IJsland is een unieke bestemming. Het land ligt op maar een paar uur vliegen van Nederland, maar toch kiezen de meeste reizigers bij een korte vakantie voor bestemmingen als Spanje, Italie of Portugal. IJsland heeft onterecht het stempel een dure bestemming te zijn, maar als je alle kosten bij elkaar optelt (en op zich niet te gek doet) dan valt het allemaal reuze mee. Het land is al tijdens een reis van 7 dagen perfect te verkennen. Genoeg om niet naar huis te gaan met het gevoel dat je maar een speldenknop gezien hebt, maar voldoende om nog een reden te hebben om nog een keer terug te komen.

IJsland is als een groot pretpark vol natuur-attracties, maar dan zonder entree en lange rijen. Alle jaargetijden in één dag maken elke dag een avontuur. Wij hebben veel gezien, maar altijd is er een reden om weer terug te keren. IJsland is inmiddels ook een populaire stedentripbestemming, vooral omdat vliegtickets naar Reykjavik zo goedkoop zijn geworden. Hieronder volgen alle plekjes die wij ooit in IJsland bezocht hebben. Mocht je specifieke vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Wij hebben inmiddels alle attracties en bezienswaardigheden die we bezocht hebben beschreven in de artikelen hieronder. Wanneer we (binnenkort) weer eens naar IJsland reizen, zullen er vanzelfsprekend weer diverse nieuwe artikelen volgen. Heb je zelf een tof artikel geschreven dat je graag op Reisvormen zou willen publiceren? Neem dan contact met ons op.

Lees hier alles over IJsland Bekijk het volledige reisaanbod

Prachtige rondreizen door IJsland met TUIBBI Travel IJslandGeweldige IJsland-reizen bij 333travel

5 mooiste IJsland-reizen

Bekijk het reisaanbod naar IJsland

v.a. €1592 incl.

Vulkanen, watervallen en kliffen

Ontdek de hoogtepunten van de Gouden Cirkel in 6 dagen met 333travel.

Lees meer

v.a. €1553 incl.

Het land van ijs en vuur

8-daagse indrukwekkende en complete rondreis door IJsland met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €1693 incl.

Ontdek IJsland

Een ontspannen rondreis langs alle hoogtepunten van IJsland met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €1704 incl.

Het beste van IJsland

Adembenemend mooie autorondreis langs alle hoogtepunten van IJsland met BBI Travel.

Lees meer

v.a. €1295 incl.

Onontdekt IJsland

Schitterende 8-daagse fly & drive door het onbekende oosten van IJsland met Voigt Travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een mooie reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn 333travel, ANWB Reizen, BBI Travel, De Jong Intra, KidsReizen, Sawadee, TUI en Voigt Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Zoek je vliegtickets via Momondo en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda.nl. Huur vervolgens een auto bij Rentalcars.com en boek eventueel losse dagtours bij het populaire GetYourGuide. In een land als IJsland kan een goede wegenkaart ook geen kwaad. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in IJsland die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar IJsland en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.