Cambodja is indrukwekkend om doorheen te reizen mede door de geschiedenis. Maar eigenlijk…, zo lang is het niet geleden. Het Tuol Sleng museum in de hoofdstad Phnom Penh en de Killing Fields getuigen daar van, maar bij Cambodja denk je waarschijnlijk ook gelijk aan het mystieke Boeddhistische tempelcomplex Angkor Wat bij Siem Reap. Deze indrukwekkende plekken kun je bezoeken in combinatie met je reis door Vietnam, Thailand of Laos. Cambodja is het zeker waard naar onze mening om langer te verblijven. Dan kun je naast de highlights in Siem Reap en Phnom Penh ook de minder bekende plekken meepikken. Rust bijvoorbeeld na al die indrukken uit aan het strand van Sihanoukville of Kep, en draai een dagje mee op het platteland.

Ongerept binnenland

Het ongerepte binnenland van Cambodja

Achter de steden en de wereldwonderen is nog een stuk ongerept Cambodja te vinden. Vanuit Phnom Penh kun je de bus nemen naar het dorp Sambor Prei Kuk. De dorpelingen zijn intussen gewend aan een aantal toeristen in hun dorp. Hier komen geen hordes, maar hele kleine groepjes die geïnteresseerd zijn in het echte Cambodjaanse leven. Als je aankomt gaan de kopjes omhoog in het veld en zwaait men je enthousiast welkom. Een gastgezin maakt je wegwijs in het kleine dorp en laat jou een handje meehelpen in hun dagelijkse klusjes. In het dorp wonen mensen die het Pol Pot regime hebben overleefd en na de heftige verhalen waren wij wel in om onze handen uit de mouwen te steken op de rijstvelden.

Het ongerepte binnenland van Cambodja

Stranden en vissersplaatsen

Uitgestrekte stranden vind je ook in Cambodja. Kep is een rustige vissersplaats die geliefd is bij expats en inwoners van Phnom Penh, en nog niet zo ontdekt is bij toeristen. Vanaf het strand van kep heb je een weids uitzocht over de berg Bokor en het Vietnamese eiland Phu Quoc. Kep is een handige uitvalsbasis om de kleine ombewoonde eilanden voor de kust te ontdekken. De eilanden Koh Tonsay en Koh Poh mag je eigenlijk niet overslaan. Koh Tonsay heeft drie spierwitte stranden. Koh Poh heeft dat ook, maar beschikt daarnaast ook nog eens over een koraalrif voor de deur. In Kep regel je makkelijk een transfer naar de pier en de boottocht van een half uurtje naar een van de eilanden.

Cambodjaanse stranden

Tonle Sap

Een reis langs bovenstaande plaatsen is te boeken via Riksja Cambodja, onderdeel van Riksja Travel. Onderweg verblijf je in kleinschalige accommodaties. Je slaapt in verscholen junglecottages, sfeervolle bungalows aan het strand of bij een gastgezin op het platteland. Verder zijn bij Riksja Cambodja de excursies die je niet mag missen inclusief.

 
 
Naar Cambodja met TUIMooie, unieke Cambodja-reizen met ANWB ReizenOnvergetelijke avonturen in Cambodja met 333travel

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2159 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 22-daagse groepsrondreis met chauffeur met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €3400 excl.

Cambodja compleet

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €2202 incl.

Groepsreis Vietnam & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Vietnam en Cambodja in 20 dagen met TUI.

Lees meer

v.a. €2495 excl.

Rondreis Vietnam & Cambodja

Het beste van 2 prachtige landen Vietnam & Cambodja in 27 dagen met Djoser.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.