De zomervakantie is officieel voorbij. Tenzij je aan ‘Het Nieuwe Werken’ doet betekent dat dat je gewoon weer iedere dag op de werkvloer of in de schoolbanken moet verschijnen. Na een vakantie op een mooie bestemming zou dat best wel eens voor een after-vakantiedipje kunnen zorgen. Met de volgende tips zorg je ervoor dat je zo snel mogelijk van dat nare gevoel afkomt.

Herinneringen ophalen

Net na de zomer zitten de herinneringen aan je vakantie nog vers in je geheugen. Er is dan niets leuker dan het ophalen van die herinneringen door je foto’s af te laten drukken of online een fotoboek te maken. Ook kun je ervoor kiezen om je mooiste foto’s op canvas af te laten drukken en zo je eigen fotokunsten aan de muur te zien schitteren. Als alternatief voor het maken van een online fotoboek, is het een leuk idee om tijdens je reis allerlei kleinigheidjes zoals kaarten, foldertjes en tickets te sparen. Die kun je vervolgens in een plakboek verwerken, dat je familie en vrienden een idee geeft van je reis.

Kristalhelder water Gili

In je vakantieritme blijven

Als je het gevoel van je vakantie wat langer vast wilt houden, moet je ervoor zorgen dat je in je vakantieritme blijft. Daarmee willen we niet zeggen dat je lekker uit moet gaan slapen, want je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat je gewoon op tijd op je werk bent. Wel betekent het dat je wat kleine dingen kunt behouden. Eet en drink bijvoorbeeld dezelfde dingen als op vakantie. Of luister naar muziek uit het land waar je op vakantie bent geweest. Ga bovendien na je werk niet meteen voor de buis zitten, maar geniet wat langer van de buitenlucht.

Rijstvelden Bali

Een kookcursus volgen

Zeg nu zelf, één van de leukste onderdelen van reizen is het ontdekken van overheerlijke nieuwe keukens. Het enige nadeel: zodra je terug in Nederland bent, smaken de aardappelen met boontjes toch nét wat minder goed. Het kan de moeite lonen om op zoek te gaan naar kookcursussen die aansluiten bij het land dat je bezocht hebt. Op het internet zijn talloze kookcursussen te vinden, waaronder deze Oosterse kookworkshop in Amsterdam.