Alaska, omringd door de Grote Oceaan, Beringzee en Noordelijke IJszee en grenzend aan Canada. Helaas vaak een vergeten staat van Amerika. Maar daardoor zeker niet minder bijzonder, in tegendeel zelfs! Alaska is de grootste staat van Amerika met maar 710.000 inwoners. Dat zegt al genoeg, het onbewoonde deel bevat de meest prachtige ongerepte natuur. De meest voorkomende activiteiten in Alaska zijn; klimmen, kajakken, raften, skiën, vissen en wandelen.

Zomer en winter

Alaska heeft in de zomer lange dagen met veel daglicht, maar ga je er in de winter naartoe kun je soms dagenlang in het donker zitten. Wanneer mensen aan Alaska denken, denken ze vaak aan hoe koud het daar is. Maar Alaska kent ook heerlijk warme zomermaanden. De zomer loopt van juni tot en met half augustus. In deze maanden is het bijna 24 uur per dag licht.

Noorderlicht

Dit zeer bijzondere fenomeen is ook te bewonderen in Alaska. De beste plaats om dit te kunnen aanschouwen schijnt in de stad Fairbanks te zijn. Hier is ook het Geofysisch Instituut van de Universiteit van Alaska te vinden. Het noorderlicht ontstaat wanneer er vanuit de zon elektrisch geladen deeltjes in de ruimte worden geslingerd en vervolgens in ons atmosfeer botsen met zuurstofatomen en stikstofmoleculen. Wanneer dit gebeurd worden er lichtdeeltjes gegenereerd en bij afdoende hoeveelheid aan botsingen aan de nachtzijde van de aarde is het noorderlicht te zijn. Het noorderlicht is het beste waar te nemen in de maanden oktober tot en met maart. Dan is het namelijk langer donker.

Aurora Borealis

Populaire bestemmingen in Alaska

De natuur van Alaska is op verschillende manieren te bezichtigen. Een van deze manier is vanuit de lucht met de Alyeska Aerial Tram in Girdwood. Vanuit de cabine van deze kabelbaan heb je een adembenemend uitzicht op majestueuze bergen, sprankelende beekjes, torenhoge sparren, indrukwekkende gletsjers en een scala aan wilde dieren. In de zomer kun je hier ook hiken en bessen plukken.

Zoals overal in Amerika heeft Alaska ook een nationaal park namelijk; Katmai National Park. Dit park ligt in het zuiden van Alaska en is alleen per boot of vliegtuig te bereiken gezien het op een schiereiland ligt. In dit park zijn vijftien vulkanen te bezichtigen waaronder de Katmai en de Novarupta. Dit is ook het park waar je de meeste beren zult spotten omdat deze wateren vol met forel en zalm zit. Brook Camps is een kampeerplaats welke platforms heeft gemaakt voor de bezoekers waar ze de beren van dichtbij in het wild kunnen bekijken.

Katmai National Park

Voor de goudzoekers onder ons is een bezoekje aan Liarsville Goldrush echt de moeite waard. Hier werd vroeger veel goud gevonden. Nu is het een kamp gelegen aan White Pass Alaska, welke je kunt bezichtigen en heerlijk verse zalm kunt eten. Je wordt mee terug genomen in de tijd door een geweldige tentoonstelling over de geschiedenis van de authentieke goudwinning.

Wil je echt een zijn met de natuur, maak dan eens een ritje met de hondenslee. In de winter rijd je door de sneeuw met een echte slee en in de zomer zitten er wielen onder. Dit is een geweldige manier om de natuur van dichtbij te zien.

Met een hondenslee door Alaska

Uiteraard geeft dit maar een kleine impressie weer van Alaska en zijn er nog veel meer indrukwekkende bestemmingen in Alaska.

ESTA

Wanneer je graag een vliegreis naar Alaska zou willen boeken, moet je een ESTA aanvragen voor Amerika. Dit is een elektronische reistoestemming voor de Verenigde Staten. Deze is aan te vragen op de website van eVisa Applicaties Services. Zij zijn een Nederlandse organisatie die je helpt bij het aanvragen van een ESTA.

 
 
De Jong IntraTUIReis door Amerika met AmerikaPLUS

5 mooiste Verenigde Staten-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Verenigde Staten

v.a. €1099 incl.

Western Values

15-daagse autorondreis met vele hoogtepunten van het westen van de VS met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €2000 excl.

Hoogtepunten van Florida

De leukste hoogtepunten van Florida in één reis! Prachtige 14-daagse self-drive met Van Verre.

Lees meer

ANWB Reizenv.a. €2080 incl.

Het Wonderlijke Westen

21-daagse privé rondreis met huurauto langs de mooiste hoogtepunten van West-Amerika met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €1725 incl.

American National Parks

21-daagse autorondreis langs de mooiste nationale parken van Amerika met AmerikaPLUS.

Lees meer

v.a. €1331 incl.

Highlights of the Wild West

17-daagse roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah met 333travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar de Verenigde Staten kunt boeken. Populair zijn 333travel, AmerikaPLUS, ANWB Reizen, De Jong Intra, KidsReizen, TUI en Van Verre. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je vliegtickets rechtstreeks bij KLM of via de populaire vergelijker Momondo. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com (hier kun je vaak kosteloos annuleren) of Agoda.nl. Boek de huurauto via Alamo en boek de tours bij GetYourGuide. Regel je visum (ESTA) makkelijk via E-visums.nl. Bekijk hier het totale reisaanbod naar de Verenigde Staten.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in de Verenigde Staten die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar de Verenigde Staten en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.