De omgeving van Zhaoxing is schitterend met telkens prachtig uitzicht op hellingen met rijstvelden of theestruiken. Zhaoxing vormt een centrum van de Dong etnische minderheid in China, het dorp heeft zo’n 4000 inwoners en ligt in een prachtige vallei binnen het Liping District. Er wonen ruim 700 Dong families in het stadje. Zhaoxing is een eeuwenoud dorp waarvan een groot deel niet met de auto bereikbaar is. Veel reizigers vinden Zhaoxing het mooiste Dong dorp van allemaal.

Het grootste gebouw in Zhaoxing is de drumtoren die ’s avonds prachtig is verlicht. In totaal zijn er 5 prachtige drumtorens in het dorp.

Zhaoxing

Zhaoxing heeft ook vijf bruggen. De prachtig gedecoreerde ‘Wind and Rain’ bruggen hebben niet alleen de functie van oversteekplaats; de ingebouwde paviljoens dienen tevens als beschutte verzamelplaats voor de bevolking om te ontspannen, gezellig samen te zijn en de sociale contacten in stand te houden. De omgeving van Zhaoxing is ook prachtig; je hebt hier diverse kleine Dong dorpen die allemaal na een korte maar mooie wandeling bereikbaar zijn.

Zhaoxing

Hier vind je ook weer een aantal winkeltjes met sieraden en andere souvenirs. Maar verder is dit dorp echt middeleeuws. Hier zie je nog het echte Chinese plattelandleven. Langs de weg staan kraampjes (eigenlijk gewoon een houten tafel) met halve beesten en grote brokken vlees: de plaatselijke slager. Aan de waslijnen voor de sombere, donker gebeitste houten huizen hangen enorme indigoblauw geverfde katoenen lappen. Dit blijkt om traditionele klederdracht te gaan. De meterslange lappen worden om het lichaam gedrapeerd. De Dong dorpen in deze regio zijn vooral fantastisch om tijdens vieringen en festivals te bezoeken.

Zhaoxing

Zhaoxing

Boek je accommodatie in ZhaoxingBooking.com

Accommodatie in Zhaoxing

Enkele bekende hotels in en rond Zhaoxing zijn: Zhaoxing County Hostel, Dongzhai Hostel, Gulou Hostel en het Wenhuazhan Hotel waar wij zelf verbleven. Ook in de stad Liping heb je nog een aantal hotels waar je prima kunt verblijven.

Het Wenhuazhan Hotel ligt nogal achteraf en is niet met de auto bereikbaar. Je moet er lopend via een aantal smalle dorpsweggetjes en langs kleine riviertjes naar toe. Het hotel is berekend op internationale gasten en de kamers zien er goed uit. Het avondeten is nogal eenvoudig, maar ja, je bevindt je hier dan ook op het echte platteland van China en niet in een grote metropool als Shanghai.

Hieronder volgt een overzicht met de best beoordeelde hotels in Zhaoxing:

Hotel Prijs Meer info / direct boeken
Post Office Hotel €€ Booking.com Agoda.nl
Chan Yue Hotel €€ Booking.com Agoda.nl
Zhaoxing Ruyuan Family Inn €€ Booking.com Agoda.nl
SEAL Youth Hostel €€ Booking.com Agoda.nl
Harmonious Dunpu Hotel €€ Booking.com Agoda.nl
Creekside Inn €€ Booking.com Agoda.nl
Kaili Zongheng Hotel €€ Booking.com Agoda.nl
Eastern Hostel (Xi Jiang Mo Shang Hua Kai Brunch) €€ Booking.com Agoda.nl
Tong Sang Art Hotel €€ Booking.com Agoda.nl
Zhaoxing Riverside Yododo Inn €€ Booking.com Agoda.nl
Blooming Time Inn €€ Booking.com Agoda.nl

Zoek de goedkoopste hoteldeals in Yichang op Agoda.nl of Booking.com.

Hoe kom je er?

De afstand van Kaili naar Zhaoxing is ongeveer 300 kilometer. Dat lijkt niet zo veel, maar de tweebaansweg, die dwars door tientallen dorpjes loopt, heeft vreselijk te lijden onder het vele vrachtverkeer. Gaten in de weg, brokstukken steen die van de berghellingen zijn gerold, groepjes kinderen en mensen met koeien of een handkar die links en rechts van de smalle weg lopen zijn aan de orde van de dag. Onder die omstandigheden doe je over deze rit wel zo’n 9,5 uur. Het is beter om halverwege in een van de dorpen op zo’n 4 uur rijden van Kaili een overnachting in te lassen (bijvoorbeeld bij Rongjiang).

Zhaoxing

Zhaoxing is ook vanaf Guilin te bereiken. Het is wel een flinke tocht van ruim 5 tot 8 uur. Onderweg kun je wel bij de Longji rijstterrassen stoppen om van het prachtige uitzicht te genieten (hier kun je ook overnachten). Na Zhaoxing zou je bijvoorbeeld via Kaili naar Guiyang kunnen reizen (om daar weer het vliegtuig of de trein te pakken).

Zhaoxing

Op het complete traject tussen Guilin en Guiyang rijden bussen (geen directe bussen, je moet diverse keren overstappen). Je kunt zo makkelijk en betaalbaar (maar basic) je eigen ‘etnische minderheden trip door China’ samenstellen.

Zhaoxing

 
 
Stel je eigen China-reis samenMooie, unieke Cambodja-reizen met PANGEA TravelOnvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

5 mooiste China-reizen

Bekijk het reisaanbod naar China

v.a. €2079 incl.

Chinees Jade

Langs de hoogtepunten van modern en ouderwets China met Fox, verre reizen van ANWB.

Lees meer

v.a. €2230 incl.

Compleet China

Een prachtige eerste kennismaking met China in 20 dagen met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €1895 incl.

China Hoogtepunten

De mooiste hoogtepunten van China in twee weken met Koning Aap.

Lees meer

v.a. €1399 incl.

Groepsreis China

Adembenemend mooie reis langs diverse hoogtepunten van China met Shoestring.

Lees meer

v.a. €2019 incl.

China Compleet

In 22 dagen lang reis je door het betoverende China met TUI.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel, 333Travel, PANGEA Travel en Local Hero Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je vliegtickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij Baolau en boek de tours bij GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in China die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar China en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.