Winkelen lijkt een van de belangrijkste bezigheden van de Chinese middenklasse en de rijke Chinese bovenlaag. In elke grote stad heb je enorme winkelcentra en winkelstraten, al dan niet overdekt. Ook heb je vaak rond grote attracties een winkelcentra.

Vanzelfsprekend heeft elke grote stad in China tientallen grote winkeldistricten. Wanneer je nog nooit eerder in China geweest bent, denk je misschien aan rommelige shops met typisch Chinese ‘Made in China’ producten? De realiteit ligt ver van dit vooroordeel. In de Chinese winkelcentra heb je vaak de duurste en meest luxe merken, waaronder zo’n beetje elk bekend internationaal merk.

Prijzen van producten liggen in China over het algemeen lager dan in Nederland, maar niet zo heel veel lager (in het geval van bekende westerse merken). Elektronica is vaak iets goedkoper, maar vergeleken de Nederlandse internetprijzen scheelt het niet zo heel veel, tenzij je voor Chinese merken gaat die niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Let er hierbij wel op dat je vaak geen internationale garantie hebt.

 
 

5 mooiste China-reizen

Bekijk het reisaanbod naar China

v.a. €2119 incl.

Chinees Jade

Schitterende 18-daagse groepsrondreis met Fox, verre reizen van ANWB.

Lees meer

v.a. €2194 incl.

Compleet China

Een prachtige eerste kennismaking met China in 20 dagen met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €1895 incl.

China Hoogtepunten

De mooiste hoogtepunten van China in twee weken met Koning Aap.

Lees meer

v.a. €970 excl.

Highlights of China

Adembenemend mooie individuele reis langs diverse hoogtepunten met Shoestring.

Lees meer

v.a. €1299 incl.

Klassiek China

15 dagen lang reis je door het betoverende China met TUI.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in China die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.