Banteay Kdei is een prachtige tempel aan de zuidoostzijde van het Angkor complex. Het ligt naast het waterreservoir (meer) Sras Srang, waarop je een prachtig uitzicht hebt als je vanaf de ingang naar het platform loopt. De tempel zelf ligt in een schaduwrijk deel, prima dus om overdag als de zon op zijn hoogst staat te bezoeken.

Banteay Kdei

Je loopt eerst door een mooie poort en vervolgens via een pad van zo’n 100 meter voordat je bij de ingang van de tempel zelf staat. Op diverse plekken bij de tempel zie je erg mooie afbeeldingen. De tempel is uitgestrekt en het is mogelijk om het gehele complex door te lopen of buitenom te gaan.

Banteay Kdei

Banteay Kdei is tegen het einde van de 12e eeuw in opdracht van Jayavarman VII gebouwd. Het complex is gebouwd in Boeddhistische Bayon stijl en lijkt op diverse vlakken op de tempels Ta Prohm en Preah Khan (hoewel Banteay Kdei kleiner is). Sras Srang werd overigens door Jayavarman VII en zijn gevolg gebruikt voor rituele baden. De tempel verkeert niet in al te beste staat; dit komt vooral door de slechte kwaliteit van het zandsteen dat gebruikt werd voor de bouw van de tempel. Er zijn aanwijzingen dat de kwaliteit van het steen achteruit was gegaan, vanwege uitputting van de zandsteen voorraden als gevolg van de vele bouwwerken die Jayavarman VII liet bouwen tijdens zijn jaren van bestuur.

Banteay Kdei

Banteay Kdei

Je komt Banteay Kdei overigens binnen vanaf de oostingang (Gopura) en vervolgens loop je helemaal naar het westen en daar heb je weer een uitgang (West Gopura). Banteay Kdei valt onder de tempels die je met de algemene Angkor entreekaart kunt bezichtigen.

 
 
Naar Cambodja met Van VerreMooie, unieke Cambodja-reizen met Original AsiaOnvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2052 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 16-daagse privé rondreis met chauffeur met ANWB.

Lees meer

v.a. €2645 excl.

Ontdek Cambodja

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €1229 incl.

Rondreis Thailand & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Thailand en Cambodja in twee weken met Kras.

Lees meer

v.a. €2500 excl.

Cambodja Compleet

In 20 dagen langs diverse hoogtepunten van Cambodja met Pangea Travel.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een mooie reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn ANWB Vakantie, De Jong Intra, VNC Asia Travel, Original Asia, PANGEA Travel, 333Travel en Van Verre. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Cambodja biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je vliegtickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bustickets of binnenlandse vluchten) bij Baolau en boek de tours bij GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.