Reisvormen is in 2007 gestart door en uitgewerkt tot een populaire reiswebsite met de hulp van een aantal reisfanaten, afkomstig uit Nederland maar vaak woonachtig op diverse mooie plekken op de wereld. Hier vind je diverse volledig uitgewerkte landen zoals wij ze ervaren hebben. Mooie foto’s en video’s staan centraal en zorgen ervoor dat je helemaal in de vakantiestemming raakt.

Penang National Park

Reisvormen is eigenlijk geen reisblog, maar een reiswebsite. De uitgewerkte landen bevatten vele tientallen pagina’s met handige tips gebaseerd op onze eigen ervaringen in het land. We proberen een goed beeld te geven van wat je er kan verwachten, met daarbij beschrijvingen die je niet in de reisboeken of op andere sites tegenkomt.

Read an English version of this page.

Reisvormen heeft een Engelstalig zusje Incredible Sights (www.incrediblesights.com). Leuke bestemmingen en reiservaringen publiceer ik op deze website ook in de Engelse taal.

Over mij

Ik reis al jaren de wereld rond en tussen 2009 en 2013 woonden mijn vrouw en ik in Kuala Lumpur, Maleisië. Van hieruit konden we makkelijk de hele regio Zuidoost-Azië bezoeken, wat Reisvormen qua inhoud flink heeft vergroot. Ik gebruik de website vooral om de ervaringen en indrukken van onze reizen een plekje op het internet te geven. De landen die we bezocht hebben werk ik volledig uit en hier voeg ik vervolgens mijn eigen foto’s en video’s aan toe. Sinds 2012 werken er diverse andere reislustige personen mee aan Reisvormen.nl. Soms voor een enkele publicatie of voor een complete reisreportage met meerdere artikelen.

Onze reisstijl

Onze eerste reizen boekten we bij reisorganisaties en deze waren volledig georganiseerd. Later regelden we steeds meer zelf. Nu reizen we altijd op eigen houtje, met soms de hulp en expertise van een Nederlands of lokale reispartij. We zijn nu veelzijdige reizigers, regelen zo’n beetje alles zelf. Zo reisden we met de backpack door Sulawesi en verbleven we daar in basic accommodatie. Ook verbleven we in ultra-luxe resorts zoals Hanging Gardens (van dat schitterende zwembad) op Bali en op diverse andere eilanden binnen Zuidoost-Azië. Afgelopen jaren bezoeken we ook steeds meer landen buiten Azië. Zelfs binnen dezelfde vakantie gaat het vaak van vrij basic naar vrij luxe (we zijn wat dat betreft flashpackers). Vaak betaal je nu eenmaal wat meer voor die ene unieke ervaring en dat laten we dan meestal ook niet aan ons voorbij gaan. Mede vanwege onze reisstijl kan ik elk type reiziger van relevante informatie voorzien. Dit is ook de reden dat we regelmatig erg leuke feedback van onze bezoekers krijgen.

Gezin

In bijna alle gevallen zijn de reizen uit eigen zak bekostigd (een persreis hier en daar uitgezonderd). Hoewel persreizen leuk zijn, heeft het zelf organiseren van een reis ook een hoop voordelen.

Foto’s en video’s

Foto’s maken is meer dan een hobby geworden. Ik probeer altijd unieke invalshoeken vast te leggen. Dit hoeft niet per se te betekenen dat de foto zelf ook uniek is, maar wel is het vaak zo dat je nergens dezelfde foto tegenkomt. Zo beklim ik met plezier een berg tegenover de berg waarvan ik een mooie foto wil maken, of loop ik soms een compleet trappenhuis van een gebouw op om vanaf het dak die ene foto te schieten. Zeer vroeg opstaan voor de ultieme foto komt ook regelmatig voor. Het zorgt voor leuke en vooral passende plaatjes op de website. Ook de video’s maak ik zelf. Vaak geeft het op simpele maar doeltreffende wijze een korte impressie van een bestemming of attractie. Bekijk mijn Reisvormen Instagram en de Incredible Sights Instagram voor de leukste foto’s.

Enkele jaren terug verkocht ik mijn zware DSLR camera en kocht ik er een lichtgewicht m4/3 (systeemcamera) voor in de plaats. Ik schiet mijn foto’s nu met een Olympus OM-D E-M5 mkII, vaak de ultieme reiscamera genoemd. Ik maak het meest gebruik van mijn 12mm 2.0 en mijn 75mm 1.8 lenzen.

Erkenningen

In 2016 stond Reisvormen op de 16e plek van het overzicht met populairste reisblogs van Nederland. Mijn andere website Veelzijdig Maleisië stond op de 25e plek in dezelfde lijst.

Landen op Reisvormen.nl

Momenteel bestaat Reisvormen.nl uit 10 uitgewerkte bestemmingen met in totaal meer dan 600 pagina’s. Enkele bestemmingen zijn recent bezocht en worden momenteel volledig uitgewerkt. We werken hard om steeds meer ‘reiservaringen’ op reisvormen te plaatsen. De website wordt maandelijks door meer dan 40.000 reizigers (unieke bezoekers) bezocht.

Hier volgt een lijst met de landen die we afgelopen jaren allemaal bezocht hebben: China, Maleisië, Indonesië, Thailand, Vietnam, Cambodja, Singapore, IJsland, Japan, de Verenigde Staten, Canada, Venezuela, Canarische Eilanden, Egypte en diverse Europese landen.

Opmerkingen over de website, of wil je wat met ons bespreken? Stuur dan direct een e-mail ([email protected]), of bezoek de contactpagina.

In de mediakit leggen we uit wat Reisvormen voor jou kan betekenen. Mail ons met het verzoek om de mediakit en we sturen deze meteen jouw kant op.

Stuur vragen over adverteren per e-mail aan: [email protected].

5 mooiste verre reizen

v.a. €1150 excl.

Romantisch Bali en Gili (17dgn)

Ervaar het schitterende Bali en de Gili-bountyeilanden in sfeervolle resorts met Van Verre.

Lees meer

v.a. €2333 incl.

Wonderlijk West-Amerika met huurauto

16-daagse privérondreis langs de hoogtepunten van het westen van Amerika met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €1170 excl.

Best Deal Thailand

14-daagse individuele reis langs alle hoogtepunten van Thailand met 333travel.

Lees meer

v.a. €899 incl.

Magisch IJsland

5 dagen op ontdekking vanuit één hotel langs alle hoogtepunten van IJsland met TUI.

Lees meer

v.a. €2885 incl.

Met de Japan Rail Pass door Japan

14-daagse treinrondreis langs de belangrijkste hoogtepunten van Japan met ANWB Reizen.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je mooie landen of toffe plekjes die we zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.