Dyrhólaey is een klif in het uiterste zuiden van IJsland. Het ligt ongeveer 5 kilometer vanaf het plaatsje Vik. De omgeving van Dyrhólaey is vooral bekend vanwege de prachtige kliffen en van de rotspartijen die uit het water steken. Vanaf de kliffen kun je genieten van fantastisch uitzicht, waaronder op de gletsjers Eyjafjallajökull en Mýrdalsjökull.

Het vormt de perfecte broedplek voor diverse vogelsoorten, waaronder de populaire puffin (papegaaiduiker). Tussen mei en augustus wemelt het van de papegaaiduikers en dan worden er ook tours gegeven waarbij je de vogels (die wel wat weg hebben van pinguins) van dichtbij bekijkt. In diezelfde periode worden ook delen van het gebied gesloten voor toeristen, dit om de vogels rust te gunnen.

Hoe kom je er?

Dyrhólaey is makkelijk te bereiken door langs de ringweg 1 bij weg 218 af te slaan. Als je deze weg uit rijdt kom je vanzelf bij het wandelgebied terecht. Vanaf hier kun je van het schitterende uitzicht genieten, of een wandeltocht langs één van de wandelpaden te starten.

 
Prachtige rondreizen door IJsland met TUIBBI Travel IJslandGeweldige IJsland-reizen bij 333travel

5 mooiste IJsland-reizen

Bekijk het reisaanbod naar IJsland

v.a. €1592 incl.

Vulkanen, watervallen en kliffen

Ontdek de hoogtepunten van de Gouden Cirkel in 6 dagen met 333travel.

Lees meer

v.a. €1553 incl.

Het land van ijs en vuur

8-daagse indrukwekkende en complete rondreis door IJsland met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €1693 incl.

Ontdek IJsland

Een ontspannen rondreis langs alle hoogtepunten van IJsland met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €1704 incl.

Het beste van IJsland

Adembenemend mooie autorondreis langs alle hoogtepunten van IJsland met BBI Travel.

Lees meer

v.a. €1295 incl.

Onontdekt IJsland

Schitterende 8-daagse fly & drive door het onbekende oosten van IJsland met Voigt Travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een mooie reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn 333travel, ANWB Reizen, BBI Travel, De Jong Intra, KidsReizen, Sawadee, TUI en Voigt Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Zoek je vliegtickets via Momondo en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda.nl. Huur vervolgens een auto bij Rentalcars.com en boek eventueel losse dagtours bij het populaire GetYourGuide. In een land als IJsland kan een goede wegenkaart ook geen kwaad. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in IJsland die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar IJsland en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.