Reizigers kunnen op twee manieren naar China; georganiseerd of op eigen houtje. Omdat het soms niet gemakkelijk is om een keuze te maken tussen de vele reisorganisaties die reizen naar China aanbieden, hebben we verderop een handig overzicht geplaatst met aanbevolen reisorganisaties met rondreizen naar China.

Ondanks dat China een uitstekend land is om alles zelf vooraf of ter plekke te regelen, raden we aan om voorafgaand aan de reis al enkele zaken op orde te hebben. Eén van de redenen om dit vooraf te doen is omdat de Chinese visumbepalingen je verplichten een dag-tot-dag reisplan op te leveren. Voordat er goedkeuring voor de afgifte van je visum gegeven wordt, controleert de uitvoerende instantie CVASC of het reisplan daadwerkelijk klopt. Lees hier meer over de procedure rond het aanvragen van een geldig visum voor China.

Wanneer je een rondreis bij een van de reisorganisaties boekt, leveren zij je de nodige informatie rond het aanvragen van het visum of helpen ze je met het aanvragen van het visum. Sommige reisorganisaties kunnen alles voor je afhandelen, zodat je er vooraf geen omkijken naar hebt. In de meeste gevallen wordt van je verwacht dat je het visum zelf aanvraagt. Voorheen kon dit alleen door bij het CVASC langs te gaan, of door je paspoort aangetekend naar CVASC te versturen, met soms flinke reiskosten of alle risico’s van dien (je zou je paspoort maar kwijtraken). Gelukkig is er een derde optie; het geheel digitaal aanvragen van het visum voor China. Lees hier alles over de aanvraagprocedure van het visum bij een bezoek aan China.

Hieronder hebben we de twee eerder genoemde reismogelijkheden uitgewerkt. Heb je vragen over het plannen en organiseren van een reis naar China? Neem dan contact met ons op.

Georganiseerde rondreis China

Vind je het niet erg om je reis door een reisorganisatie samen te laten stellen? In dat geval kun je het beste gewoon een reis bij één van de vele reisorganisaties met reizen naar China boeken. Dit heeft ook nog een tweede voordeel; de aanvraag van het visum zal over het algemeen makkelijk verlopen. Wanneer je zelf een reis door China regelt, moet je vooraf al van alles vastleggen om het visum te krijgen.

Welke reis naar China je ook kiest; het zal altijd een prachtige vakantie worden. Reisorganisaties maken doorgaans onderscheid tussen rondreizen (in groepsverband of individueel) en maatwerkreizen naar China. Maatwerkreizen zijn meestal het mooist (en vooral uniek), maar zijn meestal ook duurder dan een georganiseerde rondreis.

Gebruik deze website om een duidelijk beeld te krijgen van de diverse hoogtepunten en attracties in China. Bekijk de rondreizen op de websites van de verschillende reisorganisaties om een idee te krijgen van de reizen die ze aanbieden. China is een enorm land, om er alles te zien moet je er diverse keren naartoe. Vermijd om deze reden rondreizen met teveel reisonderdelen. Het is soms prettiger om alleen een bepaalde regio te bezoeken, en die regio dan echt goed te verkennen dan dat je met sneltreinvaart langs alle hoogtepunten reist.

Er zijn diverse reisorganisaties met prachtige 3-weekse reizen door China. Sommige rondreizen duren wat langer (dit is vooral het geval bij combinatiereizen) en sommige wat korter (zgn. vogelvlucht reizen). Bekijk vooraf de reisprogramma’s en ga na welke reis het beste bij je past. Hieronder volgt een overzicht met de mooiste rondreizen die wij gevonden hebben:

Omschrijving Reisorganisatie
Bamboe en Keizerlijk Verleden, 12 dgn 333Travel
Wuivend Bamboe, 18-daagse groepsrondreis ANWB Reizen
Compleet China, 24-daagse groepsrondreis Djoser
China Compleet: Maopakken en mobieltjes, 22-daagse groepsreis Koning Aap
Over de Chinese Muur naar de mooiste skyline, 23 dgn Sawadee
Groepsreis China: Van Beijing naar Shanghai, 14 dgn Shoestring

Let er bij het boeken van een georganiseerde rondreis altijd op dat de reis mogelijk een minimaal aantal deelnemers heeft. Er zijn reisorganisaties die een gegarandeerd vertrek bieden. Ook zijn er reisorganisaties die hun prijzen exclusief de internationale retourvlucht tonen, of reisorganisaties die de luchthavenbelasting, brandstofheffing en veiligheidstoeslag nog niet in de totaalprijs vermelden. Let er dus verder bij het boeken op dat je een duidelijk beeld hebt van alle bijkomende kosten. Los van de eerder genoemde kosten moet je denken aan kosten voor maaltijden, fooien, entreeprijzen en overige kosten. Verder zijn er reisorganisaties die individuele rondreizen op basis van maatwerk aanbieden, waarbij de reizen op hun website als voorbeeld dienen (en hier dus vanaf geweken kan worden).

Vanzelfsprekend liggen de prijzen lager buiten het hoogseizoen en de vakantieperiodes. Houd echter wel altijd rekening met het klimaat in de regio die je wilt bezoeken; het zou zonde zijn wanneer je een gebied bijvoorbeeld tijdens de moesson bezoekt.

De prijzen van rondreizen liggen meestal tussen €1200 en €3000 per persoon. Is er sprake van veel luxe (en exclusiviteit) dan verblijf je meestal een kortere periode tegen een hogere prijs. Reisprogramma’s ontlopen elkaar meestal niet zo heel veel, ga er in ieder geval maar vanuit dat elke rondreis naar China een bijzondere (reis) zal zijn.

Zelf samenstellen van een reis naar China

Wil je zelf een reis naar China samenstellen, dan kun je het beste de volgende stappen doorlopen:

1) Internationale vliegtickets

Je start het samenstellen van je eigen reis met het boeken van losse vliegtickets van Amsterdam naar een van de bestemmingen binnen China. Je kunt direct bij luchtvaartmaatschappijen boeken, soms is een ticket daar goedkoper. Wil je goedkoper vliegen, zorg dan voor vertrek vanaf een buitenlandse luchthaven; Schiphol is namelijk één van de duurdere luchthavens om vanaf te vliegen.

Internationale vliegtickets boek je ruim vooraf voor de beste prijzen, last-minute vluchten naar China bestaan niet echt. Het beste moment om vliegtickets te boeken verschilt per seizoen, maar meestal geldt dat je 9 maanden tot 6 maanden vooraf de beste prijzen hebt. Enkele maanden vooraf heb je vaak nog een of meerdere periodes met scherpe aanbiedingen. Tijdens het hoogseizoen heb je te maken met de hoogste vliegticket prijzen, en in deze periode (juni t/m september) zijn er meestal geen aanbiedingen meer. Lees meer over vliegtickets naar China.

Vind gemakkelijk goedkope tickets naar China bij KLM.

2) Reisplan opstellen

Het reisplan bepaald waar je elke nacht verblijft en hoe je tussen de verschillende bestemmingen reist. Stel het reisplan indien mogelijk zo volledig mogelijk op, aangezien dit de visumaanvraag vergemakkelijkt. Nadat je het reisplan (met de meest logische reisroute) hebt bepaald, kun je beginnen met het vastleggen van de overige zaken.

Tip: wil je liever niet een georganiseerde reis boeken, maar weet je niet waar je moet beginnen bij het zelf regelen? Bekijk dan de hierboven genoemde reizen om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Vaak hebben de reisorganisaties zeer logische reisroutes uitgekiend, die je zeer goed als inspiratie voor je eigen reis kunt gebruiken.

3) Hotelovernachtingen

Als de vertrekdatum vast ligt kun je de losse hotelovernachtingen reserveren. Dit kan goed bij Agoda.nl en Booking.com. Vaak hebben deze sites zeer scherpe aanbiedingen. Direct bij de websites van hotels boeken of ter plekke bij een hotel in China binnen wandelen is over het algemeen duurder, hoewel dit van een hoop zaken afhangt. Vooraf online boeken leveren doorgaans de beste prijzen op. Vergelijken loont en vergeet ook niet de diverse Chinese (online) reisbureaus te controleren, ook die hebben soms zeer scherpe prijzen. Wat betreft de hotelsites heeft Booking.com een lichte voorkeur omdat je daar vaak hotels kunt boeken waarbij je kosteloos tot vlak voor aankomst kunt annuleren. Dit biedt enige flexibiliteit, vooral omdat je zo snel de overnachtingen kunt vastleggen (handig voor het visum) en dit later nog kunt aanpassen (als je het visum eenmaal hebt).Booking.com

4) Binnenlandse vluchten of treintickets

Zodra je de internationale vliegtickets geboekt hebt, kun je de vakantie zelf vastleggen. Je kunt in China prima en vooral erg betaalbaar met binnenlandse vluchten tussen bestemmingen reizen. Binnenlandse vluchten kosten soms niet meer dan enkele euro tientjes per persoon voor een enkele reis. Hierbij geldt overigens niet dat hoe eerder je de vluchten vastlegt, des te goedkoper de tickets zijn. Tickets zijn meestal 2 maanden tot enkele weken voorafgaand aan de vertrekdatum het goedkoopst.

Een handig alternatief is de trein, waarbij vooral de nachttrein een erg prettige manier is om het hele land te bereizen. Daarnaast bespaar je een hotelovernachting, wat weer scheelt in de kosten. Treintickets worden meestal op basis van vaste prijzen verkocht. Tickets zijn vanaf 10 tot 7 dagen voor vertrek beschikbaar, en kunnen alleen op vertoon van je paspoort gekocht worden. Je kunt het kopen van de treintickets ook tegen een extra betaling uitbesteden, in dat geval worden ze enkele dagen voor vertrek bij je hotel op locatie afgeleverd. China Highlights is de grootste lokale reisorganisatie van China. Hier kun je makkelijk online (vooraf) treintickets bestellen, die in China zelf bij je hotel worden afgeleverd.

5) Gids & chauffeur met auto

Het is niet gebruikelijk om China met een huurauto te verkennen. Wel kun je een auto met chauffeur (en gids) huren. Dit is soms een fijne manier om een bepaald gebied te verkennen, zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer (dat in sommige afgelegen gebieden minder veilig is). De auto met chauffeur boek je makkelijk bij de diverse Chinese reisbureaus, zoals Travelchinaguide.com en Chinaghighlights.com. De kosten bedragen meestal zo’n €50 per dag, maar dat is afhankelijk van het gebied en het soort auto.

6) Losse tours en bouwstenen

Je beschikt nu over de internationale vliegtickets, de hotelovernachtingen liggen vast en de binnenlandse vluchten en/of treintickets zijn gereserveerd. Nu is het tijd om losse toertjes te boeken. Populair is GetYourGuide. Zij hebben vele tientallen toffe tours en andere dagbestedingen per bestemming in China. Ga altijd vooraf na of het boeken van een tour wel noodzakelijk is, in veel gevallen kom je er ook zelf wel uit (al dan niet met de nodige handgebaren). Wil je enige zekerheid, dan leg je de losse trips en tours vooraf vast.

7) Visumaanvraag

Wanneer je alles vooraf hebt vastgelegd start je de visum procedure. Dit is nodig, omdat je niet zonder geldig visum China in kunt. Er zijn flink wat eisen bij de aanvraagprocedure van toepassing, waaronder het kunnen tonen van een reisplan met dag-tot-dag programma, bewijs van je hotelovernachtingen en een kopie van de internationale vliegtickets. Gelukkig kun je inmiddels wel het visum geheel digitaal aanvragen (voorheen had je maar twee opties; of zelf naar Den Haag, of je paspoort en de overige gegevens aangetekend aanleveren). Lees meer over de visumprocedure van China.

8) Vaccinaties

Ga vooraf bij de huisarts, GGD of het tropeninstituut langs om informatie in te winnen m.b.t. de vaccinnaties die relevant zijn bij een vakantie naar China. Doorgaans worden de volgende vaccinaties aangeraden: Hepatitis A, DTP en buiktyfus. Aanbevolen is een Hepatitis B vaccinatie. In bepaalde gebieden in het zuiden van China wordt een malariakuur aanbevolen.

Je haalt de aanbevolen reisvaccinaties bij de GGD of bij Meditel. Meditel heeft een handige website waar je direct per land kunt zien welke vaccinaties worden aanbevolen. Daarnaast kun je ook in één oogopslag zien wat geheel of gedeeltelijk door je zorgverzekeraar vergoed wordt. Let erop dat je de afspraak voor de reisvaccinatie uiterlijk 6-8 weken voor vertrek gemaakt hebt.

9) Reisverzekering en annuleringsverzekering

De meeste reizigers hebben een doorlopende reisverzekering en hoeven dus niks vooraf te regelen, behalve eventueel nagaan of ze wereldwijde dekking hebben. Heb je nog geen doorlopende reisverzekering, dan raden we aan dit direct te regelen.

Wat te bezoeken in China

Wanneer je minimaal 3 weken in China te besteden hebt, kun je binnen een vakantie een aantal toffe hoogtepunten van het land bezoeken. Een enorm aantal bezienswaardigheden zul je waarschijnlijk voor een volgend bezoek moeten bewaren. Een land als China heeft namelijk zoveel mooie plekken, dat je na tientallen reizen naar het land nog steeds verbaast zult staan wanneer je weer iets totaal nieuws ziet. Verderop volgt een overzicht met de grootste attracties, bestemmingen en bezienswaardigheden van China, zodat je een keuze kunt maken welke bestemmingen je in je reis opneemt.

De reisvolgorde is om het even

Een reis door China kun je op tientallen manieren uitvoeren. Wat dat betreft is er ook geen ‘meest logische route’ door het land. Wel is de kans groot dat je op basis van het aantal hoogtepunten die je per se wilt zien al een globale route door het land ziet verschijnen. Als je 3 weken te besteden hebt, en op elke bestemming maximaal 2 tot 5 nachten verblijft, kun je afhankelijk van je eigen wensen ongeveer 4 tot 7 plekken bezoeken. In de meeste gevallen reis je per (nacht)trein tussen de verschillende bestemmingen, maar je kunt ook voor de grootste afstanden een binnenlandse vlucht overwegen.

Let er altijd op dat een retourticket vanuit Nederland vaak het goedkoopst is als je vanaf dezelfde stad vertrekt als waar je bent aangekomen. Bestemmingen waar je prima je reis door China kunt starten, en waar de prijs van een retourtje vanaf Amsterdam over het algemeen goed te betalen is zijn Beijing, Chengdu, Shanghai en Hongkong. Vlieg je heen op Beijing en terug vanaf Hongkong, dan is de kans groot dat het retourticket aanzienlijk duurder zal zijn.

Hoogtepunten bij een vakantie naar China

Hieronder volgt een overzicht met meest populaire hoogtepunten tijdens je reis door China. Je kunt zo zelf makkelijk beoordelen of deze reisonderdelen belangrijk genoeg zijn om binnen je reis op te nemen of niet. Per reisonderdeel geven we een summiere omschrijving, daarbij geven we telkens aan hoeveel dagen je er wat ons betreft minimaal moet verblijven. Ook vermelden we hier ons rapportcijfer bij, zodat je een indruk hebt welke echte must-see’s zijn en welk je voor een volgende keer kunt bewaren.

Hoogtepunt Omschrijving Dagen Cijfer
Beijing Beijing heeft zoveel te bieden, dat er hele reizen alleen naar deze megastad gaan. Diverse reisorganisaties hebben een 10-daagse reis (of vergelijkbaar) naar deze stad voor schitterende bezienswaardigheden. Wat dacht je van de Verboden Stad, het Paleis van de Hemelse Vrede, het fantastische sfeertje in de Hutongs en de Chinese Muur op een uurtje reizen vanaf de stad. 5D/4N * 9
Shanghai Liefhebbers van moderne metropolen zullen hier een schitterende tijd hebben. Zoek je juist wat meer rust, neem dan de snelle trein naar Hangzhou met het prachtige West Lake. Ook dichtbij liggen diverse waterdorpen, waar je het China van vroeger kunt meemaken. Shanghai zelf is een heerlijke stad vol winkels, fijne restaurants en diverse toffe attracties. 4D/3N * 8
Hongkong China maar toch niet China. Hongkong is modern, maar heeft toch ook weer iets rommeligs (typisch Aziatisch). Een heerlijke stad als je van grote steden houdt. Veel attracties en bezienswaardigheden, van uitkijkpunten tot enorme pretparken, van winkelcentra tot een boottocht door Victoria Harbor. 4D/3N * 8
Xi’an Xi’an mag je eigenlijk niet overslaan tijdens je eerste reis door China. Hier ligt het enorme Terracotta leger van de voormalige keizer Qin. Daarbij heeft Xi’an zelf ook diverse toffe bezienswaardigheden, zoals de enorme muur rondom de stad (waar je op kunt fietsen), de Drum en Bell torens en de Big Goose Pagoda. 4D/3N * 9
Pingyao Een van de mooiste oude stadjes van China. Alles ademt er de sfeer van vroeger uit. Het stadje ligt op de route tussen Beijing en Xi’an en kan dus makkelijk bezocht worden als deze twee bestemmingen al op je wensenlijst voorkomen. Eigenlijk mag je een bezoek aan Pingyao wat ons betreft absoluut niet overslaan. 3D/2N 10
Yangshuo Yangshuo is wat ons betreft de leukste plek van heel China. Dagenlang hebben we hier genoten van het fijne sfeertje, het heerlijke eten en de fantastische natuur. Yangshuo wordt omgeven door het Karstgebergte, met de schitterende Li River die er doorheen meandert. 5D/4N ** 10
Guilin Guilin is de toegangspoort tot een aantal van China’s grootste highlights; de prachtige Li River bij Yangshuo en de schitterende rijstterrassen bij Longshen. Guilin zelf heeft ook wat leuk bezienswaardigheden, waarvan de Red Flute Cave de belangrijkste is. 2D/1N 7
Longshen De Longji rijstterrassen zijn een van de mooiste plekjes van China. Het uitzicht is werkelijk fenomenaal en ook dit is een bezienswaardigheid die je zeker niet mag overslaan tijdens je reis door China. 3D/2N ** 9
Datong Datong is een afgelegen bestemming in het noordwesten van China. Niet de meest voor de hand liggende locatie, maar toch trekt het zeer veel toeristen vanwege twee geweldig mooie bezienswaardigheden; het Hanggende Klooster en de Grotten bij Yungang. Echt onbeschrijfelijk mooi en als je de kans hebt zeker bezoeken! 4D/3N 10
Chengdu Chengdu is het centrum van de Panda’s. Hier heb je meerdere opvangcentra en op sommige plekken leven de panda’s zelfs nog in het wild. Chengdu is tevens het startpunt voor trips naar de Leshan Giant Buddha en naar het schitterende natuurpark Jiuzhaigou. 4D/3N ** 8
Hangzhou Voor ons de verrassing van China. Wat een heerlijke stad en wat een fijn sfeertje langs het schitterende West Lake. Een echte aanrader en makkelijk te combineren met een bezoek aan Shanghai of zelfs de Yellow Mountains bij Huangshan. 4D/3N 9
Yangtze Riviercruise De Yangtze riviercruise is een meerdaagse cruise over de Yangtze rivier. Het traject loopt tussen Yichang en Chongqing (of andersom) en grote highlights op het traject zijn de Drieklovendam en de Hanging Coffin langs de Shennong Stream. Het uitzicht onderweg is verder schitterend en het leven op de luxe (Chinese) cruiseschepen is een ervaring op zich. 4D/3N *** 7
Chinese Muur Vaak is een bezoek aan de Chinese Muur een onderdeel van het verblijf in Beijing. Echter, hoe verder je de muur vanaf Beijing gezien bezoekt, des te rustiger (en mooier) het er vaak is. Om de muur op zijn best te ervaren, kun je het beste een overnachting in een van de verderop gelegen stadjes overwegen, om zo gemakkelijk (buiten de drukte om) de muur te kunnen bezoeken. 2D/1N 8
Jiuzhaigou Jiuzhaigou is misschien wel het mooiste natuurgebied van China. Het heeft wel wat weg van Canada of Nieuw-Zeeland. Schitterende natuur met vooral in de lente en herfst de mooiste kleuren. Jiuzhaigou is vooral op internet bekend vanwege de geweldig mooie foto’s van de meertjes met het bizar gekleurde water. 5D/4N ** 10
Yellow Mountains Op enkele uren van Shanghai ligt Huangshan met de geweldig mooie Yellow Mountains; een van de allermooiste natuurgebieden van China. 3N/2D ** 8
Zhangjiajie Ook weer zo’n fantastisch mooi natuurgebied. De bergen van Zhangjiajie vormden inspiratie voor het landschap in het film Avatar. Minder goed bereikbaar vergeleken Huangshan, maar niet minder mooi. Twee populaire attracties vind je hier; de Zhangjiajie glazen brug en de Glass Sky Walk (van beiden zie je veel foto’s op het internet circuleren). 4N/3D ** 9
Tibet Tibet is een bijzondere regio van China. Cultuur en de Himalayas staan er centraal. Een bezoek aan het betoverend mooie Potala Palace mag je absoluut niet overslaan. Niet alleen een van de mooiste plekjes van China, maar misschien wel de mooiste plek op aarde. 6D/5N ** 10
Yuanyang Minder bekend dan de rijstterrassen van Longshen, maar misschien nog wel veel mooier. Het afgelegen Yuanyang is een van de mooiste plekken van China en een walhalla voor fotografen. Vanwege de ligging niet zo’n voor de hand liggende bestemming, maar liefhebbers hebben de lange reis er naartoe wel voor over. 4D/3N 8
Zhangye Danxia De Rainbow Mountains zijn vanwege de afwisselende kleuren een zeer bekende bezienswaardigheid van China. Niet voor de eerste keer China reizigers, want het ligt ver weg van de bewoonde wereld en om er te komen moet je ver en lang reizen. 4D/3N ** 9
Macau Gokken en vertier staan hier centraal. Het heeft wel wat weg van de Aziatische versie van Las Vegas, alleen wordt er jaarlijks nog veel meer geld vergokt. Leuk om te bezoeken in combinatie met Hongkong. 3D/2N 7
Tiger Leaping Gorge De Tiger Leaping Gorge is een van de mooiste natuurgebieden van China en een populair gebied onder outdoorliefhebbers. Er loopt een meerdaagse trail door het gebied, die gezien wordt als een van de mooiste (en flink uitdagende) wandelroutes ter wereld. Een bezoek is goed te combineren met een bezoek aan het schitterende Lijiang en Dali. 5D/4N 10
Dali In de provincie Yunnan liggen diverse mooie bestemmingen. Dali is een fraai dorp omgeven door een schitterende natuur en is populair vanwege het heerlijke sfeertje. Een van de hoogtepunten zijn de drie pagodes ten noorden van het stadje. 3D/2N 9
Hainan Helemaal in het uiterste zuiden van China ligt het eiland Hainan, dé tropische bestemming van het land en de beste plek om even lekker aan zee uit te waaien. Het enorme Guanyin beeld is ook zeker een bezoek waard. 4D/3N 7
Harbin Er is eigenlijk maar 1 reden om Harbin, de ijskoude stad in het uiterste noorden van China, te bezoeken. Hier heb je namelijk jaarlijks het ijssculpturenfestival; het mooiste en leukste ijsfestival ter wereld. Echt een unieke ervaring, maar niet voor de koukleumen. 4D/3N 8

* Stadsmensen kunnen hier makkelijk langer verblijven. Wanneer je de steden als stopover gebruikt voor de verdere reis door Vietnam zijn 2 overnachtingen voldoende om de hoogtepunten van beide steden mee te krijgen.

** Liefhebbers van cultuur en natuur kunnen hier makkelijk meerdere dagen verblijven.

*** De Yangtze cruise heb je in diverse versies, variërend van enkele dagen tot wel 10 dagen waarbij je een enorm deel van de Yangtze rivier afgaat.

Korter dan drie weken kan ook prima

Hoewel je China prima in vogelvlucht kunt bezoeken, kun je bij een reis die korter duurt dan drie weken beter wat keuzes maken en bepaalde gebieden overslaan om ook nog echt vakantie te vieren (in plaats van alleen maar reizen). Niet elke reiziger kan er goed tegen om elke dag urenlang in de bus of trein te zitten. Wil je China in bijvoorbeeld 10 dagen of twee weken bezoeken dan kun je het beste de volgende reisvoorbeelden overwegen:

 • Beijing en de Chinese Muur
 • Shanghai, Hangzhou en eventueel de Yellow Mountains bij Huangshan
 • Hongkong, Guilin, Yangshuo en de Longji rijstterrassen
 • Beijing, Pingyao en Xi’an (al dan niet met een bezoek aan Datong)
 • Beijing en Shanghai
 • Beijing en Datong
 • Shanghai, Hangzhou, Guilin, Yangshuo en de rijstterrassen bij Longji
 • Kunming, Lijiang en Dali (en omgeving)
 • Chengdu en Jiuzhaigou

Tips

 • Let erop dat je voldoende afwisseling aanbrengt in het reisprogramma. Zoals je bij de reizen van de verschillende reisorganisaties kunt zien bestaan hun reizen meestal uit een leuk en gevarieerd programma.
 • Ga vooraf na of de bestemmingen die je wilt bezoeken een ‘beste tijd’ voor een bezoek hebben. Bij de rijstterrassen bijvoorbeeld geldt dat deze het hele jaar door een verschillend karakter hebben. Ga vooraf na wanneer je de rijstterrassen het mooist vindt, en stem hier je reisperiode op af.
 • Wanneer je Hong Kong en/of Macau tijdens je reis door China wilt bezoeken, dien je over een double entry (of multi-entry) visum te beschikken. Om dit te voorkomen kun je beter de reis beginnen of eindigen met een bezoek aan Hongkong en/of Macau.
 • Zelf Tibet bezoeken? Let erop dat de kwestie zeer gevoelig ligt in China en dat de toegang tot Tibet zomaar ontzegt kan worden, ondanks de juiste documenten. Lees je goed in en zorg dat je alles tot in de puntjes hebt voorbereid.
 • Last van astma? Koop vooraf of ter plekke een mondkapje, vooral als je de grote steden bezoekt. In Nederland kun je online makkelijk een stofmasker kopen.

 
 
Prachtige rondreizen door China bij 333travelSchitterende China-reizen met TUIOnvergetelijke avonturen met ANWB Reizen

5 mooiste China-reizen

Bekijk het reisaanbod naar China

ANWB Reizenv.a. €2079 incl.

Chinees Jade

Langs de hoogtepunten van modern en ouderwets China met ANWB Reizen.

Lees meer

Djoserv.a. €2495 incl.

Rondreis China

Gevarieerde steden en hoogtepunten in 24 dagen met Djoser.

Lees meer

Koning Aapv.a. €2145 incl.

China Hoogtepunten

De mooiste hoogtepunten van China in twee weken met Koning Aap.

Lees meer

Shoestringv.a. €1799 incl.

Van Beijing naar Shanghai

Adembenemend mooie reis langs diverse hoogtepunten van China met Shoestring.

Lees meer

333travelv.a. €2890 incl.

China Highlights

In 16 dagen langs de mooiste hoogtepunten van het betoverende China met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in China die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar China en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.