Vliegtickets naar Cambodja koop je doorgaans vanaf €899,- (inclusief bijkomende kosten, exclusief visumkosten), waarbij het genoemde bedrag over het algemeen een aanbiedingsprijs is. Je vliegt dan vanaf Schiphol met een of twee tussenstops naar één van de drie internationale luchthavens in Siem Reap, Phnom Penh of Sihanoukville.

Tijdens het laagseizoen zijn er soms enorm scherpe deals. Deze superdeals zie je meestal rond eind augustus en begin september voor het naseizoen (oktober, november en begin december). Rond eind oktober en november verschijnen meestal lage ticketprijzen voor het voorjaar (februari t/m begin juni). Vaak is er in januari/februari ook nog een aanbiedingsronde met vertrek tot en met juni. De prijzen van vliegtickets naar Cambodja zijn bij vertrek in het laagseizoen soms lager dan €700 per ticket. Als je voor zo’n prijs een ticket naar Siem Reap of Phnom Penh weet te scoren, dan heb je echt een supervoordelig ticket.

Exacte prijzen hangen uiteindelijk af van:

  • De airline waarmee je vliegt en de stad waar je de stopover hebt.
  • Of je vanaf Schiphol vliegt of vanaf één van de luchthavens van de buurlanden.
  • Of er veel concurrentie op het traject is. Tickets naar Bangkok zijn vaak relatief goedkoop, hetzelfde geldt voor tickets bij Chinese luchtvaartmaatschappijen met een stopover in een grote Chinese stad.
  • Of je in het hoogseizoen of laagseizoen vliegt.
  • Of je boekt tijdens een speciale aanbieding of actie.
  • Hoelang je naar Cambodja gaat (soms geldt een bepaalde bodemprijs alleen bij een korte trip van maximaal twee weken).
  • Of je ver van tevoren of juist dicht op de vertrekdatum boekt (hoewel dit geen garantie is op een duur of goedkoop ticket).

Vind gemakkelijk goedkope tickets naar Cambodja bij KLM of via de vergelijker Momondo.

Stopover bestemmingen op de route naar Cambodja

→ Thai Airways Bangkok → China Southern; * diverse Chinese steden
→ Emirates Dubai → Singapore Airlines Singapore
→ KLM * diverse Aziatische steden → China Airlines (Taiwan) Taipei
→ Cathay Pacific Hongkong → Malaysia Airlines Kuala Lumpur

Beste moment van boeken

Er is veel onderzoek gedaan naar het beste moment om vliegtickets te boeken. Zo is november de beste tijd om naar Cambodja te gaan, want vliegtickets zijn dan vaak het goedkoopst. Andere maanden waar je voor scherpe prijzen naar Cambodja vliegt zijn februari, maart, april en mei. Je kunt een regulier vliegticket naar Cambodja het beste zo’n 6/7 weken van te voren boeken. Als dat niet mogelijk is, heb je zo’n 15 weken voor vertrek ook kans op scherpe prijzen. Hetzelfde geldt voor zo’n 4 weken voor vertrek. Let op: het gaat hier om reguliere prijzen. Er zijn regelmatig acties bij de luchtvaartmaatschappijen waarbij je voor nog lagere prijzen vliegt.

Over het algemeen zijn vliegtickets met vertrek op maandag, dinsdag en woensdag vaak het goedkoopst (helemaal als vertrek en aankomst op een van deze dagen is). Vertrekken op vrijdag en het weekend is vaak weer wat duurder. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om per 7 dagen vooruit of terug te bladeren. Je ziet dan vaak dat de prijzen in het weekend het hoogst zijn. Vanzelfsprekend zijn vliegtickets naar Cambodja het duurst tijdens het (Nederlandse) hoogseizoen tussen juli en begin september en rond de Kerst en jaarwisseling.

Vliegen op de buurlanden

Cambodja is alleen met een stopover via een van de buurlanden bereikbaar. Retourtickets op Bangkok, Ho Chi Minh City, Hong Kong, Kuala Lumpur en zelfs Singapore zijn vaak goed betaalbaar. Dit komt omdat je eenmaal in de Aziatische stad waar je op vliegt zeer goedkoop door kunt reizen naar Phnom Penh of Siem Reap. Er wordt niet direct vanaf Nederland naar Cambodja gevlogen, maar je kunt dus wel vooraf het complete traject inclusief overstap boeken. Dit is wel vaak duurder dan alleen een retourtje op de eerder genoemde steden, tenzij je tijdens een speciale actie boekt. Je dient in het geval van een retour op een van de eerder genoemde Aziatische steden wel zelf nog de reis vanaf de stad van aankomst naar Cambodja te regelen. Een vlucht vanaf Kuala Lumpur naar Siem Reap met AirAsia kost bijvoorbeeld meestal maar €75 per persoon (retour).

Luchtvaartmaatschappijen met een hub in de VAE, zoals Emirates, Etihad en Qatar, zijn voorbeelden van airlines met twee stopovers; één in hun hub (bv Dubai in het geval van Emirates) en één bij hun eindbestemming, voordat je doorvliegt naar Cambodja. Let erop dat de reistijd in dit geval kan oplopen tot boven de 30 uur (maar de kosten zijn vaak veruit het laagst).

Vergelijken loont

Er zijn diverse vliegticketvergelijkers waar je makkelijk de ticketprijzen van de verschillende luchtvaartmaatschappijen kunt vergelijken. De vergelijkers tonen ook direct de vliegduur en de eventuele overstaplocaties. Niet altijd vind je bij de vergelijker de beste prijs. Soms hebben de luchtvaartmaatschappijen zelf ook spetterende acties met prijzen die nog scherper zijn dan bij de vergelijkers. Ga dus ook altijd de prijzen bij de luchtvaartmaatschappijen na om de beste prijs te vinden.

 
 
Naar Cambodja met TUIMooie, unieke Cambodja-reizen met ANWB ReizenOnvergetelijke avonturen in Cambodja met 333travel

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2159 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 22-daagse groepsrondreis met chauffeur met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €3400 excl.

Cambodja compleet

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €2202 incl.

Groepsreis Vietnam & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Vietnam en Cambodja in 20 dagen met TUI.

Lees meer

v.a. €2495 excl.

Rondreis Vietnam & Cambodja

Het beste van 2 prachtige landen Vietnam & Cambodja in 27 dagen met Djoser.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.