De Chicago Lakefront Trail (LFT) is een recreatief pad dat over een lengte van 29 kilometer langs de kust van het schitterende Lake Michigan looppt. De weg verbindt verschillende stranden en parken die langs de oevers van het meer liggen en dient tevens als een toegangsroute voor fietsforenzen die in het centrum werken. Ze kunnen zo makkelijk op de fiets naar hun werk. Je hebt speciaal voor hen zelfs een publieke fietsenstalling met doucheruimte, zodat ze ’s ochtends fris en fruitig aan het werk kunnen na een sportieve start van de dag. Wij waren enkele dagen in Chicago (met schitterend fietsweer) en hebben nog net niet de gehele 29 kilometers heen en weer gefietst. Fietsen in de zomer is echt met stip de allerleukste bezigheid in Chicago :).

Lakefront Trail in Chicago

Lakefront Trail in Chicago

Van noord naar zuid loopt de Trail door Lincoln Park, Grant Park, Burnham Park en Jackson Park. Een aantal populaire attracties langs de Trail zijn: South Shore Cultural Center, the Museum of Science and Industry, McCormick Place, Soldier Field, Chicago’s Museum Campus, Monroe Harbor, Navy Pier, Belmont Harbor en de Waveland Clock Tower.

Lakefront Trail in Chicago

Lakefront Trail in Chicago

In de zomermaanden is de Lakefront Trail een attractie op zich. Overal zie je mensen fietsen, skateboarden, skeeleren en wandelen. Op veel plekken heb je een breed stuk strand tussen het pad en Lake Michigan. Zo nu en dan heb je een kraampje waar je eten of drinken kunt kopen. Ook heb je op diverse plekken waterfonteintjes, waar je drinkbaar kraanwater uit kunt drinken.

Lakefront Trail in Chicago

Een leuke manier om de Lakefront Trail zelf te verkennen is door een fiets te huren en hiermee vanaf Navy Pier, via North Avenue Beach, naar het mooie Lincoln Park met de fantastische Lincoln Park Zoo te fietsen. Wij huurden een fiets bij Bobby’s Bike Hike, maar je kunt ook makkelijk een Divvy Fiets huren (is goedkoper en kun je overal stallen nadat je er klaar mee bent). Onze keuze voor Bobby’s was simpel; we wilden een fiets met kinderzitje zodat onze dochter ook lekker mee kon fietsen :).

Huur makkelijk een fiets (met kinderzitje) bij Bobby's Bike Rental

En andere manier om de Lakefront Trail te ervaren is door een Segway tour met gids te doen. Onderweg vertelt de gids van alles en nog wat over de gebouwen die je langs de Trail ziet.

Segway Tour in Chicago

Verder kun je prima een deel van de Trail lopend verkennen. Vanaf Shedd Aquarium loop je in een paar uur op je gemak naar het Maggie Daley Park in het noorden. Daarna kun je via het Millennium Park terug naar het centrum.

 
 
De Jong IntraTUIReis door Amerika met AmerikaPLUS

5 mooiste Verenigde Staten-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Verenigde Staten

v.a. €1099 incl.

Western Values

15-daagse autorondreis met vele hoogtepunten van het westen van de VS met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €2000 excl.

Hoogtepunten van Florida

De leukste hoogtepunten van Florida in één reis! Prachtige 14-daagse self-drive met Van Verre.

Lees meer

ANWB Reizenv.a. €2080 incl.

Het Wonderlijke Westen

21-daagse privé rondreis met huurauto langs de mooiste hoogtepunten van West-Amerika met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €1725 incl.

American National Parks

21-daagse autorondreis langs de mooiste nationale parken van Amerika met AmerikaPLUS.

Lees meer

v.a. €1331 incl.

Highlights of the Wild West

17-daagse roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah met 333travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar de Verenigde Staten kunt boeken. Populair zijn 333travel, AmerikaPLUS, ANWB Reizen, De Jong Intra, KidsReizen, TUI en Van Verre. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je vliegtickets rechtstreeks bij KLM of via de populaire vergelijker Momondo. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com (hier kun je vaak kosteloos annuleren) of Agoda.nl. Boek de huurauto via Alamo en boek de tours bij GetYourGuide. Regel je visum (ESTA) makkelijk via E-visums.nl. Bekijk hier het totale reisaanbod naar de Verenigde Staten.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in de Verenigde Staten die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar de Verenigde Staten en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.