Hotels heb je in verschillende prijsklassen, varierend van supergoedkoop tot ultraluxe. Wij blijven zelf altijd ver weg bij de supergoedkope lokale hotels, vaak verblijf je in barre omstandigheden en dat is het wat ons betreft niet waard. Op veel bestemmingen kun je al voor een paar tientjes in een prima middenklasse hotels verblijven. Op de meeste plekken heb je voor €100 een verblijf in een luxe 5 sterren hotel. Natuurlijk geldt dit niet voor de luxe hotels in het centrum van de grote Chinese steden. Een luxe hotel in Beijing, Shanghai of Hongkong kost vaak al snel meer dan €250 per nacht. In dat geval verblijf je wel in een tophotel met fantastische voorzieningen, vaak op loopafstand van alle hoogtepunten van de stad.

In toeristische oorden kun je vaak prima bij een B&B boeken. Zo verbleven wij ooit in een heerlijke B&B langs het West Lake van Hangzhou. Ook in Yangshuo hadden we een werkelijk schitterend plekje gevonden. Minder toeristische oorden hebben vaak ook veel minder keuze, soms niet meer dan een paar grote Chinese hotels waar niemand Engels spreekt en waar een westers ontbijt niet meer is dan een witte boterham en een gebakken eitje.

Een hotelovernachting in China heb je zo geregeld. De best beoordeelde hotels zijn namelijk allemaal met een paar muisklikken bij de bekende hotelsites te boeken.
Alle accommodatie in China

 

Onze strategie bij het boeken van accommodatie in China

  1. Bepaal de bestemming en zoek uit waar het centrum ligt en waar je als toerist het beste kunt verblijven.
  2. Ga op Tripadvisor na welke hotels of B&B’s het best beoordeeld zijn.
  3. Ga na welk van deze hotels of B&B’s op de voor jouw beste plek liggen. Hoewel dit niet voor iedereen een belangrijk aspect is, vinden wij het zelf altijd van groot belang dat we of op loopafstand van het centrum verblijven, of in elk geval op loopafstand van een metrostation met snelle verbinding naar het centrum.
  4. Ga na welk van deze goed beoordeelde hotels aan je budget voldoen door de prijzen bij een of meerdere hotelsites te vergelijken. Wij gebruiken meestal Booking.com en Agoda.nl, maar ook Expedia.nl en Hotels.com hebben regelmatig goede aanbiedingen.
  5. Bepaal of je de boeking eventueel later nog kunt of wilt annuleren. In sommige gevallen kan dit handig zijn (Booking.com heeft doorgaans de beste voorwaarden wat betreft annulering).
  6. Boek ruim vooraf en niet vlak voor de aankomstdatum. Dit scheelt vaak enorm in prijs.
  7. Internationale hotelketens zijn vaak beter dan lokale Chinese hotelketens. De internationale ketens zijn gebaseerd op internationale standaarden, de lokale hotelketens op de Chinese standaarden.
  8. Fan van een westers (hotel)ontbijt in je hotel? Boek dit er dan vooraf bij.

 

Boek je accommodatie in ChinaBooking.com

 
 
Prachtige rondreizen door China bij 333travelSchitterende China-reizen met TUIOnvergetelijke avonturen met ANWB Reizen

5 mooiste China-reizen

Bekijk het reisaanbod naar China

ANWB Reizenv.a. €2079 incl.

Chinees Jade

Langs de hoogtepunten van modern en ouderwets China met ANWB Reizen.

Lees meer

Djoserv.a. €2495 incl.

Rondreis China

Gevarieerde steden en hoogtepunten in 24 dagen met Djoser.

Lees meer

Koning Aapv.a. €2145 incl.

China Hoogtepunten

De mooiste hoogtepunten van China in twee weken met Koning Aap.

Lees meer

Shoestringv.a. €1799 incl.

Van Beijing naar Shanghai

Adembenemend mooie reis langs diverse hoogtepunten van China met Shoestring.

Lees meer

333travelv.a. €2890 incl.

China Highlights

In 16 dagen langs de mooiste hoogtepunten van het betoverende China met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in China die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar China en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.