Yangshuo is voor Chinese begrippen eigenlijk maar een dorp (+/- 300.000 inwoners). Maar Yangshuo is vanwege de prachtige ligging, midden in het indrukwekkende Karstgebergte inmiddels zowel nationaal als internationaal beroemd en bejubeld. Jaarlijks wordt deze prachtige toeristische attractie door miljoenen zowel Chinese als buitenlandse toeristen bezocht. De regio heeft een subtropisch klimaat, met prettige temperaturen gedurende het hele jaar.

Yangshuo heeft een enorm drukke hoofdstraat, waar veel verkeer over rijdt, maar ook een heel gezellige autovrije winkelstraat (West Street), waar het soms net de dolle dwaze dagen van de Bijenkorf lijkt. Er zijn hier vele restaurantjes, internetcafeetjes met gezellige terrasjes, winkeltjes, boetiekjes enz. Yangshuo was al jaren geleden het domein van buitenlandse reizigers, je hebt er dan ook veel westerse restaurants (en barretjes) en vanzelfsprekend fastfood ketens als KFC en McDonald’s.

Yangshuo centrum

Yangshuo heeft ook een stadspark dat dient als ontmoetingsplaats voor locals (vooral de oudere inwoners) die zich daar vermaken met een kaartspel of gewoon voor een kletspraatje. Verder heb je er een speeltuin voor gezinnen met kleine kinderen.

Yangshuo is met de jaren vooral erg populair geworden vanwege het prachtige Karstgebergte waar het door omringd wordt, en vanwege de mooie Yulong en Li rivieren. Het is zo’n belangrijke attractie geworden, dat een afbeelding van het Karstgebergte dichtbij Yangshuo op het 20 Yuan briefje te zien is. Yangshuo was in het verleden een echte backpackersbestemming, maar nu ook zeer populair onder alle typen reizigers (je hebt er uiteenlopende accommodaties, van basic tot zeer luxe).

Riviertjes bij Yangshuo

Omdat Yangshuo zo bekend is bij de buitenlandse tourbureaus kom je er vaak grote groepen met internationale toeristen tegen. Dat drijft de prijs van de verschillende activiteiten en attracties helaas flink op. Er zijn in Yangshuo wel 30 of meer kleine tourbureautjes en soms word je op straat aangeklampt door iemand die wel je gids wil zijn. Die persoon vraagt dan eerst waar je vandaan komt. Als je dan zegt dat je uit Nederland komt dan laat hij je een notitieboekje zien waarin – in het Nederlands – een uitgebreide aanbeveling staat om de betreffende persoon als gids in te huren om je in twee uur tijd naar de mooiste plekjes in de omgeving te brengen voor 300 yuan (+/- €30). Een meer realistische prijs per uur ligt rond de 100 Yuan. Je kunt het beste alleen in zee gaan met gekwalificeerde en gelicenseerde gidsen.

Riviertjes bij Yangshuo

Op deze pagina

Boek je accommodatie in YangshuoBooking.com

Wat is er allemaal te doen?

Yangshuo is niet voor niks een van de meest populaire bestemmingen onder toeristen die China bezoeken. De omgeving van het dorp lijkt wel een filmsetting (er worden dan ook daadwerkelijk vaak films opgenomen in de prachtige omgeving) en er is voldoende te doen om je er makkelijk een week te vermaken.

Yangshuo in de avond

De meeste attracties liggen allemaal op enige afstand van de stad, en zijn niet altijd lopend te bereiken. Bij een van de tientallen tourbureautjes kun je gemakkelijk een all-inclusive tour boeken. Enkele van de leuke attracties en activiteiten in de regio die je kunt ondernemen zijn: fietsen, mountainbiken, kajakken, bergbeklimmen (o.a. bij Moon Hill), varen over de rivier(en), wandelen, het bezoeken van enkele prachtige grotten, kookcursussen, kalligrafie cursussen en het populaire ‘Impression Liu Sanjie’, een outdoor musical in het openlucht theater aan de oever van de Li-river. In het verleden was het mogelijk om er een ballontocht te ondernemen, maar door een aantal fatale ongelukken is dit nu verboden.

Enkele populaire bezienswaardigheden die per fiets, brommer of bootje bereikbaar zijn: de Banyan Tree, Moon Hill, Green Lotus Peak, Shutong Hill, Moon Water Cave, Crown Cave, de prachtige uitzichten op de Li rivier tussen Yangdi en Xingping en de evenzo mooie omgeving op de Yulong rivier.

Lees hier over 9 toffe dingen die je kunt zien en doen in Yangshuo

Wandelen rond Yangshuo

Het weer in Yangshuo is in de zomermaanden nogal warm en vochtig, dus als een wandeling te uitputtend blijkt te zijn volg je de weg naar de Li rivier en neem je bij één van de aanlegplaatsen gewoon een bamboevlot-taxi terug naar Yangshuo (wij betaalden 80 Yuan met z’n tweeën). Die bamboevlotten zien er heel apart uit, ze hebben een hoog drijvend vermogen. De kleine motortjes zijn aan het einde van een 2 meter lange ijzeren staaf bevestigd. De Li rivier is overigens niet erg diep, op sommige plaatsen misschien zo’n 40 cm, op andere circa 1,20 meter.

Accommodatie in Yangshuo

Je kunt een wandeling maken langs de Li rivier of als je even weg wilt uit de drukte van Yangshuo, kun je bijvoorbeeld richting het dorpje Ai Shan Men lopen of fietsen dat 5 km van Yangshuo ligt. Hier bevindt zich het courtyard house ’the Giggling Tree’ van een Nederlands gezin. Onderweg heb je steeds uitzicht op het indrukwekkende Karstgebergte, waar je je middenin bevindt. Je wandelt of fietst langs smalle stille weggetjes met links en rechts veldjes vol met kniehoge struiken met rode pepers. Naast nieuwe en moderne pensions kom je in de buitenwijken van Yangshuo ook kleine, eenvoudige betonnen huisjes tegen met slechts één vertrek, een woon-slaap-eetkamer annex keuken.

Giggling Tree Yangshuo

Het Green Lotus Hotel *****, prettig in het centrum en aan de Li rivier gelegen, heeft 4 sterren en ziet er geweldig uit. Het hotel heeft grote kamers met airco en breedbeeld TV, heerlijke grote bedden, mooi schoon sanitair en een uitnodigend buitenzwembad. Het uitzicht vanuit de kamers aan de achterzijde van het hotel over de Li rivier is en de daarachterliggende Karstbergen is fantastisch. Het ontbijt is zeer uitgebreid en luxe.

Een andere aanrader is het Yangshuo Village Retreat. Je verblijft hier voor een zeer schappelijk bedrag in een prachtige omgeving dichtbij Yangshuo. Wij vonden het een fantastische plek. De eigenaar komt uit België en had een koelkast vol Belgisch bier. Ook hadden ze een perfect ontbijt, een uitgebreide lunchkaart en diverse heerlijke gerechten tijdens het avondeten. De kamers waren ook erg goed. Het ligt iets ten noorden van Yangshuo. Je kunt er een fiets of brommer huren, en hiermee makkelijk de omgeving verkennen.

Hieronder volgt een overzicht met de best beoordeelde hotels in Yangshuo:

Hotel Prijs Meer info / direct boeken
Yangshuo Mountain Nest €€ Booking.com Agoda.nl
Yangshuo Tea Cozy €€ Booking.com Agoda.nl
Yangshuo Mountain Retreat €€ Booking.com Agoda.nl
Li River Resort €€€ Booking.com Agoda.nl
Yangshuo Phoenix Pagoda Fonglou Retreat €€ Booking.com Agoda.nl
Old Manor House Yangshuo €€€ Booking.com Agoda.nl
Secret Garden Boutique Hotel €€ Booking.com Agoda.nl
Banyan Tree Yangshuo €€€ Booking.com Agoda.nl
Snow Lion Riverside Resort €€ Booking.com Agoda.nl
Moondance Boutique Resort €€ Booking.com Agoda.nl
The Bamboo Leaf Yangshuo €€ Booking.com Agoda.nl
Hidden Dragon Villa €€ Booking.com Agoda.nl
Yangshuo Zen Garden Resort €€ Booking.com Agoda.nl
Alila Yangshuo €€€ Booking.com Agoda.nl
Yangshuo Village Retreat €€ Booking.com Agoda.nl
Green Lotus Hotel €€ Booking.com Agoda.nl
The Giggling Tree €€ Booking.com Agoda.nl

Zoek de goedkoopste hoteldeals in Yangshuo op Agoda.nl of Booking.com.

Vervoer in en rond Yangshuo

Het verkeer is zoals overal in China een heksenketel: alles rijdt dwars door elkaar heen en men toetert er vrolijk op los. Je ziet de gekste dingen: een man met een bakfiets met daarop iets van 10 fietsen op elkaar gestapeld of tientallen jerrycans. Wees dus altijd op je hoede. Yangshuo centrum is niet zo heel groot en alles kan lopend worden afgelegd. Als je voor meerdere dagen een fiets hebt gehuurd (of gekocht) dan kun je deze ook prima in Yangshuo gebruiken (zorg wel voor een slot). Taxi’s zijn er niet zo heel veel, en als je ze tegenkomt rijden ze voor forse prijzen en niet op de meter. In en rond Yangshuo rijden elektrische minibusjes.

Hoe kom je er?

Yangshuo is makkelijk per river cruise vanaf Guilin bereikbaar. Andere manieren om vanaf Guilin naar Yangshuo te reizen zijn er ook, maar de route over het water is verreweg de mooiste manier om naar Yangshuo te reizen. Wel dien je ’s ochtends vroeg al in Guilin aanwezig te zijn, want de river cruises vertrekken allemaal rond 9.30 vanaf de speciale haven. Wil je de river cruise liever op een later moment doen, dan kun je het beste via het hotel waar je in Yangshuo verblijft privé transport regelen. Dit is vaak goedkoper dan wanneer je op de luchthaven of het treinstation van Guilin pas transport regelt.

De stad Guilin is op diverse manieren te bereiken, bij grotere afstanden is een directe vlucht of een (nacht) treinreis het prettigst. In veel gevallen is het prima mogelijk om direct vanaf Guilin door te reizen naar Yangshuo. Hoewel Guilin een prima stad is om een nachtje te verblijven, slaan de meeste reizigers dit over omdat ze gehoord hebben hoe mooi Yangshuo is.

Een taxi vanaf Yangshuo naar Guilin Airport kost ongeveer 350 Yuan, wat vrij prijzig is voor lokale begrippen. De afstand is ongeveer 65 kilometer en je doet er ongeveer een uur tot anderhalf uur over. Het is het overwegen waard wanneer je zo lang mogelijk in Yangshuo wilt verblijven, alvorens je het vliegtuig vanaf Guilin pakt.

slider-yangshuo-41.jpeg
slider-yangshuo-21.jpeg
slider-yangshuo-11.jpeg
slider-yangshuo-51.jpeg
slider-yangshuo-31.jpeg
slider-yangshuo-61.jpeg
slider-yangshuo-71.jpeg
slider-yangshuo-81.jpeg
slider-yangshuo-91.jpeg
previous arrow
next arrow

Tips bij een bezoek aan Yangshuo

 • De river cruise tussen Guilin en Yangshuo duurt zo’n 4-5 uur. Dit is een vrij lange tocht, waarbij het mooiste deel tussen Yangdi en Xingping ligt. Veel reizigers vinden de river cruise nog mooier, wanneer ze alleen tussen deze twee dorpen varen. Zo’n losse Li-rivier tour kun je dan ook prima in Yangshuo regelen. Verder kun je vanaf Guilin ook makkelijk de bus/taxi naar Yangdi nemen en hier op een boot stappen. Dit is ook nog eens veel goedkoper (+/- 80-100 Yuan = ongeveer een tientje). Let er wel op dat de boten vaste vertrektijden hebben, en buiten die tijden om moet je dus wachten.
 • Yangshuo kun je beter niet in de wintermaanden bezoeken. Het is er dan veel kouder (soms zelfs net boven het vriespunt) en de Li-rivier staat veel lager (soms te laag waardoor de grote boten niet varen). De beste periode om Yangshuo te bezoeken is tussen april en oktober. In de zomermaanden kan het overdag zeer warm zijn, zonnebrand (en een pet) is dan geen overbodige luxe. Ook kan het er dagen achter elkaar vrij Heiig zijn.
 • Diverse hoogtepunten in Yangshuo en in de omgeving van Yangshuo zijn per (mini)bus te bereiken. Kosten vallen enorm mee (maar een paar Yuan) en de bussen zijn ook nog eens elektrisch aangedreven (en dus erg groen).
 • Je kunt je in Yangshuo ook laten vervoeren door een gemotoriseerde riksja. Een kort ritje binnen de stad kost maximaal 25 Yuan. De kosten bedragen zo’n 80-100 Yuan voor een hele dag. De chauffeur rijdt je dan langs alle hoogtepunten. Een fiets is echter veel leuker en ook meer praktisch.
 • De omgeving van Yangshuo is prima per fiets te verkennen. Het is echter ook mogelijk een brommer te huren, om zo sneller wat grotere afstanden af te leggen (let op: geheel op eigen risico). Je kunt dan echter niet overal zo makkelijk komen, veel fietspaden zijn niet geschikt om met de brommer overheen te rijden. Je kunt het gebied tussen Yangshuo en de Yulong rivier het beste per fiets verkennen. Je hebt prima fietspaden, en bijna elk pad komt uiteindelijk weer bij een van de rivieren uit (zodat je makkelijk kunt bepalen waar je naartoe moet fietsen om weer terug te keren). Het gebied ten noorden en oosten van Yangshuo kun je het beste met de brommer verkennen. De afstanden zijn groter, en je rijdt vooral over (bijna uitgestorven) wegen. Het is er ook vrij bergachtig, wat met een fiets een zware kluif zou zijn.
 • Souvenirs zijn in en rond Yangshuo vaak veel duurder dan in de rest van China. Ook simpele snacks en standaard producten zijn er vaak wat duurder. Dit komt vooral omdat Yangshuo al jaren een populair toeristisch gebied is. Je hebt bij West Street een klein zijstraatje (richting de McDonald’s) waar je diverse kleine lokale tentjes ziet. Hier kun je heerlijk (en goedkoop) lokale snacks en gerechten proberen.
 • In hetzelfde straatje als hierboven beschreven werd vind je ook het restaurant Cloud 9. Dit is een fantastisch restaurant. Vanaf de 1e verdieping kijk je vanaf je tafeltje uit over het gezellige West Street. Ze hebben er een erg lekkere Sichuan Hot Pot, een gerecht dat je niet gemist mag hebben tijdens je bezoek aan China. De kosten vallen er ook nog eens enorm mee (wij waren 200 Yuan kwijt met 4 personen).
 • Yangshuo heeft een prachtige Wet Market, waar de lokale bevolking van alles en nog wat verkoopt en koopt. Houd er echter rekening mee dat er achterin de rechter hal o.a. honden, katten en andere diersoorten verkocht worden met bepaalde taferelen tot gevolg waar niet iedereen even goed tegen kan. Dierenvrienden kunnen hier maar beter ver vandaan blijven. Dit soort diersoorten worden hier gegeten, hoewel toeristen niet zomaar bang hoeven te zijn dat het ook zomaar op hun bord verschijnt.
 • Tijdens het hoogseizoen (zomermaanden) kan het flink druk zijn in en rond Yangshuo. Het gaat vooral om lokale (Chinese) toeristen. Wil je in alle rust fietsen of met een brommer de omgeving verkennen, dan hoef je eigenlijk maar een kort stukje te fietsen/rijden. Een paar kilometer buiten Yangshuo is de kans dat je andere toeristen tegenkomt al snel enorm klein. Wij fietsten urenlang door lokale dorpjes zonder ook maar iemand tegen te komen.
 • Net buiten Yangshuo heb je de populaire attractie Moon Hill, een groot gat in een berg in de vorm van een volle maan. Onderaan heb je een restaurant, met lekkere lokale gerechten. Hoewel de prijzen niet mals zijn (het is dan ook een zeer populaire attractie), kun je er prima terecht voor een lekkere lunch. Vooral de ‘Egg stuffed with pork dumplings’ zijn er erg lekker.
 • Je kunt op diverse plekken met je fiets de Yulong rivier oversteken. Wanneer er geen bruggen zijn, kun je altijd een local (met bamboevlot) vragen of hij je naar de overkant wilt varen. De prijs van zo’n oversteek ligt meestal onder de 10 yuan.
 • Mocht je een trip bij een van de reisbureautjes boeken, dan moet je vooraf nagaan of dit ook gecancelled kan worden bij slecht weer. Een scenic tour door het karstgebergte (naar o.a. uitkijkpunten en theeplantages) is een stuk minder leuk bij zwaar bewolkt of regenachtig weer. Probeer zo’n trip te verzetten naar een zonnige en heldere dag. Dit geldt ook voor de dagtocht naar de Longji rijstterrassen. Deze tocht is veel minder ‘magisch’ bij bewolkt weer.

 
Prachtige rondreizen door China bij 333travelSchitterende China-reizen met TUIOnvergetelijke avonturen met ANWB Reizen

5 mooiste China-reizen

Bekijk het reisaanbod naar China

ANWB Reizenv.a. €2079 incl.

Chinees Jade

Langs de hoogtepunten van modern en ouderwets China met ANWB Reizen.

Lees meer

Djoserv.a. €2495 incl.

Rondreis China

Gevarieerde steden en hoogtepunten in 24 dagen met Djoser.

Lees meer

Koning Aapv.a. €2145 incl.

China Hoogtepunten

De mooiste hoogtepunten van China in twee weken met Koning Aap.

Lees meer

Shoestringv.a. €1799 incl.

Van Beijing naar Shanghai

Adembenemend mooie reis langs diverse hoogtepunten van China met Shoestring.

Lees meer

333travelv.a. €2890 incl.

China Highlights

In 16 dagen langs de mooiste hoogtepunten van het betoverende China met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in China die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar China en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.