Winkelen lijkt een van de belangrijkste bezigheden van de Chinese middenklasse en de rijke Chinese bovenlaag. In elke grote stad heb je enorme winkelcentra en winkelstraten, al dan niet overdekt. Ook heb je vaak rond grote attracties een winkelcentra.

Vanzelfsprekend heeft elke grote stad in China tientallen grote winkeldistricten. Wanneer je nog nooit eerder in China geweest bent, denk je misschien aan rommelige shops met typisch Chinese ‘Made in China’ producten? De realiteit ligt ver van dit vooroordeel. In de Chinese winkelcentra heb je vaak de duurste en meest luxe merken, waaronder zo’n beetje elk bekend internationaal merk.

Prijzen van producten liggen in China over het algemeen lager dan in Nederland, maar niet zo heel veel lager (in het geval van bekende westerse merken). Elektronica is vaak iets goedkoper, maar vergeleken de Nederlandse internetprijzen scheelt het niet zo heel veel, tenzij je voor Chinese merken gaat die niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Let er hierbij wel op dat je vaak geen internationale garantie hebt.

 
 
Prachtige rondreizen door China bij 333travelSchitterende China-reizen met TUIOnvergetelijke avonturen met ANWB Reizen

5 mooiste China-reizen

Bekijk het reisaanbod naar China

ANWB Reizenv.a. €2079 incl.

Chinees Jade

Langs de hoogtepunten van modern en ouderwets China met ANWB Reizen.

Lees meer

Djoserv.a. €2495 incl.

Rondreis China

Gevarieerde steden en hoogtepunten in 24 dagen met Djoser.

Lees meer

Koning Aapv.a. €2145 incl.

China Hoogtepunten

De mooiste hoogtepunten van China in twee weken met Koning Aap.

Lees meer

Shoestringv.a. €1799 incl.

Van Beijing naar Shanghai

Adembenemend mooie reis langs diverse hoogtepunten van China met Shoestring.

Lees meer

333travelv.a. €2890 incl.

China Highlights

In 16 dagen langs de mooiste hoogtepunten van het betoverende China met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in China die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar China en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.