Azië is een populair continent onder reizigers en het wordt alsmaar populairder. Type Azië in Google en binnen een seconde heb je ruim 10 miljoen hits! Jaarlijks trekken miljoenen mensen richting dit deel van de wereld wat meer dan bijna 4 miljard inwoners telt en daarmee 61% van de wereldbevolking herbergt! Maar wat trekt al die miljoenen mensen naar dit continent?

Met gemiddeld zo’n 25-30 graden, parelwitte stranden, een rijke geschiedenis, prachtige natuur en een overweldigende cultuur heeft het continent meer dan genoeg te bieden voor elk type reiziger. Daarnaast hoeft je budget lang niet zo groot te zijn als bij een reis door Europa. Het backpacken in Azië is daarom al jaren zeer populair. Een ticket richting Azië, in de meeste gevallen Bangkok, hoeft niet veel te kosten en is zo geboekt. Daarnaast is het reizen tussen de landen onderling goedkoop en dus erg makkelijk. Zo kan je gemakkelijk meerdere landen bezoeken en dus meerdere culturen leren kennen en verschillende highlights bezoeken. En dat zijn er een hoop in Azië!

Backpacken in Thailand

De veelzijdigheid van Azië is wat het continent zo boeiend maakt. Of je nu de tradities zoekt in Nepal, de prachtige natuur in Indonesië, de tempels in Cambodja of de enorme kustlijn van Vietnam, er is genoeg te zien! Dit in combinatie met de vriendelijke en gastvrije lokale bevolking maakt de keuze om te reizen in Azië alleen maar makkelijker. Een reis door Azië verrijkt de geest, het verbreedt je horizon, en versterkt je karakter. De miljoenen brommers die overal rondrijden, de heerlijke geuren van de eetstalletjes op straat, het heerlijke klimaat en het relaxte leven laten een onuitwisbare indruk achter.

Lokaal straatbeeld in Laos

In de meeste gevallen zullen de locals je overal met open armen ontvangen waardoor je makkelijker contact legt met de lokale bevolking en zo de cultuur leert kennen. Het is geweldig om te overnachten bij bergstammen in Maleisië of te koken met mensen in Laos. Daarnaast ontmoet je tijdens het reizen, en met name het overnachten in hostels, veel andere reizigers met dezelfde passie als jij! Je kan je ervaringen delen en hoort altijd leuke verhalen en tips van anderen.

Er is op internet genoeg informatie te vinden over reizen door Azië. Op internet zijn een hoop experts op het gebied van Azië te vinden. Één daarvan is Azië Expert, een website waar je een hoop informatie over bijna alle landen in Azië kunt vinden. Tevens bieden ze veel reisinformatie.

Blijf dus niet langer in Europa hangen. Een ticket is een eenmalige investering, informatie opzoeken kost wat vrije tijd maar de herinneringen en ervaringen blijven eeuwig!

5 mooiste verre reizen

v.a. €1150 excl.

Romantisch Bali en Gili (17dgn)

Ervaar het schitterende Bali en de Gili-bountyeilanden in sfeervolle resorts met Van Verre.

Lees meer

v.a. €2333 incl.

Wonderlijk West-Amerika met huurauto

16-daagse privérondreis langs de hoogtepunten van het westen van Amerika met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €1170 excl.

Best Deal Thailand

14-daagse individuele reis langs alle hoogtepunten van Thailand met 333travel.

Lees meer

v.a. €899 incl.

Magisch IJsland

5 dagen op ontdekking vanuit één hotel langs alle hoogtepunten van IJsland met TUI.

Lees meer

v.a. €2885 incl.

Met de Japan Rail Pass door Japan

14-daagse treinrondreis langs de belangrijkste hoogtepunten van Japan met ANWB Reizen.

Lees meer