Het is goed mogelijk om goedkope vliegtickets naar de Verenigde Staten te vinden, hoewel het wel afhangt van de bestemming, wanneer je boekt en voor welke periode. Terwijl veel middelgrote steden in het binnenland een internationaal vliegveld hebben, zijn er maar beperkt vluchten naar de meeste van hen. De meeste reizigers komen de VS binnen op één van de belangrijkste luchthavens in de grotere steden langs de oostkust. Bij de goedkopere tickets heb je meestal een stopover in Detroit of Pittsburg, maar dit hangt vaak weer af van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.

Er gaan dagelijks meerdere vluchten vanaf Schiphol naar diverse bestemmingen binnen de Verenigde Staten. De hoogte van de ticketprijs hangt o.a. van de volgende zaken af:

  • Reisafstand: Een vlucht naar New York is fors goedkoper dan een vlucht naar Los Angeles.
  • Vertrekperiode: Tickets in het hoogseizoen zijn duurder dan in het laagseizoen.
  • Vluchttype: Gaat het om een directe vlucht of heb je een stopover.
  • Klasse: Vanzelfsprekend is een economy class vlucht goedkoper dan een business class vlucht.
  • Aanbieding/Last minute: Het gehele jaar door zijn er aanbiedingen met forse besparingen op de ticketprijs.
  • Luchtvaartmaatschappij: Er zijn goedkope luchtvaartmaatschappijen, maar ook dure airlines.
  • Bestemming: Tickets naar populaire bestemmingen zijn vaak duurder.

Populaire airlines met vluchten naar de VS zijn KLM (onze favoriet op dit traject), Delta, American Airlines, United, Aer Lingus, Lufthansa, Air France en meer. Een handige website om snel inzichtelijk te krijgen wat een retouricket naar een bestemming binnen de VS kost is via Momondo.

ESTA

Blijf je minder dan 90 dagen in de Verenigde Staten (meestal het geval bij een vakantie naar het land), dan moet je een ESTA aanvragen. Dit is niet hetzelfde als een Visum, het ESTA geeft puur het recht om naar de VS te vliegen. Een ESTA kost $14. Lees hier alles over de ESTA procedure.

Directe vlucht

Bestemmingen aan de oostzijde van de Verenigde Staten zijn vaak rechtstreek te bereiken vanaf Schiphol. Het voordeel van een rechtstreekse vlucht is dat de reistijd beperkt blijft. Een nadeel is dat ticketprijzen in sommige gevallen hoger uitvallen. De meeste vliegticketvergelijkers geven duidelijk de verschillende prijzen weer bij een rechtstreekse vlucht of bij een vlucht met tussenstop.

Stopover

Een vlucht met stopover is vaak goedkoper dan een directe vlucht. Sommige verre bestemmingen (bv aan de westkust van de VS) kun je alleen maar met een stopover bereiken. Het nadeel is dat je soms lang op de luchthaven moet wachten, eer je vervolgvlucht vertrekt. Een voordeel is dat je kunt overwegen een aantal dagen in de stopoverbestemming te blijven. Vaak is de stopover in de VS zelf, maar ook regelmatig in een Europes bestemming. Zo is IJsland een populaire stopoverbestemming bij reizigers die New York voor een aantal dagen bezoeken.

Luchthaven beveiliging

Internationale vluchten van en naar de Verenigde Staten zijn vaak voorzien van uiterst strenge veiligheidsmaatregelen. Naast het doorlopen van een normale securitycheck om de vertrekhal van de luchthaven terminal binnen te komen, is een extra beveiligde omgeving nu standaard rond de poorten voor binnenlandse vluchten, waar je documenten opnieuw zorgvuldig worden gecontroleerd en waar je handbagage kan worden onderworpen aan een onderzoek. Omdat deze extra maatregelen tijdrovend kunnen zijn, moet je proberen om ruim van tevoren, voor de door jouw vliegtuigmaatschappij vermelde deadlines, in te checken en te arriveren bij de gate.

Aanbiedingen

Vaak heb je ruim van tevoren diverse scherpe aanbiedingen. Zo heeft KLM diverse keren per jaar scherpe deals naar o.a. New York, Miami en Las Vegas. Ook andere airlines stunten regelmatig met scherpe ticketprijzen. Verder heb je nog de pakketreizen van de diverse reisorganisaties. Op de websites van reisorganisaties als 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, TUI en Van Verre vind je vaak complete vakanties inclusief vlucht en accommodatie.

 
 
De Jong IntraTUIReis door Amerika met AmerikaPLUS

5 mooiste Verenigde Staten-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Verenigde Staten

v.a. €1099 incl.

Western Values

15-daagse autorondreis met vele hoogtepunten van het westen van de VS met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €2000 excl.

Hoogtepunten van Florida

De leukste hoogtepunten van Florida in één reis! Prachtige 14-daagse self-drive met Van Verre.

Lees meer

ANWB Reizenv.a. €2080 incl.

Het Wonderlijke Westen

21-daagse privé rondreis met huurauto langs de mooiste hoogtepunten van West-Amerika met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €1725 incl.

American National Parks

21-daagse autorondreis langs de mooiste nationale parken van Amerika met AmerikaPLUS.

Lees meer

v.a. €1331 incl.

Highlights of the Wild West

17-daagse roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah met 333travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar de Verenigde Staten kunt boeken. Populair zijn 333travel, AmerikaPLUS, ANWB Reizen, De Jong Intra, KidsReizen, TUI en Van Verre. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je vliegtickets rechtstreeks bij KLM of via de populaire vergelijker Momondo. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com (hier kun je vaak kosteloos annuleren) of Agoda.nl. Boek de huurauto via Alamo en boek de tours bij GetYourGuide. Regel je visum (ESTA) makkelijk via E-visums.nl. Bekijk hier het totale reisaanbod naar de Verenigde Staten.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in de Verenigde Staten die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar de Verenigde Staten en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.