Stel je verblijft niet zo heel lang in Chicago en wilt toch een leuke indruk krijgen van wat er zoal allemaal te doen is? Of je wilt in één dag zoveel mogelijk highlights bezoeken. Of (veel) lopen is niet je ding en je wilt het liefst op een zo laagdrempelig mogelijke wijze de stad verkennen? Bezoek alle bezienswaardigheden van Chicago gewoon lekker in je eigen tempo met de Chicago Hop-on, Hop-off bus! Met de Hop-on, Hop-off tour stap je makkelijk in en uit bij elke stop om een indruk te krijgen van de meest populaire attracties van de stad.

Hop-on, Hop-off bus tour in Chicago

Nadat je klaar bent bij een stop, dan stap je weer op de volgende bus en vervolg je de tour waar je gebleven was. De meest populaire tour is de Signature Route die het hele jaar door te doen is. In de mooie dubbeldekker bus tour je rond in Chicago’s binnenstad en The Loop, terwijl je de belangrijkste bouwwerken, winkels, restaurants en attracties van de stad voorbij ziet komen.

Hop-on, Hop-off bus tour in Chicago

Er zijn in Chicago meerdere aanbieders van Hop-on, Hop-off tours. De meest bekende is de Chicago Trolley & Double Decker. Hier koop je een ‘Adult Downtown Day Pass’ en vervolgens kun je 24 uur lang onbeperkt gebruik maken van de bus. ’s Avonds kun je met je ticket ook mee met de Night Tour, dan kun je van Chicago By Night genieten. Ze hebben ook een ticket voor 48 uur of zelfs 72 uur. Er zijn op de dagroute 13 stops: Skydeck Chicago, Michigan Avenue Bridge, Millennium Park, Grant Park, Adler/Shedd/Field Museum, Maggie Daley Park, Sheraton Hotel, Navy Pier, The Magnificent Mile, Water Tower, 360 Chicago en River North.

Hop-on, Hop-off bus tour in Chicago

Een andere populaire aanbieder is de Big Bus Tour. Zij hebben 14 stops in totaal (grofweg vergelijkbaar met de Chicago Trolley). Naast de Hop-on, Hop-off kun je ook mee met een tour waarbij een gids alles haarfijn uitlegd. Deze tour neemt overal wat meer de tijd, zodat je alles over de stad te weten komt. Ook zij hebben een Night Tour, maar deze zit niet in het standaard dagticket (je koopt voor $29 een apart ticket).

Hop-on, Hop-off bus tour in Chicago

De tour duurt ongeveer twee uur als je onderweg niet uitstapt. Stops die zeker de moeite waard zijn: Millennium Park (met de Crown Fontein en Cloud Gate), The Magnificent Mile, The Loop, Navy Pier en Shedd/Adler/Field Museum.

Hop-on, Hop-off bus tour in Chicago

De haltes zijn niet altijd even goed vindbaar. Wij waren op Michigan Avenue vrij lang aan het zoeken, en vonden de halte uiteindelijk tegenover de Art Institure of Chicag (vlakbij Crown Fontein).

Hop-on, Hop-off bus tour in Chicago

Ik was er met een kinderwagen en die konden we makkelijk beneden in de bus zetten (iedereen wil toch boven zitten bij mooi weer). Let erop dat het tegen het einde van de dag erg druk is bij de belangrijkste stops. Zo wilden wij tegen 17.00 bij The Magnificent Mile opstappen, maar dit leek bijna onmogelijk. Alle dubbeldekkers die langs kwamen rijden zaten propvol, omdat iedereen nog de laatste bus naar een halte dichtbij het hotel wil pakken. Gelukkig werden er extra bussen ingezet, waardoor we uiteindelijk toch in een zo goed als lege bus naar onze beginhalte konden rijden. Hou er verder rekening mee dat ticketprijzen bij instappen aanzienlijk hoger liggen. Je boekt de tickets het beste vooraf via internet.

Tickets

Chicago Trolley & Double Decker – 24 uur – $33 ($17 voor kinderen)
Big Bus Tour – 24 uur – $36 ($18 voor kinderen)

Een ticket is aanzienlijk goedkoper via Groupon. Er zijn regelmatig acties waar je voor nog geen $15 een dagkaart koopt.

De Big Bus Tour zit verwerkt in de Go Chicago Pass. Hiermee kan je een aantal topattracties voor gereduceert tarief bezoeken. De pas kost dan wel weer wat, maar uiteindelijk krijg je een enorme korting die kan oplopen tot 55% van het reguliere bedrag, afhankelijk van het soort pas dat je koopt.

Websites

chicagotrolley.com
bigbustours.com

Aanvangstijd en sluiting

Chicago Trolley & Double Decker: 9.00-17.00 & 6.30-22.00 (night tour)
Big Bus Tour: 9.00-17.00

 
 
De Jong IntraTUIReis door Amerika met AmerikaPLUS

5 mooiste Verenigde Staten-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Verenigde Staten

v.a. €1099 incl.

Western Values

15-daagse autorondreis met vele hoogtepunten van het westen van de VS met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €2000 excl.

Hoogtepunten van Florida

De leukste hoogtepunten van Florida in één reis! Prachtige 14-daagse self-drive met Van Verre.

Lees meer

ANWB Reizenv.a. €2080 incl.

Het Wonderlijke Westen

21-daagse privé rondreis met huurauto langs de mooiste hoogtepunten van West-Amerika met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €1725 incl.

American National Parks

21-daagse autorondreis langs de mooiste nationale parken van Amerika met AmerikaPLUS.

Lees meer

v.a. €1331 incl.

Highlights of the Wild West

17-daagse roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah met 333travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar de Verenigde Staten kunt boeken. Populair zijn 333travel, AmerikaPLUS, ANWB Reizen, De Jong Intra, KidsReizen, TUI en Van Verre. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je vliegtickets rechtstreeks bij KLM of via de populaire vergelijker Momondo. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com (hier kun je vaak kosteloos annuleren) of Agoda.nl. Boek de huurauto via Alamo en boek de tours bij GetYourGuide. Regel je visum (ESTA) makkelijk via E-visums.nl. Bekijk hier het totale reisaanbod naar de Verenigde Staten.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in de Verenigde Staten die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar de Verenigde Staten en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.