Bayon is één van de mooiste tempels van het enorme Angkor tempelcomplex. Wat ons betreft staat de tempel in de top 3 met Ta Som en Beng Melea, hoewel alle tempels natuurlijk over een eigen unieke schoonheid beschikken. Bayon is onderdeel van het enorme tempelcomplex Angkor Thom, het staat exact in het midden van het complex.

Bayon

De tempel ligt iets ten noorden van Angkor Wat en werd in 1181 ter ere van Koning Jayavarman VII gebouwd. In tegenstelling tot Angkor Wat is Bayon een boeddhistische tempel met duidelijke boeddhistische kenmerken. Voordat je er aankomt rij je eerst door de South Gate van Angkor Thom. Bayon is vooral supermooi vanwege alle Boeddhagezichten met glimlach die je op elke toren kan zien (in totaal zijn er 216 gezichten te zien, verdeeld over 54 torens).

Bayon

Bayon was werkelijk schitterend en wat ons betreft op sommige vlakken zelfs mooier dan Angkor Wat (maar dit was bij meerdere tempels het geval). Het beste moment om Bayon te bezoeken is in de vroege morgen (vlak na zonsopkomst) of rond de zonsondergang. Het zonlicht schijnt dan erg mooi op de Boeddhabeelden en de grote ladingen toeristen zijn er dan nog niet aangekomen (die komen vaak pas na het bezoek aan Angkor Wat wanneer ze Angkor in één dag bezoeken).

Een populaire attractie bij de Bayon tempel is een ritje op de rug van een olifant. Helaas vindt dit vandaag de dag nog steeds plaats, want het is algemeen bekend dat olifantenritjes zeer slecht zijn voor de olifantenrug (en voor olifanten in algemene zin i.v.m. het toeristische misbruik dat hierdoor blijft plaatsvinden). Wees verstandig en sla dit ogenschijnlijk onschuldige tochtje over.

Als je verder toch bij Bayon langsgaat, bezoek dan ook de andere schitterende bezienswaardigheden van het Angkor Thom tempelcomplex, zoals de Baphuon tempel, Phimeanakas, het Terrace of the Elephants en het net buiten Angkor Thom gelegen Ta Keo (een tempelcomplex dat nooit is afgerond).

 
 
Naar Cambodja met TUIMooie, unieke Cambodja-reizen met ANWB ReizenOnvergetelijke avonturen in Cambodja met 333travel

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2159 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 22-daagse groepsrondreis met chauffeur met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €3400 excl.

Cambodja compleet

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €2202 incl.

Groepsreis Vietnam & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Vietnam en Cambodja in 20 dagen met TUI.

Lees meer

v.a. €2495 excl.

Rondreis Vietnam & Cambodja

Het beste van 2 prachtige landen Vietnam & Cambodja in 27 dagen met Djoser.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.