Pre Rup (Prae Roup) ligt langs de Big Circle, de grote cirkel met tempels in de Angkor regio. Pre Rup werd in opdracht van Rajendravarman II in 961 gebouwd. Doordat de tempel van grote bakstenen gebouwd is, heeft het een oranje/gele kleur; in tegenstelling tot de meeste andere tempels die van zandsteen gebouwd zijn.

Pre Rup

Pre Rup is een hindoeïstische tempel die opgedragen is aan de god Shiva. Er zijn aanwijzingen gevonden dat de tempel ooit gebruikt is als begraafplaats voor de koningen van het Khmer-rijk.

Pre Rup

De tempel is 50 bij 50 meter en bevat drie lagen met op de bovenste laag 5 torens, op de hoeken 4 kleinere torens en in het midden de hoofdtoren. Pre Rup valt onder de tempels die je met de algemene Angkor entreekaart kunt bezichtigen.

Pre Rup is een schitterende tempel en vooral populair onder de bezoekers die de prachtige zonsondergang vanaf de tempel willen meemaken. De tempel bevat diverse mooie torens. Vanaf het hoogste punt heb je prachtig uitzicht over het hele Angkor gebied (hoewel je niet veel tempels ziet). Let wel op: het laatste stuk is vrij stijl en kan vooral tijdens het regenseizoen gevaarlijk glad zijn.

Pre Rup

Wij waren er een keer overdag en ook nog tijdens de zonsondergang. Overdag was het er vrij rustig. Vlak voor de zonsondergang stroomt het vol met toeristen die nog even willen genieten van een mooie dag op het tempelcomplex. Wil je de beste plaats, dan kun je het beste 30 minuten vooraf aanwezig zijn. De zonsondergang zelf is erg mooi, maar vergeet vooral de ondergaande zon op de prachtige torens van Pre Rup niet.

 
 
Naar Cambodja met TUIMooie, unieke Cambodja-reizen met ANWB ReizenOnvergetelijke avonturen in Cambodja met 333travel

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2159 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 22-daagse groepsrondreis met chauffeur met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €3400 excl.

Cambodja compleet

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €2202 incl.

Groepsreis Vietnam & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Vietnam en Cambodja in 20 dagen met TUI.

Lees meer

v.a. €2495 excl.

Rondreis Vietnam & Cambodja

Het beste van 2 prachtige landen Vietnam & Cambodja in 27 dagen met Djoser.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.