De mooie tempel Preah Khan ligt ten noorden van Angkor Thom. Je loopt eerst langs een mooi pad richting de ingang (westzijde) van het complex. Langs deze weg zagen we een enorme wandelende tak. Bijzonder om zo’n insect tegen te komen. Je loopt verder over een mooie brug met diverse naga’s alvorens je de tempel betreedt. Het is een van de grotere tempels in het Angkor gebied. Je kunt de tempel volledig verkennen en er tevens helemaal doorheen lopen. Wij zagen er diverse hagedissen en gekko’s. Een Italiaanse toerist zwoer dat hij een cobra zag wegglippen.

Preah Khan

Preah Kahn is in de 12e eeuw (1191) in opdracht van koning Jayavarman VII gebouwd. De tempel heeft naast Boeddhistische trekjes ook hindoeïstische trekjes. Ook Preah Kahn is destijds niet zwaar gerestaureerd, waardoor je ook hier mooi kunt zien hoe de natuur de tempel heeft overgenomen. Ruim 100.000 mensen woonden ooit rond de tempel. In totaal vind je hier 430 altaren ter ere van diverse goden.

Preah Khan

We zagen er ook een lokale tekenaar. Hij kon zeer goed tekenen, en verkocht de tekeningen (van beelden, tempels etc.) voor enkele dollars per tekening. Je komt in Cambodja – vooral rond de tempels – veel artistieke locals tegen die op deze manier hun inkomen verdienen. Mocht je wat Dollars of Riel bij je hebben, koop dan wat leuks in Cambodja. Het is echt handwerk en vaak koop je zeer mooie lokale kunst voor een habbekrats.

Preah Khan

Je kunt de hele tempel recht doorsteken. De tempel is op sommige plekken voorzien van stutbalken om instorting te voorkomen. Hier zagen we ook de eerste boomwortel op de tempel, die je zo vaak op de mooie foto’s ziet. Veel tempels rond Angkor zijn half vergaan door de natuur. Sommige tempels worden vakkundig gerepareerd, anderen worden zo gelaten als men ze aantrof.

Preah Khan

De tempel bevat diverse afbeeldingen van garuda’s (adelaar-achtige wezens) en ook diverse naga’s (beschermers van de goden). Het complete complex beslaat 800 bij 700 meter. De hoofdingang ligt naar het oosten toe (zoals vaak het geval is bij de tempels). Bekende delen van de tempel zijn het ‘Huis van vuur’ en de ‘Grote zaal van de dansers’. Er zijn op het complex ook nog twee grote bibliotheken te vinden. Preah Kahn valt onder de tempels die je met de algemene Angkor entreekaart kunt bezichtigen.

 
 
Naar Cambodja met Van VerreMooie, unieke Cambodja-reizen met Original AsiaOnvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2052 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 16-daagse privé rondreis met chauffeur met ANWB.

Lees meer

v.a. €2645 excl.

Ontdek Cambodja

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €1229 incl.

Rondreis Thailand & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Thailand en Cambodja in twee weken met Kras.

Lees meer

v.a. €2500 excl.

Cambodja Compleet

In 20 dagen langs diverse hoogtepunten van Cambodja met Pangea Travel.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een mooie reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn ANWB Vakantie, De Jong Intra, VNC Asia Travel, Original Asia, PANGEA Travel, 333Travel en Van Verre. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Cambodja biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je vliegtickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bustickets of binnenlandse vluchten) bij Baolau en boek de tours bij GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.