Tot 1996 was de 110 verdiepingen tellende Willis Tower, toen nog Sears Tower genaamd, ’s werelds hoogste wolkenkrabber. Het uitzicht vanaf de bovenste verdieping van het gebouw is ongelooflijk, op een heldere dag kun je meer dan 60 kilometer ver zien, met tegelijk een schitterende bird’s eye view van een indrukwekkende architectuur van Chicago. De toren is 443 meter hoog (520 meter inclusief de twee antennes). Je vindt er een van de meest populaire attracties van Chicago; de Skydeck Chicago.

Skydeck Willis Tower in Chicago

Skydeck Willis Tower in Chicago

Skydeck & The Ledge

Het observatiedeck, de SkyDeck, ligt op de 103e verdieping, 412 meter boven de grond. Een glazen doos met een glazen vloer, bekend als de Ledge, steekt uit de SkyDeck, waar je op kun staan om van een direct zicht op de stad onder je te genieten. Het lijkt net alsof je zweeft, en om je heen staan mensen te giechelen en te gillen van spanning en angst.

Skydeck Willis Tower in Chicago

Skydeck Willis Tower in Chicago

Ook bij de Ledge heb je te maken met een wachtrij, maar gelukkig gaat dit redelijk snel (zelfs op drukke dagen). Tip: Vraag vooraf aan de personen achter je in de rij of ze een paar foto’s van je willen maken. Dit scheelt tijd en gedoe als je eenmaal aan de beurt bent.

Skydeck Willis Tower in Chicago

Vanaf alle kanten heb je een schitterend zicht op Chicago. Je bent al gauw een uur verder als je alles kanten van de stad op je gemak wilt bezichtigen.

Skydeck Willis Tower in Chicago

Nu lijkt het alsof je bij een bezoek aan de Skydeck standaard de drukte moet trotseren. Voor een attractie waar jaarlijks ruim 1,7 miljoen toeristen op af komen, is het er allemaal goed geregeld en is het er op geen enkel moment storend druk.

Skydeck Willis Tower in Chicago

Tips

  • Heb je de tijd? Ga dan vooraf na wanneer het donker wordt en ga er een paar uur vooraf naartoe, zodat je bij licht en in het donker van het uitzicht kunt genieten.
  • Koop een Fast Pass (vooraf online) om de enorme rijen te mijden.
  • ’s Ochtends vroeg en tegen het einde van de dag is het er vaak het rustigst.
  • Schuin tegenover Willis Tower heb je diverse Food Trucks die er rond lunchtijd hun waren verkopen.
  • Loop nadat je de lift uitkomt direct naar de Ledge voor de kortste wachttijd.

Entreekosten

Een standaard ticket voor volwassenen kost $19,50 en $12,50 voor kinderen. Geen zin om in de lange rij voor de lift te wachten, koop dan een “Fast Pass” ticket voor $45, waarbij je van de express lane gebruik mag maken. Wij kochten deze Fast Pass een dag vooraf (online) en toen we aankwamen bleek de wachtrij voor gewone kaartjes ruim 2 uur te zijn. Je hoeft met de Fast Pass ook niet verplicht langs allemaal video’s en tentoonstellingen. Let er overigens op dat de Fast Pass niet geldt voor de weg terug naar beneden (je komt dan in de gewone rij te staan om de lift naar beneden te nemen).

Skydeck Willis Tower in Chicago

Skydeck Willis Tower in Chicago

Skydeck Willis Tower in Chicago

Je kunt ook de speciale Go Chicago Pass kopen, waarmee je een aantal topattracties voor gereduceert tarief kunt bezoeken. De pas kost dan wel weer wat, maar uiteindelijk krijg je een enorme korting die kan oplopen tot 55% van het reguliere bedrag, afhankelijk van het soort pas dat je koopt.

Openingstijden

De Skydeck Chicago is 365 dagen per jaar geopend. Het is er vanzelfsprekend drukker in het weekend, vergeleken een doordeweeks bezoekje. Ga je vroeg in de morgen, dan heb je de meeste kans op een rustige ervaring. Let erop dat je een dag kiest met mooi (vooral helder) weer, zodat er ook nog wat te zien valt op die hoogte.

Skydeck Willis Tower in Chicago

Tussen october en maart kun je er dagelijks van 10.00 tot 20.00 terecht, tussen april en september van 9.00 tot 22.00. Let erop dat je er tot 30 minuten voor sluitingstijd naar binnen kunt.

Skydeck Willis Tower in Chicago

Adresgegevens

Skydeck Chicago
Willis Tower
233 South Wacker Drive, Chicago, Illinois 60606

Skydeck Willis Tower in Chicago

Lees meer op de officiele website van de Skydeck.

 
 
De Jong IntraTUIReis door Amerika met AmerikaPLUS

5 mooiste Verenigde Staten-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Verenigde Staten

v.a. €1099 incl.

Western Values

15-daagse autorondreis met vele hoogtepunten van het westen van de VS met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €2000 excl.

Hoogtepunten van Florida

De leukste hoogtepunten van Florida in één reis! Prachtige 14-daagse self-drive met Van Verre.

Lees meer

ANWB Reizenv.a. €2080 incl.

Het Wonderlijke Westen

21-daagse privé rondreis met huurauto langs de mooiste hoogtepunten van West-Amerika met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €1725 incl.

American National Parks

21-daagse autorondreis langs de mooiste nationale parken van Amerika met AmerikaPLUS.

Lees meer

v.a. €1331 incl.

Highlights of the Wild West

17-daagse roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah met 333travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar de Verenigde Staten kunt boeken. Populair zijn 333travel, AmerikaPLUS, ANWB Reizen, De Jong Intra, KidsReizen, TUI en Van Verre. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je vliegtickets rechtstreeks bij KLM of via de populaire vergelijker Momondo. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com (hier kun je vaak kosteloos annuleren) of Agoda.nl. Boek de huurauto via Alamo en boek de tours bij GetYourGuide. Regel je visum (ESTA) makkelijk via E-visums.nl. Bekijk hier het totale reisaanbod naar de Verenigde Staten.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in de Verenigde Staten die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar de Verenigde Staten en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.