China heeft enkele duizenden eilanden. Het grootste deel ervan is onbewoond. Een aantal eilanden worden door China geclaimd, maar vallen er niet officieel onder. De grootste en belangrijkste hiervan is Taiwan, dat al jaren in een machtstrijd met China verwikkeld is. Ook de kleinere eilanden rond Taiwan worden door China geclaimd. Hieronder volgt een overzicht met enkele van de grootste en meest bekende eilanden van China.

Hainan

Het grootste eiland van China is Hainan. Hainan is een tropisch eiland ten zuiden van China. Hainan is de kleinste provincie van China, het hele eiland is maar 32.900 km2 groot. Je hebt diverse populaire badplaatsen op het eiland. Ook heb je er superluxe resorts op afgelegen gebieden.

Chongming

Een ander groot eiland is Chongming. Dit eiland ligt tegenover Shanghai, net boven de riviermonding van de rivier de Yangtze en is met een brug met Shanghai verbonden. Dagjesmensen uit de stad komen in het weekend naar de authentieke vissersdorpjes van Chongming om de drukte te ontvluchten.

Zhoushan

Het derde grootste eiland van China is Zhoushan eiland. Zhoushan ligt ten zuiden van Shanghai, dichtbij de stad Ningbo. Rondom het hoofdeiland Zhoushan liggen nog duizenden kleinere eilanden. Het eiland heeft een aantal interessante toeristische attracties.

Gulangyu

Tegenover de miljoenenstad Xiamen heb je nog het autovrije eiland Gulangyu. Je hebt er prachtige stranden, gezellige dorpjes en toeristen komen er vooraf voor het heerlijke eten. Het eiland is ook wel bekend onder de naam ‘piano eiland’, vanwege de ruim 20.000 piano’s die je er hebt.

Hongkong eiland

Ook bekend is Hongkong eiland, met de gelijknamige miljoenenstad Hongkong. Rondom Hongkong eiland heb je nog diverse kleine eilanden, die je met een ferry vanaf Hongkong kunt bezoeken. Deze eilanden zijn rustig (vooral doordeweeks), hebben prachtige stranden, en zijn vooral bekent vanwege de goede visrestaurants.

Coloane & Taipa

Tegenover Hongkong ligt Macau, ook een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China. Macao bestaat onder andere uit de twee eilanden Coloane en Taipa, die beiden door landwinning gemaakt zijn tot wat ze nu zijn. Op beide eilanden vind je diverse attracties, zoals een aantal prachtige tempels en een paar parken.

Hebao

Op zo’n 100 kilometer ten zuidwesten van Hongkong ligt Hebao eiland. Dit is een subtropisch eiland met prachtige uitgestrekte stranden met een paar zeer luxe resorts.

 
 
Stel je eigen China-reis samenMooie, unieke Cambodja-reizen met PANGEA TravelOnvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

5 mooiste China-reizen

Bekijk het reisaanbod naar China

v.a. €2079 incl.

Chinees Jade

Langs de hoogtepunten van modern en ouderwets China met ANWB.

Lees meer

v.a. €2230 incl.

Compleet China

Een prachtige eerste kennismaking met China in 20 dagen met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €1895 incl.

China Hoogtepunten

De mooiste hoogtepunten van China in twee weken met Koning Aap.

Lees meer

v.a. €1399 incl.

Groepsreis China

Adembenemend mooie reis langs diverse hoogtepunten van China met Shoestring.

Lees meer

v.a. €2019 incl.

China Compleet

In 22 dagen lang reis je door het betoverende China met TUI.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populair zijn ANWB Vakantie, De Jong Intra, VNC Asia Travel, 333Travel, PANGEA Travel en Local Hero Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je vliegtickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij Baolau en boek de tours bij GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in China die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar China en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.