Millennium Park is het drukstbezochte park van Chicago. Het ligt binnen The Loop in het centrum van de stad en wordt begrensd door Michigan Avenue in het westen, Columbus Drive in het oosten, Randolph Street in het noorden en Monroe Street in het zuiden. Ook een bezoek aan dit schitterende park mag je absoluut niet overslaan als je Chicago bezoekt. Hier komt de lokale bevolking bijeen om lekker te relaxen. In het weekend is het er altijd gezellig druk. Bij mooi weer genieten kinderen van het waterpret bij de Crown Fountain. Wij ging er op een zondagmorgen naartoe met het idee om er even te kijken en dan weer verder te wandelen. We bleven er uiteindelijk tot ver in de middag hangen (je hebt er food trucks, dus lekker goedkoop eten!).

Millennium Park in Chicago

Millennium Park in Chicago

Millennium Park in Chicago

De meest populaire bezienswaardigheid van Millennium Park is de Cloud Gate op AT&T Plaza, beter bekend als The Bean. Cloud Gate is een schitterend beeldhouwwerk in het Millennium Park aan de rand van het zakencentrum van Chicago. Het is ontworpen door de Indiase geboren Britse kunstenaar Anish Kapoor, en vormt het middelpunt van AT&T Plaza in het Millennium Park. Het kunststuk kreeg de bijnaam The Bean vanwege zijn vorm; dat vloeibaar kwik moet voorstellen. De sculptuur is gemaakt van 168 roestvrij stalen platen die zo aan elkaar zijn gelast, dat de gepolijste buitenkant geen zichtbare naden heeft.

Cloud Gate bij het Millennium Park in Chicago

Cloud Gate bij het Millennium Park in Chicago

De eerste toeristen komen er al vroeg in de ochtend aan. Overdag is het er verder enorm druk, waardoor je soms in de rij moet staan om een close-up van het kunstwerk te kunnen maken. Je kunt er het beste zo vroeg mogelijk naartoe. Wij kwamen er op een zondagmorgen rond 8.00 aan, en toen was er nog bijna niemand. Je kunt er schitterende foto’s van maken, vooral als je er direct onder staat.

Cloud Gate bij het Millennium Park in Chicago

Cloud Gate bij het Millennium Park in Chicago

Dichtbij The Bean ligt de interactieve Crown Fontein. Deze bezienswaardigheid is vooral superleuk voor kinderen op warme dagen, want je kunt er heerlijk van het water genieten. Zo nu en dan is er een dikke straal water waar men onder kan staan; goed voor extra waterpret.

Crown Fountain bij het Millennium Park in Chicago

Crown Fountain bij het Millennium Park in Chicago

Op de twee interactieve zuilen zie je allemaal foto’s van mensen langskomen. Langs de zijkant heb je diverse bankjes. Vooral in de hete zomer is de afkoeling er heerlijk. Ook hier geldt weer dat het ’s ochtends vroeg lekker rustig is, maar gaandeweg steeds drukker en drukker wordt.

Crown Fountain bij het Millennium Park in Chicago

Crown Fountain bij het Millennium Park in Chicago

Iets ten noorden binnen het Wrigley Square ligt het Millennium Monument, een prachtig ouderwets bouwerk. Aan de zijkant staan de namen van allen die een bijdrage aan de bouw van het Millennium Park hebben geleverd. Rondom het momument staat een prachtige waterval.

Het Millennium Monument in het Millennium Park in Chicago

Het Millennium Monument in het Millennium Park in Chicago

Het Millennium Monument in het Millennium Park in Chicago

Het Millennium Monument in het Millennium Park in Chicago

Verder heb je nog de Jay Pritzker Pavilion, een openlucht concertzaal waar regelmatig gratis concerten plaatsvinden. Op de officiele website van de stad Chicago – City of Chicago – kun je het programma inzien. Ten zuiden van het Jay Pritzker ligt Lurie Garden; een mooi ontworpen tuin.

Jay Pritzker Pavilion in het Millennium Park

Jay Pritzker Pavilion in het Millennium Park

Direct naast het Millennium Park liggen nog enkele andere parken, waaronder Grant Park met o.a. de prachtige Buckingham Fountain (bekend van de serie Married With Children), Maggie Daley Park met diverse recreatieve attracties voor jongeren (zoals een skateboard-baan), North President’s Court (met het zittende beeld van oud-president Lincoln), Butler Field en Peanut Park.

Buckingham Fountain in Chicago

North President's Court

Overal heb je bankjes en grasvelden waar je lekker kunt relaxen. Ook heb je er nog een gezellig terras; het McCormick Tribune Plaza, waar je een lekker drankje kunt doen. Direct naast de Crown Fontein, langs East Monroe Street, heb je vaak een aantal foodtrucks staan. Een paar verkopen snacks als hotdogs en burgers, anderen verkopen er ijsjes en cupcakes.

Food trucks bij het Millennium Park

Food trucks bij het Millennium Park

 
 
De Jong IntraTUIReis door Amerika met AmerikaPLUS

5 mooiste Verenigde Staten-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Verenigde Staten

v.a. €1099 incl.

Western Values

15-daagse autorondreis met vele hoogtepunten van het westen van de VS met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €2000 excl.

Hoogtepunten van Florida

De leukste hoogtepunten van Florida in één reis! Prachtige 14-daagse self-drive met Van Verre.

Lees meer

ANWB Reizenv.a. €2080 incl.

Het Wonderlijke Westen

21-daagse privé rondreis met huurauto langs de mooiste hoogtepunten van West-Amerika met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €1725 incl.

American National Parks

21-daagse autorondreis langs de mooiste nationale parken van Amerika met AmerikaPLUS.

Lees meer

v.a. €1331 incl.

Highlights of the Wild West

17-daagse roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah met 333travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar de Verenigde Staten kunt boeken. Populair zijn 333travel, AmerikaPLUS, ANWB Reizen, De Jong Intra, KidsReizen, TUI en Van Verre. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je vliegtickets rechtstreeks bij KLM of via de populaire vergelijker Momondo. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com (hier kun je vaak kosteloos annuleren) of Agoda.nl. Boek de huurauto via Alamo en boek de tours bij GetYourGuide. Regel je visum (ESTA) makkelijk via E-visums.nl. Bekijk hier het totale reisaanbod naar de Verenigde Staten.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in de Verenigde Staten die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar de Verenigde Staten en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.