Godafoss is een van de mooiste watervallen in IJsland. De waterval ligt in het noorden van IJsland, langs de bekende ringweg nr. 1, en is zo’n 12 meter hoog en 30 meter breed.

Er is een grote parkeerplaats en vandaar loop je in een minuut naar de waterval. Het zicht op de waterval is al prachtig aan de kant van de parkeerplaats, maar aan de andere kant is het zich misschien wel nog mooier. Om hier te komen, moet je een stuk teruglopen, en via de loopbrug de rivier oversteken (hier heb je tevens de benzinepomp en het guesthouse Fossholl). Vervolgens kun je langs een pad helemaal terug naar de waterval lopen. Ook kun je hier via een klein pad naar beneden lopen, om zo van onderaf de waterval te bekijken.

Godafoss waterval

De attractie ligt grofweg tussen de 2e grootste stad van IJsland, Akureyri, en het prachtige gebied rond het Myvatn meer in. Vanaf Akureyri is het zo’n 55 minuten rijden tot aan de waterval, vanaf Myvatn 45 minuten. Als je vanaf Myvatn komt aanrijden, zie je de waterval al in de verte liggen.

Godafoss waterval

Ervaar het ruige IJsland

Boek je accommodatie in Noordelijk IJslandBooking.com

Populaire reisorganisaties

Accommodatie in de omgeving van Godafoss

Er zijn niet veel hotels in de directe omgeving van de prachtige Godafoss waterval te vinden. Het enige hotel dat pal naast de attractie ligt is het Fossholl Guesthouse. Dit guesthouse ligt op zo’n 500 meter lopen vanaf de waterval. Op het terrein heb je tevens een benzinepomp waar je ook boodschappen in het kleine winkeltje kunt doen.

Dichtsbijzijnde hotels vind je in Akureyri, rond Myvatn en in Husavik.

Godafoss waterval

Tips

  • Neem absoluut de tijd om even helemaal om te lopen naar de linkerzijde van de waterval. Niet alleen is het een leuke wandeling; je hebt vanaf de ‘overkant’ een fantastisch mooi uitzicht.
  • Als je vanaf de parkeerplaats richting de overzijde van de waterval loopt, kom je vanzelf langs openbare toiletten. Hoewel het toiletbezoek gratis is, kun je wel een kleine donatie achterlaten.
  • Aan de overzijde van Godafoss loopt een pad naar beneden. Dit is de enige plek waar je helemaal onderaan de waterval kunt komen.
  • In de zomermaanden zwemt de zalm bijna tot aan de waterval. Je kunt er dan zelfs vissen op verse zalm.

 
Prachtige rondreizen door IJsland met TUIBBI Travel IJslandGeweldige IJsland-reizen bij 333travel

5 mooiste IJsland-reizen

Bekijk het reisaanbod naar IJsland

v.a. €1592 incl.

Vulkanen, watervallen en kliffen

Ontdek de hoogtepunten van de Gouden Cirkel in 6 dagen met 333travel.

Lees meer

v.a. €1553 incl.

Het land van ijs en vuur

8-daagse indrukwekkende en complete rondreis door IJsland met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €1693 incl.

Ontdek IJsland

Een ontspannen rondreis langs alle hoogtepunten van IJsland met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €1704 incl.

Het beste van IJsland

Adembenemend mooie autorondreis langs alle hoogtepunten van IJsland met BBI Travel.

Lees meer

v.a. €1295 incl.

Onontdekt IJsland

Schitterende 8-daagse fly & drive door het onbekende oosten van IJsland met Voigt Travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een mooie reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn 333travel, ANWB Reizen, BBI Travel, De Jong Intra, KidsReizen, Sawadee, TUI en Voigt Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Zoek je vliegtickets via Momondo en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda.nl. Huur vervolgens een auto bij Rentalcars.com en boek eventueel losse dagtours bij het populaire GetYourGuide. In een land als IJsland kan een goede wegenkaart ook geen kwaad. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in IJsland die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar IJsland en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.