Bayon is één van de mooiste tempels van het enorme Angkor tempelcomplex. Wat ons betreft staat de tempel in de top 3 met Ta Som en Beng Melea, hoewel alle tempels natuurlijk over een eigen unieke schoonheid beschikken. Bayon is onderdeel van het enorme tempelcomplex Angkor Thom, het staat exact in het midden van het complex.

Bayon

De tempel ligt iets ten noorden van Angkor Wat en werd in 1181 ter ere van Koning Jayavarman VII gebouwd. In tegenstelling tot Angkor Wat is Bayon een boeddhistische tempel met duidelijke boeddhistische kenmerken. Voordat je er aankomt rij je eerst door de South Gate van Angkor Thom. Bayon is vooral supermooi vanwege alle Boeddhagezichten met glimlach die je op elke toren kan zien (in totaal zijn er 216 gezichten te zien, verdeeld over 54 torens).

Bayon

Bayon was werkelijk schitterend en wat ons betreft op sommige vlakken zelfs mooier dan Angkor Wat (maar dit was bij meerdere tempels het geval). Het beste moment om Bayon te bezoeken is in de vroege morgen (vlak na zonsopkomst) of rond de zonsondergang. Het zonlicht schijnt dan erg mooi op de Boeddhabeelden en de grote ladingen toeristen zijn er dan nog niet aangekomen (die komen vaak pas na het bezoek aan Angkor Wat wanneer ze Angkor in één dag bezoeken).

Een populaire attractie bij de Bayon tempel is een ritje op de rug van een olifant. Helaas vindt dit vandaag de dag nog steeds plaats, want het is algemeen bekend dat olifantenritjes zeer slecht zijn voor de olifantenrug (en voor olifanten in algemene zin i.v.m. het toeristische misbruik dat hierdoor blijft plaatsvinden). Wees verstandig en sla dit ogenschijnlijk onschuldige tochtje over.

Als je verder toch bij Bayon langsgaat, bezoek dan ook de andere schitterende bezienswaardigheden van het Angkor Thom tempelcomplex, zoals de Baphuon tempel, Phimeanakas, het Terrace of the Elephants en het net buiten Angkor Thom gelegen Ta Keo (een tempelcomplex dat nooit is afgerond).

 
 
Naar Cambodja met Van VerreMooie, unieke Cambodja-reizen met Original AsiaOnvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2052 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 16-daagse privé rondreis met chauffeur met Fox, verre reizen van ANWB.

Lees meer

v.a. €2645 excl.

Ontdek Cambodja

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €1229 incl.

Rondreis Thailand & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Thailand en Cambodja in twee weken met Kras.

Lees meer

v.a. €2500 excl.

Cambodja Compleet

In 20 dagen langs diverse hoogtepunten van Cambodja met Pangea Travel.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een mooie reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel, Original Asia, PANGEA Travel, 333Travel en Van Verre. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Cambodja biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je vliegtickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bustickets of binnenlandse vluchten) bij Baolau en boek de tours bij GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.