De tempel East Mebon kenmerkt zich door de diverse grote olifanten die uit steen zijn gehouwen. Ze staan op diverse punten (en op de hoeken) van dit prachtige complex. Sommige delen van de tempel worden door stutbalken gesteund, waarschijnlijk zou het geheel anders ingestort of omgevallen zijn. Het complex bevat 1 hoofdtoren en vier kleinere torens er omheen. In het verre verleden stond de tempel midden in een kunstmatig meer, waardoor het alleen per boot bereikbaar was.

East Mebon

Voorheen was het totale tempelcomplex 2x7km groot (incl. het meertje rondom de tempel). De torens vertegenwoordigen de vijf pieken van de mythische berg Meru. Naast de grote olifanten zijn er ook prachtige beelden van leeuwen bij de ingangen van de tempel.

East Mebon

East Mebon is in de 10e eeuw (953 na Christus) in opdracht van koning Rajendravarman gebouwd. De tempel is opgedragen aan de Hindoeïstische god Shiva. De tempel ligt langs de Big Circle op zo’n 500 meter vanaf Pre Rup en zo’n 1500 meter vanaf Ta Som.

East Mebon

De tempel is minder populair dan de omringgende tempels. Hierdoor is het er vaak ook rustig en perfect voor toeristen die even weg willen zijn van de drukte bij de andere tempels. Heb je niet veel tijd dan kun je overwegen om East Mebon over te slaan. Wij stopten er kort en hadden de tempel in 45 minuten wel gezien. East Mebon valt onder de tempels die je met de algemene Angkor entreekaart kunt bezichtigen.

 
 
Naar Cambodja met Van VerreMooie, unieke Cambodja-reizen met Original AsiaOnvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2052 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 16-daagse privé rondreis met chauffeur met ANWB.

Lees meer

v.a. €2645 excl.

Ontdek Cambodja

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €1229 incl.

Rondreis Thailand & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Thailand en Cambodja in twee weken met Kras.

Lees meer

v.a. €2500 excl.

Cambodja Compleet

In 20 dagen langs diverse hoogtepunten van Cambodja met Pangea Travel.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een mooie reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn ANWB Vakantie, De Jong Intra, VNC Asia Travel, Original Asia, PANGEA Travel, 333Travel en Van Verre. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Cambodja biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je vliegtickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bustickets of binnenlandse vluchten) bij Baolau en boek de tours bij GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.