Bij een bezoek aan de Cambodjaanse stad Siem Reap staat meestal één ding centraal: Een bezoek aan het schitterende tempelcomplex Angkor Wat. Veel reizigers weten vooraf al wel dat er tientallen andere tempels rond Siem Reap te vinden zijn, maar dat een aantal ervan misschien nog wel mooier zijn dan Angkor Wat is niet altijd bekend.

Angkor Wat is de grootste en vooral meest bekende tempel van Cambodja (en misschien wel van de hele wereld). In en rond het enorme complex woonden in de hoogtijdagen van het enorme Khmer-rijk ruim 1 miljoen mensen, ongekend in die tijd. Angkor Wat is voor velen een absoluut hoogtepunt van een reis door Cambodja, maar een aantal andere tempels die er dichtbij te vinden zijn vormen vaak de grootste verrassing van een reis door het land.

Zo vinden wij zelf tempels als Ta Som, Beng Melea en Bayon eigenlijk mooier dan Angkor Wat. Dat komt ook een beetje door de ervaring zelf. Tijdens ons bezoek aan Ta Som en Bayon – beide zeer vroeg in de ochtend – waren er nog nauwelijks andere toeristen. Ook zat het weer die dagen erg mee, met een stralende zon voor de mooiste foto’s. Alles klopte aan de twee bezoekjes, waardoor we er een fantastische tijd hadden.

Beng Melea ligt vrij ver van Siem Reap vandaan. Na een tocht van zo’n 1,5 uur kwamen we daar aan en ook daar waren nauwelijks andere toeristen. Deze enorme tempel heeft zoveel moois, maar het unieke is vooral dat zo weinig andere toeristen de tempel bezoeken waardoor je het gevoel hebt een exclusief kijkje te hebben gehad.

Angkor Wat stond deels in de steigers tijdens ons bezoek. Het weer was schitterend, maar het was die dag ook erg druk. Op elke foto stonden wel een of meerdere andere bezoekers en dit was soms zonde. Desondanks hebben we het er supertof gehad, maar de bezoekjes aan de andere tempels lieten een net wat leukere indruk achter.

Wij verbleven een week in Siem Reap en hebben tientallen tempels bezocht o.b.v. een 3-daagse Angkor Pass. Op de tempeldagen bezochten we alleen Angkor tempels en op de overige dagen gingen we naar een paar tempels die niet onder de Angkor Pas vielen (o.a. Beng Melea), naar de schitterende attractie Kbal Spean en naar de drijvende dorpjes dichtbij Tonle Sap (o.a. Kampong Khleang).

Hieronder volgt een overzicht met alle tempels die wij bezocht hebben tijdens onze trip naar Siem Reap. Klik op de link onder elke foto om naar de pagina met uitgebreide informatie over de tempel te gaan.
 

 
 
Naar Cambodja met Van VerreMooie, unieke Cambodja-reizen met Original AsiaOnvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2052 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 16-daagse privé rondreis met chauffeur met ANWB.

Lees meer

v.a. €2645 excl.

Ontdek Cambodja

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €1229 incl.

Rondreis Thailand & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Thailand en Cambodja in twee weken met Kras.

Lees meer

v.a. €2500 excl.

Cambodja Compleet

In 20 dagen langs diverse hoogtepunten van Cambodja met Pangea Travel.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een mooie reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn ANWB Vakantie, De Jong Intra, VNC Asia Travel, Original Asia, PANGEA Travel, 333Travel en Van Verre. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Cambodja biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je vliegtickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bustickets of binnenlandse vluchten) bij Baolau en boek de tours bij GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.