Chau Doc is een kleine stad in de Mekong Delta in het zuidwesten van Vietnam, vlak bij de grens met Cambodja. Het stadje vormt het opstappunt van de boottocht over de rivier de Mekong naar Phnom Penh; de hoofdstad van Cambodja. Het is net als in Ho Chi Minh Stad en Hanoi erg warm in deze stad en ook zie je weer duizenden scootertjes die natuurlijk een vieze uitlaatlucht achter laten als ze je voorbij razen. Er is niet echt veel frisse lucht te bekennen in Chau Doc.

Wat is er allemaal te doen?

Er zijn geen noemenswaardige attracties in Chau Doc zelf, maar de omgeving is prachtig. Het hele gebied is een grote populaire attractie vanwege de indrukwekkende Mekong Delta riviercruises. De meeste reizigers verblijven echter 1 nachtje of alleen maar een paar uur in Chau Doc alvorens ze weer doorreizen richting Phnom Penh in Cambodja.

Van Ho Chi Minh Stad naar Phnom Penh

Een leuke manier om in enkele dagen van Ho Chi Minh Stad naar Phnom Penh in Cambodja te reizen is door eerst een Homestay overnachting te regelen in My Tho en vervolgens de ochtendmarkt bij Cai Be te bezoeken. Je hebt in dit gebied enorm veel officiële Homestays. Daarnaast heb je er ook voldoende guesthouses. De drijvende ochtendmarkten staan hier centraal en verder kun je hier prachtig fietsen. De volgende dag reis je door naar het net zo mooie gebied binnen de Mekong Delta: Can Tho. De omgeving van deze grote stad is prachtig en je kunt de stad de hele dag verkennen. De volgende dag regel je vervoer naar Chau Doc voor een laatste overnachting. Dit kan over het water (flinke tocht) of per bus of minibus (duurt zo’n 3 uur en kost een paar euro). Na de overnachting in Chau Doc moet je vroeg op voor de boot naar Phnom Penh.

Je kunt ook direct vanaf Ho Chi Minh Stad naar Chau Doc reizen. Dit is een behoorlijke rit van zo’n 6,5 uur rijden (met bus, minibus of taxi). Halverwege moet je een keer met een veerboot de Mekong rivier worden overgezet, wat een heel aparte ervaring is.

Op verschillende plaatsen langs de tweebaansweg zijn heel behoorlijke restaurantjes, vaak in de tuin van een of andere grote villa, waar je kunt lunchen. Niet westers natuurlijk maar local Vietnamees food zoals ‘fried noodle with vegetables en beef’, wat heel goed smaakt. Voor een complete lunch voor twee personen inclusief twee biertjes betaal je ongeveer €4,40. Wat grappig is, is dat je overal langs de weg van die overdekte (tegen de zon) rustplaatsen hebt waaronder dan tientallen hangmatten zijn opgehangen. Zo kunnen reizigers onderweg even een dutje doen op het heetst van de dag.

Je kunt ook een trip boeken waarmee je via de Mekong Delta van Ho Chi Minh naar Phnom Penh in Cambodja reist. Je regelt meteen makkelijk het visum ter plekke bij de grensovergang.

Van Chau Doc naar Phnom Penh

De snelle boot naar Phnom Penh vertrekt vroeg in de ochtend vanaf Chau Doc (7.00). Je kunt tickets voor deze boot vooraf bij een van de reisbureautjes of hotels in Chau Doc regelen, maar je kunt ze ook vooraf al in Ho Chi Minh Stad kopen. Vanaf Phnom Penh kun je zelfs met de boot doorreizen naar Siem Reap (via het enorme Tonle Sap meer).

Accommodatie

Chau Doc is een kleine stad en eigenlijk is er maar een luxe hotel in de omgeving; het Victoria Chau Doc Hotel. De rest zijn voornamelijk budget hotels. Hieronder volgt een overzicht met de meest populaire hotels in Chau Doc. Alle hieronder genoemde hotels worden goed op Tripadvisor beoordeeld.

Zoek de goedkoopste hoteldeals in Vietnam op Agoda.nl of Booking.com. Bekijk altijd alle hotelsites voor de beste prijs per nacht.

Vind goedkope vlieg-, bus- of treintickets binnen Vietnam, Laos of Cambodja!

 
 
Prachtige rondreizen door Vietnam met TUIUnieke familiereizen naar Vietnam met DjoserErvaar Vietnam met 333travel

5 mooiste Vietnam-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Vietnam

Van Verrev.a. €2600 excl.

Actief en avontuurlijk Vietnam

17-daagse, schitterende rondreis door Noord- en Centraal Vietnam met Van Verre.

Lees meer

ANWB Reizenv.a. €2431 incl.

Verliefd op Vietnam

21-daagse familie groepsrondreis langs rijstvelden, kleurrijke tempels en schitterende natuur met ANWB Reizen.

Lees meer

333travelv.a. €1703 incl.

Verkenningstocht Vietnam

16-daagse individuele rondreis langs alle hoogtepunten van Vietnam met 333travel.

Lees meer

TUIv.a. €1549 incl.

Highlights van Vietnam

17-daagse groepsrondreis door Vietnam met NL-sprekende reisleiding met TUI.

Lees meer

Djoserv.a. €2495 incl.

Rondreis Vietnam

22-daagse familierondreis vol hoogtepunten van Vietnam. Van rijstvelden tot sfeervolle steden met Djoser.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Vietnam kunt boeken. Populair zijn 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, KidsReizen, Puur Azië en Van Verre. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Zoek internationale vliegtickets via Momondo, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda.nl, het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij Baolau en boek de tours bij Klook of GetYourGuide. Het visum regel je ook snel en goedkoop vooraf, bijvoorbeeld via VisumVietnamExpert. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Vietnam.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Vietnam die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Vietnam en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.