De prijzen van vliegtickets naar Vietnam zijn meestal het hoogst in de maanden juli, augustus en december, wanneer Nederland zelf te maken heeft met het hoogseizoen. De prijzen van retourtickets naar Vietnam (met tussenstop) zijn in hoogseizoen vaak hoger dan €700. In sommige gevallen heb je geluk; dit is vaak het geval wanneer je ver van tevoren boekt of wanneer er sprake is van een aanbieding zeer kort op de vertrekdatum.

Tijdens het laagseizoen zijn er soms scherpe deals. Deze aanbiedingen zie je meestal rond eind augustus en begin september voor het naseizoen (oktober, november en begin december). Rond eind oktober en november zie je meestal de enorm lage ticketprijzen voor het voorjaar (februari t/m mei). De prijzen van vliegtickets naar Vietnam liggen in het laagseizoen soms rond €500,- per ticket.

De goedkoopste luchtvaartmaatschappij die op Vietnam vliegt is het Russische Aeroflot. Wel is de service aan boord wat aan de karige kant. Een andere goedkope oplossing is door met Malaysia Airlines, KLM, Emirates of Etihad naar Kuala Lumpur in Maleisie te vliegen, en daar vandaan een zeer goedkope vlucht met de goede maatschappij AirAsia naar Hanoi of Ho Chi Minh Stad te nemen. Het voordeel is dat de vlucht naar Kuala Lumpur (het grootste deel van de reis) vrij luxe is, terwijl het laatste korte stuk met AirAsia basic maar prima is (voor de lage prijs die je voor je ticket betaalt). Wij hebben zelf al diverse malen van deze optie gebruik gemaakt (en zo door heel Zuidoost-Azië gereisd).

Vind gemakkelijk de goedkoopste tickets naar Vietnam bij Vliegtickets.nl

Retourvluchten naar Vietnam

Vietnam heeft acht internationale luchthavens. Drie hiervan kun je met een VOA (Visa On Arrival) aandoen; Hanoi luchthaven, Ho Chi Minh Stad luchthaven en Danang luchthaven. Vanaf Nederland wordt niet direct op Vietnam gevlogen. Meestal vlieg je met een tussenstop naar Ho Chi Minh Stad of Hanoi. Qua reisroute is de aankomststad om het even, maar de tickets zijn het goedkoopst bij een retour naar en vanaf dezelfde luchthaven. De meeste reizigers starten hun reis in Hanoi, reizen vervolgens naar Ho Chi Minh Stad (en de Mekong) en pakken daarna een binnenlandse vlucht terug naar Hanoi voor de vlucht terug naar huis. Onderaan deze pagina vind je een overzicht met de verschillende luchtvaartmaatschappijen die naar Vietnam vliegen.

Stopover onderweg naar Vietnam

Veel reizigers combineren een reis door Vietnam met een kort bezoek aan een stad in een van de buurlanden, omdat vliegen naar Vietnam op deze manier goedkoper is. Vooral reizigers die van shoppen houden, kunnen in steden als Bangkok, Kuala Lumpur en Singapore prima terecht in één van de vele hypermoderne shopping malls.

De meest populaire stopover bestemmingen onderweg naar Vietnam zijn:

Emirates Dubai
Singapore Airlines Singapore
Malaysia Airlines Kuala Lumpur
Qatar Doha
Etihad Abu Dhabi
Aeroflot Moskou
Cathay Pacific Hongkong
KLM Bangkok
Turkish Airlines Istanbul
China Southern Guangzhou

Voorbeelden vliegtickets naar Vietnam

De genoemde prijzen bij de voorbeelden zijn per retourvlucht per persoon, de prijzen zijn momentopnames en worden enkel ter referentie getoond.

Luchtvaartmaatschappij Voorbeeld 1* Voorbeeld 2*
  Mei 2019 Juli 2019
KLM €631,78 €812,49
Emirates €564,78 €689,78
Etihad €545,18 €789,58
Qatar €534,78 €819,38
Aeroflot €583,58 €678,58
Malaysia Airlines ** €629,50 €829,50
Cathay Pacific €635,96 €835,96
Turkish Airlines €641,78 €822,78
China Southern €675,82 €875,82
Vietnam Airlines €880,99 €918,99
Singapore Airlines €779,48 €1079,48

* Prijzen zijn momentopnames inclusief tax en toeslagen, maar exclusief overige boekingskosten.
** Eindprijs kan lager uitvallen wanneer vanaf Kuala Lumpur met AirAsia wordt doorgevlogen, mits je een goedkoop AirAsia ticket kunt vinden.

Stoelkeuze, wat is de beste plek in het vliegtuig

Wanneer je een ticket hebt geboekt, kan je op basis van het vluchtnummer op de website van de luchtvaartmaatschappij het type toestel waarmee je naar Vietnam vliegt achterhalen. In sommige gevallen toont de luchtvaartmaatschappij zelf een overzicht met de stoelindeling (vliegtuig configuratie) van het betreffende toestel. Op de website Seatguru.com kun je vervolgens zoeken op de luchtvaartmaatschappij en het toestel en het resultaat is een overzicht (incl. kaart) met de stoelindeling en een uitleg van de voor- en nadelen van bepaalde stoelen. Dit is een handige manier om erachter te komen welke stoelen bepaalde nadelen hebben.

Wij reizen meestal samen (met 2 of 4 personen) en onze voorkeur gaat daarom altijd uit naar twee of 4 stoelen in het gangpad. Dit is alleen van toepassing bij de toestellen die met een 3-4-3 configuratie vliegen, maar dit hebben de meeste vliegtuigen op lange afstanden. In dat geval heb je namelijk aan het gangpad niet met buren te maken. Je hoeft niet telkens een ander tot last te zijn wanneer je even wilt staan en ook anderen zijn jou niet tot last wanneer ze even de benen willen strekken. Met onze kinderen is het fijn dat wij aan het gangpad zitten, met de kinderen er tussenin.

Vind goedkope vlieg-, bus- of treintickets binnen Vietnam, Laos of Cambodja!

 
 
Met VNC Asia Travel naar VietnamUnieke reizen naar Vietnam met Original AsiaErvaar Vietnam als een local met Local Hero Travel

5 mooiste Vietnam-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Vietnam

v.a. €1880 excl.

Actief en avontuurlijk Vietnams

19-daagse, schitterende rondreis door Noord- en Centraal Vietnam met Van Verre.

Lees meer

v.a. €1299 excl.

Vietnam rondreis, de leukste

18-daagse reis met alle hoogtepunten van noord naar zuid met Local Hero Travel.

Lees meer

v.a. €1595 excl.

Avontuurlijk Vietnam

15-daagse actieve, individuele rondreis reis door het schitterende Noord-Vietnam met Original Asia.

Lees meer

v.a. €1165 excl.

Het mooiste van Vietnam

13-daagse complete reis door Vietnam van noord naar zuid met VNC Asia Travel.

Lees meer

v.a. €1500 excl.

Vietnam Highlights

12-daagse reis vol hoogtepunten van Vietnam. Ontdek zelfstandig, maar op een comfortabele manier met PANGEA Travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Vietnam kunt boeken. Populair zijn 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Van Verre, PANGEA Travel, VNC Asia Travel, De Jong Intra, Puur Azië en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Vietnam biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je internationale retourtickets bij Vliegtickets.nl, Momondo of Skyscanner, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda.nl, het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij Baolau en boek de tours bij Friends Travel Vietnam of GetYourGuide. Het visum regel je snel en goedkoop via Visum Vietnam Expert. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Vietnam.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Vietnam die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Vietnam en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.