De meest populaire attractie van Hangzhou – en tevens de hoofdreden dat er jaarlijks vele miljoenen Chinezen naar de stad afreizen – is West Lake. West Lake is een enorm merenstelsel dat ten westen van de stad ligt. Je hebt er gezellige wandelpaden, prachtig aangelegde parken, tempels, mooie (authentieke) bruggen en een grote boulevard (aan de stadszijde). Op diverse plekken langs het merenstelsel heb je eettentjes, winkeltjes en koffietentjes. Omdat West Lake en de directe omgeving zo waardevol is, werd het natuurgebied in juni 2011 uitgeroepen tot UNESCO World Heritage site.

Rond het meer hangt een erg relaxt sfeertje. Overal zie je mensen die er gezellig met elkaar samenkomen om te kletsen, spelletjes te spelen en te wandelen. In de parken is het ook altijd een gezellige boel. Zo zie je er mensen Tai Chi beoefenen, hardlopen, wandelen en dansen. Iedereen is er in beweging. Het zou ons niet verbazen als de gemiddelde levensduur hier het hoogst is van heel China. Iedereen lijkt er volmaakt gelukkig. Je wordt tijdens een wandeling door iedereen begroet, en kijk niet vreemd op als men (stiekem) een foto van je maakt.

Hoogtepunten West Lake

De grote boulevard aan de oostzijde van West Lake is een gezellig gebied waar het altijd druk is. Je hebt hier diverse kleine winkeltjes en eettentjes, en je loopt direct vanaf West Lake het centrum van Hangzhou in. De noordzijde van West Lake is het meest toeristisch, hier heb je ook weer diverse kleine winkeltjes en ook veel restaurantjes.

Rond het meer heb je verder diverse historische bouwwerken, waarvan sommigen van vele honderden jaren terug dateren. De belangrijkste tempels in het gebied zijn de Lingyin tempel, de Yue-Wang tempel en de Jingci tempel. Er zijn daarnaast drie prachtige pagodes; de Leifeng pagode, Six Harmonies pagode en de Baochu pagode.

Er zijn ook nog diverse andere bezienswaardigheden. Vaak hebben ze deze attracties de vreemdste namen gegeven, zoals de ‘Galloping Tiger Spring’, ‘Lotus in the Breeze’, ‘Broken Bridge’ en ‘Three Pools Mirroring the Moon’. Er zijn eigenlijk zoveel dingen te zien dat het geen nut heeft vooraf te bepalen welke je allemaal wilt bezoeken. Je kunt het beste gewoon lekker gaan wandelen of fietsen, en de kans is dan al groot dat je de meeste highlights al wel gezien hebt.

’s Avonds kun je verder nog het Impression West Lake bezoeken, een prachtige openlucht voorstelling op het water die je dagelijks kunt bijwonen.

Accommodatie in de omgeving van West Lake

Rond het meer heb je een aantal echte pareltjes (met bijbehorende $$$$ prijs). Wil je bijvoorbeeld in absolute luxe overnachten, overweeg dan het ultraluxe maar kleinschalige Amanfayun, of het bijna net zo luxe Four Seasons Hangzhou. Dit zijn wel resorts waar je makkelijk €400 per nacht voor betaald.

Iets goedkoper en maar niet zo heel veel minder goed zijn het Zhejiang Xizi Hotel, West Lake State Guesthouse, het Ru Yi Boutique Hotel At West Lake, Shangri La Hotel Hangzhou, Sofitel Hangzhou Westlake, Landison Longjing Resort en het Pins De La Brume Hotel.

Verblijf je liever in gezellige en betaalbare B&B’s, dan heb je een ruime keuze rond West Lake. Hoewel ze allemaal door Chinese locals gerund worden, zijn het vaak zeer mooie en goed onderhouden plekjes. Aanraders zijn Xihu Chashu, Yushu Inn, The Alley Inn, Rohcha Inn, Xihu Chashu Zhu, Luchai Inn Hangzhou Manhuaguan, Xiangding Inn en Natian Shougong Theme Inn.

Vervoer naar West Lake

Je kunt het beste in een hotel of guesthouse dichtbij West Lake verblijven. Op deze manier kun je het maximale uit je verblijf halen. Je kunt altijd nog makkelijk vanaf West Lake naar het centrum van Hangzhou reizen.

Verblijf je toch in het centrum van Hangzhou, dan kun je op meerdere manieren naar West Lake reizen. West Lake ligt ten westen van Hangzhou (centrum). Je kunt in Hangzhou op diverse plekken een fiets huren via het publieke fietsplan. Met de fiets is het een kwestie van richting het westen fietsen, je komt dan vanzelf bij de boulevard aan de oostzijde van het merenstelsel uit. Iets ten noordoosten heb je een weg die helemaal langs West Lake gaat.

Een alternatief is de bus. Buslijn K7 komt bijvoorbeeld langs West Lake, en de eindhalte van deze buslijn is bij de mooie Lingyan tempel (en kabelbaan). De bus kost een paar Yuan per rit en je betaalt vooraf bij instappen. Om de 100 meter heb je wel een halte en er komt elke 5 tot 10 minuten een bus langs. Je kunt dus de bus ook prima als hop-on, hop-off gebruiken. Het startpunt van lijn K7 is bij het centraal station in het centrum van de stad.

Je kunt natuurlijk ook altijd een taxi op de meter pakken. Dit is de makkelijkste en snelste manier om naar West Lake te reizen (maar ook de duurste).

Prachtige vakanties naar China

Boek je hotel in HangzhouBooking.com

Populaire reisorganisaties

 
 
Prachtige rondreizen door China bij 333travelSchitterende China-reizen met TUIOnvergetelijke avonturen met ANWB Reizen

5 mooiste China-reizen

Bekijk het reisaanbod naar China

ANWB Reizenv.a. €2079 incl.

Chinees Jade

Langs de hoogtepunten van modern en ouderwets China met ANWB Reizen.

Lees meer

Djoserv.a. €2495 incl.

Rondreis China

Gevarieerde steden en hoogtepunten in 24 dagen met Djoser.

Lees meer

Koning Aapv.a. €2145 incl.

China Hoogtepunten

De mooiste hoogtepunten van China in twee weken met Koning Aap.

Lees meer

Shoestringv.a. €1799 incl.

Van Beijing naar Shanghai

Adembenemend mooie reis langs diverse hoogtepunten van China met Shoestring.

Lees meer

333travelv.a. €2890 incl.

China Highlights

In 16 dagen langs de mooiste hoogtepunten van het betoverende China met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in China die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar China en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.