Banteay Kdei is een prachtige tempel aan de zuidoostzijde van het Angkor complex. Het ligt naast het waterreservoir (meer) Sras Srang, waarop je een prachtig uitzicht hebt als je vanaf de ingang naar het platform loopt. De tempel zelf ligt in een schaduwrijk deel, prima dus om overdag als de zon op zijn hoogst staat te bezoeken.

Banteay Kdei

Je loopt eerst door een mooie poort en vervolgens via een pad van zo’n 100 meter voordat je bij de ingang van de tempel zelf staat. Op diverse plekken bij de tempel zie je erg mooie afbeeldingen. De tempel is uitgestrekt en het is mogelijk om het gehele complex door te lopen of buitenom te gaan.

Banteay Kdei

Banteay Kdei is tegen het einde van de 12e eeuw in opdracht van Jayavarman VII gebouwd. Het complex is gebouwd in Boeddhistische Bayon stijl en lijkt op diverse vlakken op de tempels Ta Prohm en Preah Khan (hoewel Banteay Kdei kleiner is). Sras Srang werd overigens door Jayavarman VII en zijn gevolg gebruikt voor rituele baden. De tempel verkeert niet in al te beste staat; dit komt vooral door de slechte kwaliteit van het zandsteen dat gebruikt werd voor de bouw van de tempel. Er zijn aanwijzingen dat de kwaliteit van het steen achteruit was gegaan, vanwege uitputting van de zandsteen voorraden als gevolg van de vele bouwwerken die Jayavarman VII liet bouwen tijdens zijn jaren van bestuur.

Banteay Kdei

Banteay Kdei

Je komt Banteay Kdei overigens binnen vanaf de oostingang (Gopura) en vervolgens loop je helemaal naar het westen en daar heb je weer een uitgang (West Gopura). Banteay Kdei valt onder de tempels die je met de algemene Angkor entreekaart kunt bezichtigen.

 
 
Naar Cambodja met TUIMooie, unieke Cambodja-reizen met ANWB ReizenOnvergetelijke avonturen in Cambodja met 333travel

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2159 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 22-daagse groepsrondreis met chauffeur met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €3400 excl.

Cambodja compleet

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €2202 incl.

Groepsreis Vietnam & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Vietnam en Cambodja in 20 dagen met TUI.

Lees meer

v.a. €2495 excl.

Rondreis Vietnam & Cambodja

Het beste van 2 prachtige landen Vietnam & Cambodja in 27 dagen met Djoser.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.