Een van de mooiste bezienswaardigheden van Datong (naast de Yungang Grotten) is the Hanging Monastery (Xuankong Si Tempel), een houten tempelcomplex tegen de heilige berg Mt. Hengshan aan gelegen. Dit prachtige hoogtepunt van China is gebouwd in de periode van de Noordelijke Wei Dynastie (tussen de 4e en 6e eeuw na Christus). De Boeddhistische (met Confucianistische en Taoïstische kenmerken) tempel is tegen de bergwand aan gebouwd en ‘hangt’ op zo’n 75 meter hoogte. Binnen in het complex vind je meerdere hallen met diverse prachtige beelden.

Bouwkundige experts noemen het hangende klooster een architectonisch wonder. Het complex heeft ruim 1500 jaar de wind, kou en andere elementen van de natuur overleeft. Hoewel het lijkt alsof het klooster daadwerkelijk hangt, is het geheel op een zeer slimme wijze gebouw en wordt het complex gedragen door de onderliggende rotsen (via honderden enorme balken). Het hele complex ligt verder verscholen tegen de bergwand en is hierdoor beschermd tegen wind, sneeuw en overstromingen.

The Hanging Monastery (Hangende Klooster) bij Datong

Hoe kom je er?

Wanneer je bij een Nederlands reisbureau een bezoek aan het hangende klooster hebt geboekt zul je beschikken over georganiseerd vervoer met een gids en een chauffeur. In dat geval wordt je op een afgesproken tijd bij je hotel in Datong opgepikt om de attractie te bezoeken.

The Hanging Monastery (Hangende Klooster) bij Datong

Wanneer je op eigen gelegenheid naar Datong bent gereisd kun je het hangende klooster op diverse manieren bezoeken. De meest eenvoudige wijze is door er met de taxi naartoe te gaan, of door ter plekke in Datong een gids en chauffeur te regelen. Een taxi brengt je voor ongeveer 150 Yuan vanaf Datong naar de tempel en weer terug. Een goedkopere oplossing is door er met de bus naartoe te gaan (kost maar een paar Yuan) maar die doet er wel veel langer over. Je zult dan het laatste deel nog steeds gebruik moeten maken van de taxi. Als je dezelfde dag nog enkele andere bezienswaardigheden wilt bezoeken dan raden wij aan om voor die hele dag een gids en chauffeur te boeken.

The Hanging Monastery (Hangende Klooster) bij Datong

Openingstijden

De tempel is dagelijks geopend tussen 8.00 en 18.00 (tijden kunnen variëren). Het klooster ligt op een klein uurtje rijden (65km) van het centrum van Datong. Het hangende klooster is een zeer populaire attractie, waardoor het er vaak erg druk kan zijn. Wil je deze drukte vermijden bezoek het complex dan zo vroeg mogelijk in de ochtend (of juist in de namiddag).

Entreekosten

De toegangsprijs bedraagt 130 Yuan.

Boek je accommodatie in DatongBooking.com

 
 

5 mooiste China-reizen

Bekijk het reisaanbod naar China

v.a. €2119 incl.

Chinees Jade

Schitterende 18-daagse groepsrondreis met Fox, verre reizen van ANWB.

Lees meer

v.a. €2194 incl.

Compleet China

Een prachtige eerste kennismaking met China in 20 dagen met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €1895 incl.

China Hoogtepunten

De mooiste hoogtepunten van China in twee weken met Koning Aap.

Lees meer

v.a. €970 excl.

Highlights of China

Adembenemend mooie individuele reis langs diverse hoogtepunten met Shoestring.

Lees meer

v.a. €1299 incl.

Klassiek China

15 dagen lang reis je door het betoverende China met TUI.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in China die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.