China heeft ruim 100 steden waar 1 miljoen inwoners of meer wonen. 15 steden hebben meer dan 10 miljoen inwoners en de grootste stad van China, Shanghai, heeft zelfs meer dan 34 miljoen inwoners (inclusief de buitenwijken). Naast Shanghai staan Guangzhou, Beijing, Shenzhen, Wuhan, Chengdu, Chongqing, Hangzhou en Xi’an in het lijstje met de grootste steden van het land. Een stad met meer dan 10 miljoen inwoners is dan ook echt een stad. Elk van deze steden heeft een uitgebreid metronetwerk en de meeste van deze steden zijn tevens grote toeristische trekpleisters, met diverse highlights waar je makkelijk meerdere dagen voor in de stad kunt blijven. Je hebt vaak ook in de directe omgeving een keur aan bezienswaardigheden en attracties met daarbij in de stad zelf een gigantisch aanbod aan hotels en hostels.

Naast de bekende grote steden heb je ook nog vele honderden kleine steden (nog steeds flink vergeleken de Nederlandse steden) met tussen 100.000 en 1 miljoen inwoners. Een aantal van de grootste toeristische attracties van China vind je in of dichtbij deze steden. Voorbeelden zijn Pingyao, Yangshuo, Guilin en Kunming.

Het overzicht hieronder bevat een aantal populaire grote en kleine steden in China. Het gaat hier om steden die interessant zijn voor toeristen om te bezoeken of om doorheen te reizen op weg naar een attractie. Onderstaande steden bieden genoeg om je er enkele dagen te vermaken.


 


 

 
 
Stel je eigen China-reis samenMooie, unieke Cambodja-reizen met PANGEA TravelOnvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

5 mooiste China-reizen

Bekijk het reisaanbod naar China

v.a. €2079 incl.

Chinees Jade

Langs de hoogtepunten van modern en ouderwets China met ANWB.

Lees meer

v.a. €2230 incl.

Compleet China

Een prachtige eerste kennismaking met China in 20 dagen met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €1895 incl.

China Hoogtepunten

De mooiste hoogtepunten van China in twee weken met Koning Aap.

Lees meer

v.a. €1399 incl.

Groepsreis China

Adembenemend mooie reis langs diverse hoogtepunten van China met Shoestring.

Lees meer

v.a. €2019 incl.

China Compleet

In 22 dagen lang reis je door het betoverende China met TUI.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populair zijn ANWB Vakantie, De Jong Intra, VNC Asia Travel, 333Travel, PANGEA Travel en Local Hero Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je vliegtickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij Baolau en boek de tours bij GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in China die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar China en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.