Hieronder volgt een overzicht met alle Hawaiiaanse eilanden op een rijtje. Mocht je er met een cruise komen dan wordt meestal (kort) het grote Big Island aangedaan, gevolgd met een stop bij Maui en een stop bij Oahu (vanwege Pearl Harbor en de hoofdstad Honolulu). Bezoek je Hawaii met het vliegtuig, dan komt de internationale vlucht (vaak vanaf San Diego) aan op Honolulu International Airport. Ga je uiteindelijk door naar een ander eiland, dan neem je over het algemeen een korte vlucht.

Big Island

Het grootste eiland van Hawaii vol met schitterende highlights.

Lees meer

Maui

Altijd de Haleakala vulkaan op de achtergrond. Fantastische surfcondities. Heerlijk genieten.

Lees meer

Oahu

Het meest toeristische eiland, met de hoofdstad Honolulu en het schitterende Waikiki Beach.

Lees meer

Molokai, traditioneel

Molokai toont het ware Hawaiaanse leven en staat bol van oude tradities. Het eiland koestert tradities en cultuur en weert mede dank zij de machtige vrouwenbeweging toeristische bebouwing zoals moderne wolkenkrabbers. Op Hawaii is de vrouwenbeweging erg actief en sterk. Voor veel dingen wordt hun mening als doorslaggevend beschouwd (toestemming of instemming). Zij zijn het ook die de vestiging van internationale banken hebben tegengehouden. Een rit op een ezel door het Kalaupapa National Historic Park of een bezoek aan de Coconut Grove is zeer de moeite waard en zal lang bijblijven.

Ooit was er op Molokai, op een kale landtong een leprakolonie. Deze kolonie was slechts per boot bereikbaar. Hij was opgezet en werd geleid door de Belgische pater Damian. Pater Damian kwam op 10 mei 1873 aan op Molokai, waar op dat moment 816 leprozen verbleven. Pater Damian trok zich het trieste lot van deze mensen erg aan. Als je eenmaal in die kolonie kwam, kwam je er nooit meer weg. Het was alleen bereikbaar via de zee en vanwege het besmettingsgevaar legde de boot er niet aan. De melaatsen moesten zelf met hun persoonlijke spullen vlak voor de kust van boord springen om vervolgens naar de kust te zwemmen. Pater Damian is later heilig verklaart voor zijn nooit aflatende goede werk voor de lepra-leiders.

Lanai

Ten noordwesten van Maui ligt het eiland Lanai met 3200 inwoners. Ooit was het ’s werelds grootste ananasplantage. Tegenwoordig is toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Lanai is een eiland van contrasten. Het dorre maanlandschap van Keahiakawelo in het noorden van het eiland en de rots van Puu Pehe, ook wel Sweetheart Rock genoemd aan de zuidkust, zijn voorbeelden van de verschillende soorten landschappen die een bezoek aan Lanai meer dan de moeite waard maken.

Kauai, de megatuin

Het eiland Kauai staat vooral bekend om zijn grote diversiteit aan natuur. Met zijn vele kleurrijke planten en uitgestrekte groene bossen vormt het een geweldige uitvalsbasis voor wandelaars en avonturiers die van de natuur en de rust willen genieten. Wie de wonderen van de natuur wil aanschouwen in al zijn diversiteit kan terecht op Ke`e State Beach, aan de noordkust van Kauai. Waar de weg ophoudt beginnen de wonderschone stranden en de ruige natuur van het Na Pali Coast State park. De vele baaitjes vormen een ideale uitgangsbasis om te snorkelen en te genieten van de kleurrijke vissen en schildpadden.

Niihau

Niihau is het meest westelijk gelegen eiland van de Hawaiiaanse eilandengroep. Vanwege de ligging in de luwte van Kauai is het er vrij dor en droog. Het is geen toeristeneiland, en er wonen maar een handjevol mensen.

Kaho’olawe

Voor de westkust van Maui ligt het kleine eiland Kaho’olawe. Omdat dit eiland in de regenschaduw van de Haleakala ligt, valt er nauwelijks regen en is er geen zoet water te vinden. Het eiland is beschermd natuurgebied en mag alleen gebruikt worden voor culturele en spirituele doeleinden door de oorspronkelijke Hawaianen.

 
 
De Jong IntraTUIReis door Amerika met AmerikaPLUS

5 mooiste Verenigde Staten-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Verenigde Staten

v.a. €1099 incl.

Western Values

15-daagse autorondreis met vele hoogtepunten van het westen van de VS met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €2000 excl.

Hoogtepunten van Florida

De leukste hoogtepunten van Florida in één reis! Prachtige 14-daagse self-drive met Van Verre.

Lees meer

ANWB Reizenv.a. €2080 incl.

Het Wonderlijke Westen

21-daagse privé rondreis met huurauto langs de mooiste hoogtepunten van West-Amerika met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €1725 incl.

American National Parks

21-daagse autorondreis langs de mooiste nationale parken van Amerika met AmerikaPLUS.

Lees meer

v.a. €1331 incl.

Highlights of the Wild West

17-daagse roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah met 333travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar de Verenigde Staten kunt boeken. Populair zijn 333travel, AmerikaPLUS, ANWB Reizen, De Jong Intra, KidsReizen, TUI en Van Verre. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je vliegtickets rechtstreeks bij KLM of via de populaire vergelijker Momondo. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com (hier kun je vaak kosteloos annuleren) of Agoda.nl. Boek de huurauto via Alamo en boek de tours bij GetYourGuide. Regel je visum (ESTA) makkelijk via E-visums.nl. Bekijk hier het totale reisaanbod naar de Verenigde Staten.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in de Verenigde Staten die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar de Verenigde Staten en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.