Een prachtige bezienswaardigheid van Datong (naast het Hangende Klooster) zijn de ‘Yungang grottoes’ (de grotten van Yungang). Het enorme complex bestaat uit fantastische overblijfselen van zandsteen sculpturen van ondermeer levensgrote beeltenissen van de Boeddha die stammen uit de Noordelijke Wei Dynasty (460-494 A.D).

De grotten liggen in het westelijke gedeelte van Datong aan de zuidkant van de berg Wuzhou. De 45 belangrijkste opengelegde grotten strekken zich over een lengte van een kilometer uit van oost naar west. Er zijn meer dan 1100 nissen en meer dan 51.000 beelden van verschillende afmetingen. Deze wereldberoemde schattenpracht van kunst is de grootste in zijn soort in China.

Grotten van Yungang bij Datong

In 1961 verklaarde de Chinese overheid de Yungang grottoes tot een belangrijke culturele erfgoed en in december 2001 plaatste het Unesco World Heritage Committee de Yungang grottoes op de werelderfgoedlijst.

Vervoer naar de Yungang grotten

Wanneer je bij een Nederlands reisbureau een bezoek aan de Yungang grotten hebt geboekt zul je beschikken over georganiseerd vervoer met een gids en een chauffeur. In dat geval wordt je op een afgesproken tijd bij je hotel in Datong opgepikt om de attractie te bezoeken.

Grotten van Yungang bij Datong

Wanneer je op eigen gelegenheid naar Datong bent gereisd kun je de Yungang grotten op diverse manieren bezoeken. De meest eenvoudige wijze is door er met de taxi naartoe te gaan, of door ter plekke in Datong een gids en chauffeur te regelen. Een taxiritje vanaf je hotel in Datong naar de grotten kost doorgaans ongeveer 50 Yuan. Een goedkopere oplossing is door er met de bus naartoe te gaan. Vanaf het centrum van Datong reis je voor een paar Yuan naar de ingang van de Yungang grotten. Als je dezelfde dag nog enkele andere bezienswaardigheden wilt bezoeken dan raden wij aan om voor die hele dag een gids en chauffeur te boeken.

Grotten van Yungang bij Datong

Openingstijden

Het complex is dagelijks tussen 8.30 en 17.00 geopend (tijden kunnen variëren).

Entreekosten

De toegangsprijs bedraagt 150 Yuan. In tegenstelling tot diverse vergelijkbare attracties in China is een gids bij de Yungang Grotten geen vereiste. Je kunt complex dus volledig op eigen gelegenheid verkennen. Als je liever wel over een gids beschikt kun je deze ter plekke huren. Je vindt overigens diverse Engelstalige informatieborden op het terrein.

Prachtige vakanties naar China

Boek je accommodatie in DatongBooking.com

Populaire reisorganisaties

 
 
Prachtige rondreizen door China bij 333travelSchitterende China-reizen met TUIOnvergetelijke avonturen met ANWB Reizen

5 mooiste China-reizen

Bekijk het reisaanbod naar China

ANWB Reizenv.a. €2079 incl.

Chinees Jade

Langs de hoogtepunten van modern en ouderwets China met ANWB Reizen.

Lees meer

Djoserv.a. €2495 incl.

Rondreis China

Gevarieerde steden en hoogtepunten in 24 dagen met Djoser.

Lees meer

Koning Aapv.a. €2145 incl.

China Hoogtepunten

De mooiste hoogtepunten van China in twee weken met Koning Aap.

Lees meer

Shoestringv.a. €1799 incl.

Van Beijing naar Shanghai

Adembenemend mooie reis langs diverse hoogtepunten van China met Shoestring.

Lees meer

333travelv.a. €2890 incl.

China Highlights

In 16 dagen langs de mooiste hoogtepunten van het betoverende China met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in China die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar China en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.