Een van de mooiste bezienswaardigheden van Datong (naast de Yungang Grotten) is the Hanging Monastery (Xuankong Si Tempel), een houten tempelcomplex tegen de heilige berg Mt. Hengshan aan gelegen. Dit prachtige hoogtepunt van China is gebouwd in de periode van de Noordelijke Wei Dynastie (tussen de 4e en 6e eeuw na Christus). De Boeddhistische (met Confucianistische en Taoïstische kenmerken) tempel is tegen de bergwand aan gebouwd en ‘hangt’ op zo’n 75 meter hoogte. Binnen in het complex vind je meerdere hallen met diverse prachtige beelden.

Bouwkundige experts noemen het hangende klooster een architectonisch wonder. Het complex heeft ruim 1500 jaar de wind, kou en andere elementen van de natuur overleeft. Hoewel het lijkt alsof het klooster daadwerkelijk hangt, is het geheel op een zeer slimme wijze gebouw en wordt het complex gedragen door de onderliggende rotsen (via honderden enorme balken). Het hele complex ligt verder verscholen tegen de bergwand en is hierdoor beschermd tegen wind, sneeuw en overstromingen.

The Hanging Monastery (Hangende Klooster) bij Datong

Hoe kom je er?

Wanneer je bij een Nederlands reisbureau een bezoek aan het hangende klooster hebt geboekt zul je beschikken over georganiseerd vervoer met een gids en een chauffeur. In dat geval wordt je op een afgesproken tijd bij je hotel in Datong opgepikt om de attractie te bezoeken.

The Hanging Monastery (Hangende Klooster) bij Datong

Wanneer je op eigen gelegenheid naar Datong bent gereisd kun je het hangende klooster op diverse manieren bezoeken. De meest eenvoudige wijze is door er met de taxi naartoe te gaan, of door ter plekke in Datong een gids en chauffeur te regelen. Een taxi brengt je voor ongeveer 150 Yuan vanaf Datong naar de tempel en weer terug. Een goedkopere oplossing is door er met de bus naartoe te gaan (kost maar een paar Yuan) maar die doet er wel veel langer over. Je zult dan het laatste deel nog steeds gebruik moeten maken van de taxi. Als je dezelfde dag nog enkele andere bezienswaardigheden wilt bezoeken dan raden wij aan om voor die hele dag een gids en chauffeur te boeken.

The Hanging Monastery (Hangende Klooster) bij Datong

Openingstijden

De tempel is dagelijks geopend tussen 8.00 en 18.00 (tijden kunnen variëren). Het klooster ligt op een klein uurtje rijden (65km) van het centrum van Datong. Het hangende klooster is een zeer populaire attractie, waardoor het er vaak erg druk kan zijn. Wil je deze drukte vermijden bezoek het complex dan zo vroeg mogelijk in de ochtend (of juist in de namiddag).

Entreekosten

De toegangsprijs bedraagt 130 Yuan.

China door de ogen van een local

Boek je accommodatie in DatongBooking.com

Populaire reisorganisaties

 
 
Stel je eigen China-reis samenMooie, unieke Cambodja-reizen met PANGEA TravelOnvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

5 mooiste China-reizen

Bekijk het reisaanbod naar China

v.a. €2079 incl.

Chinees Jade

Langs de hoogtepunten van modern en ouderwets China met ANWB.

Lees meer

v.a. €2230 incl.

Compleet China

Een prachtige eerste kennismaking met China in 20 dagen met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €1895 incl.

China Hoogtepunten

De mooiste hoogtepunten van China in twee weken met Koning Aap.

Lees meer

v.a. €1399 incl.

Groepsreis China

Adembenemend mooie reis langs diverse hoogtepunten van China met Shoestring.

Lees meer

v.a. €2019 incl.

China Compleet

In 22 dagen lang reis je door het betoverende China met TUI.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populair zijn ANWB Vakantie, De Jong Intra, VNC Asia Travel, 333Travel, PANGEA Travel en Local Hero Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je vliegtickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij Baolau en boek de tours bij GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in China die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar China en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.