Chau Doc is een kleine stad in de Mekong Delta in het zuidwesten van Vietnam, vlak bij de grens met Cambodja. Het stadje vormt het opstappunt van de boottocht over de rivier de Mekong naar Phnom Penh; de hoofdstad van Cambodja. Het is net als in Ho Chi Minh Stad en Hanoi erg warm in deze stad en ook zie je weer duizenden scootertjes die natuurlijk een vieze uitlaatlucht achter laten als ze je voorbij razen. Er is niet echt veel frisse lucht te bekennen in Chau Doc.

Wat is er allemaal te doen?

Er zijn geen noemenswaardige attracties in Chau Doc zelf, maar de omgeving is prachtig. Het hele gebied is een grote populaire attractie vanwege de indrukwekkende Mekong Delta riviercruises. De meeste reizigers verblijven echter 1 nachtje of alleen maar een paar uur in Chau Doc alvorens ze weer doorreizen richting Phnom Penh in Cambodja.

Van Ho Chi Minh Stad naar Phnom Penh

Een leuke manier om in enkele dagen van Ho Chi Minh Stad naar Phnom Penh in Cambodja te reizen is door eerst een Homestay overnachting te regelen in My Tho en vervolgens de ochtendmarkt bij Cai Be te bezoeken. Je hebt in dit gebied enorm veel officiële Homestays. Daarnaast heb je er ook voldoende guesthouses. De drijvende ochtendmarkten staan hier centraal en verder kun je hier prachtig fietsen. De volgende dag reis je door naar het net zo mooie gebied binnen de Mekong Delta: Can Tho. De omgeving van deze grote stad is prachtig en je kunt de stad de hele dag verkennen. De volgende dag regel je vervoer naar Chau Doc voor een laatste overnachting. Dit kan over het water (flinke tocht) of per bus of minibus (duurt zo’n 3 uur en kost een paar euro). Na de overnachting in Chau Doc moet je vroeg op voor de boot naar Phnom Penh.

Je kunt ook direct vanaf Ho Chi Minh Stad naar Chau Doc reizen. Dit is een behoorlijke rit van zo’n 6,5 uur rijden (met bus, minibus of taxi). Halverwege moet je een keer met een veerboot de Mekong rivier worden overgezet, wat een heel aparte ervaring is.

Op verschillende plaatsen langs de tweebaansweg zijn heel behoorlijke restaurantjes, vaak in de tuin van een of andere grote villa, waar je kunt lunchen. Niet westers natuurlijk maar local Vietnamees food zoals ‘fried noodle with vegetables en beef’, wat heel goed smaakt. Voor een complete lunch voor twee personen inclusief twee biertjes betaal je ongeveer €4,40. Wat grappig is, is dat je overal langs de weg van die overdekte (tegen de zon) rustplaatsen hebt waaronder dan tientallen hangmatten zijn opgehangen. Zo kunnen reizigers onderweg even een dutje doen op het heetst van de dag.

Je kunt ook een trip boeken waarmee je via de Mekong Delta van Ho Chi Minh naar Phnom Penh in Cambodja reist. Ik vind de bouwsteen “Varen naar Cambodja” van Riksja Travel echt fantastisch, want je regelt meteen makkelijk het visum ter plekke bij de grensovergang. Scheelt geregel want je weet vooraf dat je in goede handen bent door het via een Nederlandse partij te regelen.

Van Chau Doc naar Phnom Penh

De snelle boot naar Phnom Penh vertrekt vroeg in de ochtend vanaf Chau Doc (7.00). Je kunt tickets voor deze boot vooraf bij een van de reisbureautjes of hotels in Chau Doc regelen, maar je kunt ze ook vooraf al in Ho Chi Minh Stad kopen. Vanaf Phnom Penh kun je zelfs met de boot doorreizen naar Siem Reap (via het enorme Tonle Sap meer).

Accommodatie

Chau Doc is een kleine stad en eigenlijk is er maar een luxe hotel in de omgeving; het Victoria Chau Doc Hotel. De rest zijn voornamelijk budget hotels. Hieronder volgt een overzicht met de meest populaire hotels in Chau Doc. Alle hieronder genoemde hotels worden goed op Tripadvisor beoordeeld.

Zoek de goedkoopste hoteldeals in Vietnam op Agoda.nl of Booking.com. Bekijk altijd alle hotelsites voor de beste prijs per nacht.

Vind goedkope vlieg-, bus- of treintickets binnen Vietnam, Laos of Cambodja!

 
 
Met VNC Asia Travel naar VietnamUnieke reizen naar Vietnam met Original AsiaErvaar Vietnam als een local met Local Hero Travel

5 mooiste Vietnam-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Vietnam

v.a. €1880 excl.

Actief en avontuurlijk Vietnams

19-daagse, schitterende rondreis door Noord- en Centraal Vietnam met Van Verre.

Lees meer

v.a. €1299 excl.

Vietnam rondreis, de leukste

18-daagse reis met alle hoogtepunten van noord naar zuid met Local Hero Travel.

Lees meer

v.a. €1595 excl.

Avontuurlijk Vietnam

15-daagse actieve, individuele rondreis reis door het schitterende Noord-Vietnam met Original Asia.

Lees meer

v.a. €1165 excl.

Het mooiste van Vietnam

13-daagse complete reis door Vietnam van noord naar zuid met VNC Asia Travel.

Lees meer

v.a. €1500 excl.

Vietnam Highlights

12-daagse reis vol hoogtepunten van Vietnam. Ontdek zelfstandig, maar op een comfortabele manier met PANGEA Travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Vietnam kunt boeken. Populair zijn 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Van Verre, PANGEA Travel, VNC Asia Travel, De Jong Intra, Puur Azië en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Vietnam biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je internationale retourtickets bij Vliegtickets.nl, Momondo of Skyscanner, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda.nl, het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij Baolau en boek de tours bij Friends Travel Vietnam of GetYourGuide. Het visum regel je snel en goedkoop via Visum Vietnam Expert. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Vietnam.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Vietnam die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Vietnam en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.