heb je er folders en kun je er een rondleiding boeken.
  • Momenteel is een groot deel van het centrum overhoopgehaald voor de komst van de tramlijn in 2024. Overal liggen straten open en wordt verkeer omgeleid, wat tot drukte en hectiek op straat leidt. Als de tram eenmaal gereed is kun je er wel heel makkelijk mee door de stad reizen. Ook is het dan makkelijker om tussen Gare Guillemins en het centrum te reizen.
  • Populaire ijswinkels in Luik zijn: Franchi G (Rue Saint-Gilles 13), GRIFO Artisans Glaciers (En Neuvice 18), Glace & Moi (Rue Lulay des Fèbvres 12) of Pistache et Chocolat (Pl. du Marché 4).
  • Veel prachtige murals in Luik. Bijvoorbeeld Crystal Flowers bij L’îlot Saint-Georges, tegen het saaie, grauwe pand van het voormalige museum van Schone Kunsten (door Okuda San Miguel). De gevels van de panden er tegenover kwamen van een andere locatie en werden op een later moment tegen een geheel nieuw pand aan de Féronstrée gezet.
  • Liefhebbers van cocktails moeten de toffe Volga Bar D’atmosphère bezoeken. Veel over gelezen en gehoord, maar helaas was de bar gesloten toen ik er om 21.30 aan kwam lopen. Hoewel Google Maps aangaf dat het geopend zou zijn, bleek ik er net op de 1e dag van hun welverdiende zomervakantie langs te gaan. Een reden om nog eens naar Luik te gaan :).
  • De grote mural naast de VVV van Luik is ter ere van Nim, een populaire tattoo artist in Luik. Hij viel van het grote gebouw erachter tijdens een klimpartij. Zijn vrienden van de Luikse art-scene maakten de mural om hem te herdenken.

Hoe kom je er?

Vanaf Utrecht is het ruim 2,5 uur rijden naar Luik (onderweg kom je door Maastricht). De trein is fijner met veel meer comfort en een 2e klasse enkele reis heb je al voor zo’n €30. Je komt aan op Liège Guillemins, het centraal station van Luik. Dit is al een attractie op zich, want het is één van de mooiste moderne treinstations ter wereld.

slider-gare-guillemins-liege-1
slider-gare-guillemins-liege-2
slider-gare-guillemins-liege-3
slider-gare-guillemins-liege-4
slider-gare-guillemins-liege-5
slider-gare-guillemins-liege-6
previous arrow
next arrow

Bij het treinstation gaan bussen (nr 1 & 4) naar Place St. Lambert in het centrum van Luik. Een rittenkaart koop je gemakkelijk bij de Carrefour Express direct tegenover het station. Heb je weinig bagage, dan kun je ook meteen voor het station een Dott (elektrische step) pakken en daarmee naar het centrum rijden.



Booking.com

Verrassingstrips met srprs.me

Populaire reisorganisaties

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in België die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar België en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.