China is een fantastische en vooral avontuurlijke reisbestemming, met vele honderden mooie attracties en bezienswaardigheden. Het land is afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de meest populaire bestemmingen onder Azië-reizigers. Een oorzaak hiervan ligt in het verre verleden; het grootste deel van alle prachtige bezienswaardigheden stammen uit de tijd dat diverse dynastieën heersten over het gebied dat nu China vormt. Verder zijn grote steden als Beijing en Shanghai ook erg populair onder reizigers die van enorme metropolen houden.

Een vakantie naar China zal altijd een combinatie van enkele populaire attracties bevatten. Om alles te zien, moet je vele malen naar het land reizen. China heeft namelijk niet – zoals veel andere landen in Azië – een aantal grote highlights die je gezien moet hebben, maar wel duizenden bestemmingen die tot ’s werelds mooiste bezienswaardigheden horen.

Enkele absolute hoogtepunten zijn een bezoek aan Beijing, het terracottaleger bij Xi’an, de panda’s bij Chengdu, de prachtige dorpen in de provincie Yunnan, de schitterende Yangtze cruise, heerlijk genieten van de natuur rond Yangshuo, authentieke dorpen zoals Pingyao en de diverse etnische minderheden in de minder toegankelijke gebieden van het land. Dit is maar het begin.

Hier vind je reisinformatie en reistips die je helpen bij het vinden en boeken van een reis door China. Verder vind je er informatie over het reizen door China zelf; gebaseerd op onze eigen ervaringen in dit prachtige land. We hebben het volledige reisaanbod met reizen naar China voor je op een rijtje gezet. Hiermee ben je uitstekend in staat een prachtige vakantie naar het land uit te stippelen. Daarnaast hebben we de verschillende reisorganisaties nader toegelicht. We hebben over een aantal van de grootste toeristische attracties geschreven; zoals Yangshou, Shanghai, Beijing, Xi’an en meer. Verder gaan we in op de vervoersmogelijkheden in het land en vind je hier tevens een kostenvoorbeeld van een trip naar China.

Reisartikelen over China

Bekijk alle China-artikelen Bekijk het volledige reisaanbod

Prachtige vakanties naar China

China in een notendop

 • Enorm groot met duizenden bezienswaardigheden en attracties
 • Van extreem basic tot ultraluxe
 • Het visum vraag je vooraf aan
 • Pinnen kan (zo goed als) overal
 • Op 10 uur vliegen van Amsterdam en er gaan rechtstreekse vluchten
 • Een paar vaccinaties zijn verplicht en een aantal hangen af van de regio die je bezoekt
 • China is het hele jaar door prima te bezoeken, maar vermijd het land tijdens de lokale vakanties

Populaire reisorganisaties

Prachtige rondreizen door China bij 333travelSchitterende China-reizen met TUIOnvergetelijke avonturen met ANWB Reizen
slider-china-lantaarns.jpeg
slider-china-klok.jpeg
slider-china-shanghai.jpeg
slider-china-tempel-hangzhou.jpeg
slider-china-waterkalligrafie.jpeg
slider-china-datong.jpeg
slider-china-yangshuo.jpeg
previous arrow
next arrow

NIEUW: Vraag nu je China-visum geheel digitaal aan!

De tijden dat je helemaal naar het CVASC in Den Haag moet of dat je je paspoort aangetekend via de post naar het CVASC moet versturen zijn eindelijk voorbij. Je kunt nu het China-visum 100% online aanvragen, zonder onnodige benzinekosten en zonder het risico van het kwijtraken van het paspoort. Het digitaal aanvragen van het visum is makkelijk en snel, en kost exact hetzelfde als de twee andere opties. Lees hier alles over de aanvraagprocedure van het visum bij een bezoek aan China of vraag direct het China-visum aan.

Wat je eerst moet weten

 • In China betaal je met contanten, tenzij je in luxe warenhuizen of luxe hotels afrekent. Pinnen doe je makkelijk via de pinautomaat. Je hoeft niet vooraf RMB’s mee te nemen. Traveller cheques zijn niet meer van deze tijd.
 • Er zijn diverse handige vertaalapps die je tijdens je reis kunnen helpen. Ook kun je vooraf een VPN aanschaffen zodat je in China altijd op Facebook of Whatsapp kunt.
 • In China geef je geen fooi. Verder is het gebruikelijk om te onderhandelen, behalve in luxe winkelcentra.
 • Je kunt geen water uit de kraan drinken. Verder is een mondkapje geen gek idee als je in de grote steden verblijft.
 • Persoonlijke (dag)tours zijn vaak het leukst en worden op elke bestemming wel aangeboden.
 • Een vlucht halen? Zorg ervoor dat je ruim op tijd op de luchthaven bent, want je weet het maar nooit in China.
 • Reis je ergens met de trein naartoe? Bestel tickets vooraf via internet en laat ze bij je hotel of hostel bezorgen. Let erop dat grote steden meerdere treinstations hebben.
 • Huur – waar mogelijk – een fiets. Wij hebben zoveel plekjes met de fiets bezocht en of het nu een klein dorp is of een grote stad; fietsen in China is fantastisch!

333travel. Verre reizen. Voor iedereen uniek

5 mooiste China-reizen

Bekijk het reisaanbod naar China

ANWB Reizenv.a. €2079 incl.

Chinees Jade

Langs de hoogtepunten van modern en ouderwets China met ANWB Reizen.

Lees meer

Djoserv.a. €2495 incl.

Rondreis China

Gevarieerde steden en hoogtepunten in 24 dagen met Djoser.

Lees meer

Koning Aapv.a. €2145 incl.

China Hoogtepunten

De mooiste hoogtepunten van China in twee weken met Koning Aap.

Lees meer

Shoestringv.a. €1799 incl.

Van Beijing naar Shanghai

Adembenemend mooie reis langs diverse hoogtepunten van China met Shoestring.

Lees meer

333travelv.a. €2890 incl.

China Highlights

In 16 dagen langs de mooiste hoogtepunten van het betoverende China met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in China die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar China en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.