De VS is niet voor niks één van de meest bezochte vakantielanden ter wereld (2e na Frankrijk). In Nederland krijg je de VS vooral mee via de bekende popcultuur en het grote stempel dat ze drukken op film en andere soorten muziek. Nederlandse reizigers hebben het land al jaren terug ontdekt en ben je er eenmaal geweest, dan smaakt het altijd naar meer. Hoewel het geen spotgoedkope bestemming is (de dollar is doorgaans maar iets meer waard dan de euro) kun je er voor schappelijke prijzen een 3-weekse vakantie vieren en toch een hoop zien van het land.

Bij een vakantie naar de Verenigde Staten ben je doorgaans het grootste bedrag kwijt aan de vliegtickets en de accommodatie. Boek je op tijd dan kan dit flink in prijs schelen. Als je accommodatie boekt via bijvoorbeeld Booking.com dan kan je vaak ook nog eens zeer dicht op de aankomstdatum kosteloos annuleren. Ook georganiseerde reizen van de bekende Nederlandse reisorganisaties zijn vaak scherp geprijsd. Zo heb je al een stedentrip New York vanaf €500 incl. vliegtickets. Een 2-weekse rondreis langs een aantal mooie nationale parken in het zuidwesten heb je soms al vanaf €1200 incl. vlucht. De kosten ter plekke vallen vaak ook enorm mee. Een uitgebreide restaurantmaaltijd heb je al voor zo’n €30 en een simpele hap bij een foodtruck kost meestal zo’n €3. Reiskosten ter plekke hangen af van wat je wilt, een huurauto kost zo’n €35 per dag en is eigenlijk een vereiste als je zelfstandig langs de natuurparken wilt reizen. Binnenlandse vluchten zijn goedkoop en de meeste reizigers pakken het vliegtuig om tussen bestemmingen te reizen. Op sommige trajecten rijden streekbussen (een busticket kost vaak maar een paar dollar en is vooral populair onder jongeren/backpackers).

Wij hebben inmiddels alle attracties en bezienswaardigheden die we afgelopen jaren bezocht hebben beschreven in de artikelen hieronder. Wanneer we weer naar de VS reizen, zullen er vanzelfsprekend weer diverse nieuwe artikelen volgen. Heb je zelf een tof artikel geschreven dat je graag op Reisvormen wilt publiceren? Neem dan contact met ons op.

Lees hier alles over de Verenigde Staten Bekijk het volledige reisaanbod

De Jong IntraTUIReis door Amerika met AmerikaPLUS

5 mooiste Verenigde Staten-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Verenigde Staten

v.a. €1099 incl.

Western Values

15-daagse autorondreis met vele hoogtepunten van het westen van de VS met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €2000 excl.

Hoogtepunten van Florida

De leukste hoogtepunten van Florida in één reis! Prachtige 14-daagse self-drive met Van Verre.

Lees meer

ANWB Reizenv.a. €2080 incl.

Het Wonderlijke Westen

21-daagse privé rondreis met huurauto langs de mooiste hoogtepunten van West-Amerika met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €1725 incl.

American National Parks

21-daagse autorondreis langs de mooiste nationale parken van Amerika met AmerikaPLUS.

Lees meer

v.a. €1331 incl.

Highlights of the Wild West

17-daagse roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah met 333travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar de Verenigde Staten kunt boeken. Populair zijn 333travel, AmerikaPLUS, ANWB Reizen, De Jong Intra, KidsReizen, TUI en Van Verre. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je vliegtickets rechtstreeks bij KLM of via de populaire vergelijker Momondo. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com (hier kun je vaak kosteloos annuleren) of Agoda.nl. Boek de huurauto via Alamo en boek de tours bij GetYourGuide. Regel je visum (ESTA) makkelijk via E-visums.nl. Bekijk hier het totale reisaanbod naar de Verenigde Staten.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in de Verenigde Staten die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar de Verenigde Staten en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.