Vooraf al dollars halen?

Nee, totaal niet nodig. Pinnen kun je overal in de VS. Let er wel op dat je de functie “Pinnen in het buitenland” geactiveerd hebt.

Elektronica in de VS kopen?

Kan prima, en scheelt vaak flink vergeleken Nederlandse prijzen. Let er echter wel op dat het kan zijn dat je op Schiphol gecontroleerd wordt. Bij een waarde boven €430 moet je het aangeven en betaal je er invoerbelasting over. Geef je het niet aan, dan loop je bij een steeksproefgewijze controle risico op een boete.

Eerst ticket, dan ESTA?

Soms zie je een enorme aanbieding langskomen, die je het liefst direct wilt boeken. De vraag is dan echter of de ESTA wel wordt toegekend. In de meeste gevallen krijg je zonder problemen een ESTA (tenzij je een strafblad oid hebt). Je kunt dus prima een ticket (of reis) boeken. Wel direct de ESTA aanvragen.

Gezond eten onmogelijk?

Veel reizigers hebben ten onrechte het idee dat je in de VS alleen maar fastfood kunt eten. Wellicht dat dit beeld na het kijken van de typische Amerikaanse films ontstaat. In de praktijk valt het allemaal reuze mee en heb je overal wel plekjes waar je gezond kunt eten. Er zijn veel Amerikanen die zelfs ultragezond eten. Je hebt in de grote steden diverse ‘gezonde’ supermarkten met producten van hoge kwaliteit (o.a. biologisch).

Doet mijn telefoon het in de VS?

Als je een redelijk nieuwe smartphone hebt is de kans groot dat deze gewoon werkt in de VS. Let er wel op dat roamingkosten hoog zijn. Je kunt het beste een lokale simkaart kopen. Is dit niet mogelijk, zet dan je data uit (bv op vliegtuigstand) maar activeer Wi-Fi zodat je overal waar je gratis Wi-Fi hebt online kunt.

De Jong IntraTUIReis door Amerika met AmerikaPLUS

5 mooiste Verenigde Staten-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Verenigde Staten

v.a. €1099 incl.

Western Values

15-daagse autorondreis met vele hoogtepunten van het westen van de VS met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €2000 excl.

Hoogtepunten van Florida

De leukste hoogtepunten van Florida in één reis! Prachtige 14-daagse self-drive met Van Verre.

Lees meer

ANWB Reizenv.a. €2080 incl.

Het Wonderlijke Westen

21-daagse privé rondreis met huurauto langs de mooiste hoogtepunten van West-Amerika met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €1725 incl.

American National Parks

21-daagse autorondreis langs de mooiste nationale parken van Amerika met AmerikaPLUS.

Lees meer

v.a. €1331 incl.

Highlights of the Wild West

17-daagse roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah met 333travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar de Verenigde Staten kunt boeken. Populair zijn 333travel, AmerikaPLUS, ANWB Reizen, De Jong Intra, KidsReizen, TUI en Van Verre. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je vliegtickets rechtstreeks bij KLM of via de populaire vergelijker Momondo. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com (hier kun je vaak kosteloos annuleren) of Agoda.nl. Boek de huurauto via Alamo en boek de tours bij GetYourGuide. Regel je visum (ESTA) makkelijk via E-visums.nl. Bekijk hier het totale reisaanbod naar de Verenigde Staten.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in de Verenigde Staten die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar de Verenigde Staten en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.