Laatst bijgewerkt op 4 december 2022

Bekijk hieronder onze FAQ met veelgestelde vragen over Thailand. Alle vragen zijn gebaseerd op onze eigen ervaringen. Heb je zelf vragen? Stel deze dan onder dit artikel en wij zullen meteen antwoorden!

Mag je zomaar met een drone vliegen in Thailand?

Nee, je mag niet zomaar met een drone of quadcopter in Thailand vliegen. Je hebt een vergunning nodig die je vooraf bij twee instanties (radio en aviation) moet aanvragen (1 per instantie). Daarbij dien je over een geldige aansprakelijkheidsverzekering te beschikken.

Op veel eilanden is het verboden om met een drone te vliegen, vaak als onderdeel van een verbod op het vliegen binnen een nationaal (marine) park. Ook mag je niet vliegen op veel plekken in Bangkok en in andere grote steden. Het is verder verboden om boven/rond tempels te vliegen. Hetzelfde geldt voor luchthavens en overheidsgebouwen. Ook mag je niet op plekken met veel mensen vliegen, inclusief evenementen, concerten etc. Op veel plekken in Thailand zie je bij de ingang van een natuurgebied, park of andere locatie informatiebordjes waarop staat dat je er niet met een drone mag vliegen.

Er wordt niet gecontroleerd bij aankomst of vertrek of je over de juiste vergunningen beschikt. Let er wel altijd op dat regels kunnen veranderen dus ga altijd vooraf goed na wat de actuele regelgeving is. Drones vanaf 2kg of met camera vallen onder de hierboven beschreven wetgeving. Dus ook als je de simpele, semiprofessionele DJI Mavic Air meebrengt dien je een vergunning aan te vragen (want er zit een camera op).

Neem je toch drone mee zonder een vergunning, bijvoorbeeld omdat je ook door andere landen reist? Vermijd dan altijd mensenmassa’s en vlieg nooit in de buurt van handhaving. Doe geen gekke dingen en zorg ervoor dat je nooit mensen tot last bent. Vlieg bij voorkeur ’s ochtends vroeg en maak mensen niet wakker.

Wij zijn overigens meerdere keren met onze Mavic Pro naar Thailand geweest, waaronder 1x toen de regels al in werking getreden waren (dat wisten we op dat moment nog niet). Op de meeste plekken kun je prima met een drone vliegen, maar je neemt dus wel een klein risico.

Is de beroemde Maya Bay weer toegankelijk voor toeristen?

UPDATE 2022: Het schitterende strand bij Maya Bay is weer open!!

Op het onbewoonde Koh Phi Phi Leh (dat iets ten zuiden van het geweldige Koh Phi Phi Don ligt) vind je misschien wel het mooiste strand van heel Thailand, Maya Bay. Het strand werd wereldberoemd als filmlocatie van de bekende film ‘The Beach’. Jarenlang kwamen duizenden toeristen per dag in honderden grote boten naar het strand om er een dagje te relaxen en luieren. Als gevolg van het over-toerisme ging al het koraal dood en werd het strand een rampgebied vol rommel. Zelfs de lucht rook er naar benzine vanwege de vele boten. Om de enorme vervuiling een halt toe te roepen werd in 2018 besloten het strand 4 maanden lang te sluiten voor bezoekers. Dit bleek zo’n succes dat nog voor het verstrijken van de periode besloten werd om het strand voor onbepaalde tijd gesloten te houden. Uiteindelijk was het strand 4 jaar ontoegankelijk voor toeristen, maar medio 2022 besloot men weer mondjesmaat toeristen (via georganiseerde boottrips) toe te laten. Je kunt het prachtige Maya Bay dus weer bezoeken :).

Kan je goed eilandhoppen in Thailand?

Bij veel andere landen in Zuidoost-Azië raden we altijd aan om er als het even kan zo lang mogelijk te verblijven. 2 nachtjes op een eiland en dan door naar het volgende eiland is vaak nauwelijks de moeite waard, vooral omdat je dan voornamelijk aan het reizen bent zonder echt op de eilanden zelf tot rust te komen. Hoe anders is dat in Thailand. Vooral in het zuidwesten, langs de Andaman Zee, heb je tientallen eilanden, elk op maar een paar uur varen van elkaar. Overal is accommodatie beschikbaar, in alle prijsklassen met bijbehorende luxe. De boten vertrekken op vaste tijden en vertrekt zo goed als altijd vanaf dezelfde haven waar je aan bent gekomen. Een populaire regio om lekker te eilandhoppen omvat eilanden als Phuket, Koh Phi Phi, Koh Lanta, Koh Muk en diverse kleinere eilandjes.

Let erop dat de boten tijdens de moessonperiode minder of zelfs helemaal niet varen.

Wat is de beste tijd voor een bezoek aan Thailand?

Thailand is het hele jaar door prima te bezoeken. In sommige gebieden is er sprake van een regenseizoen (en een heet droog seizoen) maar wij vinden het na al die jaren geen echt belangrijke reden meer om het land in die periode te skippen. Tuurlijk kun je ook een keer goed pech hebben, maar dit kan ook gebeuren in elke andere periode van het jaar. In algemene zin is de periode tussen november en maart de beste periode om het land te bezoeken. In deze maanden is zo goed als het hele land ook prima te bezoeken, waardoor je hier bijna geen rekening mee hoeft te houden. Ook is de smog in Bangkok in deze maanden vaak net wat minder heftig. Let er verder op dat de eilanden in het uiterste zuidwesten tijdens het regenseizoen soms een wat verlaten indruk kunnen achterlaten. Het schitterende, piepkleine eilandje Koh Lipe is tussen mei en oktober beduidend minder bruisend dan tijdens de rest van het jaar.

Kun je overal in Thailand afdingen op de prijs?

Nee. Als een product een prijskaartje bevat (of een sticker met hierop de prijs), dan is dit de vaste prijs. Je dingt alleen af bij avondmarkten of duidelijke discount shops. Ook kun je soms bij de aankoop van meerdere producten netjes vragen om de ‘best price’. Vaak krijg je dan een kleine korting omdat je meerdere dingen tegelijk koopt.

Kamer met fan of airco?

Wij gaan altijd voor een airco. Zelfs de goedkoopste accommodatie heeft vaak airconditioning en wij vinden het altijd fijn om naast het ontvluchten van de hitte ook vrij van insecten etc te slapen. Heb je geen airco, dan komen de insecten vaak gemakkelijk je kamer of huisje in.

Kan je water uit de kraan drinken in Thailand?

Hoewel dit op zich kan zonder er direct ziek van te worden, raden we het altijd af. Koop gewoon water in flesjes en zorg ervoor dat je altijd water bij je hebt. Op loopafstand van zo’n beetje elk hotel vind je wel een 7/11 of vergelijkbare mini-supermarkt en water heb je dus zo gekocht. In de wat meer luxe hotels ligt er altijd wel een flesje water voor je klaar. Wij poetsen onze tanden overigens gewoon met kraanwater.

Kun je overal in Thailand westers eten bestellen?

Ja. Bijna alle bekende (fastfood-)ketens zijn in Thailand vertegenwoordigd. Daarnaast wonen er in Thailand al vele tientallen jaren grote hoeveelheden met buitenlandse expats en veel ervan zijn door de jaren heen een westers restaurant gestart. Zo heb je op elk eiland wel een Italiaan (gerund door een Italiaan), of een Griek en vaak ook meerdere Franse restaurants. Gebruik de handige tripadvisor restaurantapp om snel te zien waar je de (beste) westerse restaurants kunt vinden. Vanzelfsprekend zul je op niet-toeristische bestemmingen nagenoeg geen westers eten tegenkomen.

Hoe laat ik in Thailand weten dat ik bepaalde allergieën heb?

Vertaal vooraf een aantal zinnen naar de Engelse taal waarin je beschrijft welke allergieën je hebt. Probeer dit eventueel via Fiverr.com naar het Thais te laten vertalen. Ook kun je eventueel bij de receptie van je hotel vragen of zij de zinnen ter plekke willen vertalen. Je kunt nu altijd een briefje met informatie over je allergieën laten zien. Let er hierbij overigens op dat hoewel ze bij bepaalde allergieën hun best doen om het ingrediënt of product niet te gebruiken, het altijd gemaakt wordt in een omgeving waar het ingrediënt of het product gebruikt wordt.

Zijn de lokale vervoersmiddelen veilig in Thailand?

Over het algemeen kun je veilig door Thailand reizen. Echter, elk jaar gebeuren er ongelukken waar toeristen bij betrokken zijn. Soms een minibusje dat van de weg raakt, soms een touringcar die betrokken is bij een verkeersongeluk. In de meeste gevallen ligt het niet aan de eigen chauffeur, maar aan lokale Thai die soms toch net anders omgaan met de geldende verkeersregels. Nachtbussen zijn inmiddels allemaal vrij modern en het aantal ongelukken met de speciale toeristenbussen zijn minimaal. Zorg er wel voor dat je altijd je gordel gebruikt in de bus. Er varen zeer veel boten tussen het vasteland en de eilanden (en tussen de eilanden onderling). De meeste toeristenferries zijn inmiddels allemaal modern van aard en zeer veilig. Wij hebben het varen met de ferries altijd als zeer prettig en veilig ervaren. We kregen altijd een zwemvest en het geheel was goed georganiseerd en professioneel.

Wel lezen we wel eens dat ‘lokale ferries’ vaak wat minder modern zijn en dat hier heel soms sprake is van roekeloos gedrag van de kapitein, of bijvoorbeeld een boot die te vol/zwaar beladen is. De kans dat een toerist dit type boot gebruikt is echter zeer klein. Let er bij de kleine bootjes op dat je niet van de boot gebruik maakt bij naderend onweer of een storm. Sommige Thai vinden het vaak nog volkomen acceptabel om met enorme golven de zee op te gaan. Wees verstandig en maak zelf de keuze om wel of niet mee te gaan.

Let verder ook altijd op je bezittingen. Het komt soms voor dat mensen in de nachtbus of nachttrein bestolen worden. Draag daarom de meest waardevolle bezittingen altijd op je lichaam. Wanneer je verder de keuze hebt tussen een publieke bus of een minibusje, kies dan altijd voor de publieke bus. Dit is veiliger, goedkoper en de kans op ongelukken is minder groot.

Kun je makkelijk een scooter huren in Thailand?

Een scooter huur je op werkelijk elke toeristische bestemming. Vaak zijn de verhuurders duidelijk herkenbaar door de lange rij met exact dezelfde nieuwe scooters voor de winkel. Let erop dat je de scooter zo vroeg mogelijk ophaalt en bij voorkeur voor meerdere dagen huurt (anders loop je elke dag het risico dat alles verhuurd is). De scooter parkeer je ’s avonds makkelijk bij je hotel of resort en op veel eilanden is een scooter een fantastische manier om het eiland te verkennen. Tanken doe je bij tankstations en is spotgoedkoop. Omdat je niet overal tankstations hebt, tanken de meeste Thai bij de kleine winkeltjes langs de weg. Je ziet dan een rek met flessen met goudkleurige vulling en je betaalt per fles. Tanken wordt doorgaans voor je gedaan, je hoeft alleen je zadel omhoog te doen.

Let erop dat er jaarlijks veel ongelukken plaatsvinden, waar toeristen bij betrokken zijn. Hoe goed je ook zelf kunt rijden, je hebt altijd met lokale weggebruikers te maken, zie soms als gekken door de straten racen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Doe geen gekke dingen en rij lekker langzaam. Rij niet met alcohol op en als het je eerste keer is, oefen dan goed en lang op een verlaten plek. Draag altijd een helm en neem bij twijfel of je goed verzekerd bent vooraf contact op met je (reis)verzekeraar.

Kun je makkelijk een auto huren in Thailand?

Thailand is op veel bestemmingen prima zelfstandig te verkennen. Een huurauto biedt prettige vrijheden, vooral als je met een compleet gezin reist en scooters (nog) niet mogelijk zijn. Je kunt op veel plekken een auto huren, maar ga vooraf wel goed bij je reisverzekering na hoe je gedekt bent in Thailand. Wij boeken zelf meestal via de bekende vergelijker Rentalcars.com en alleen bij halen/inleveren op dezelfde locatie. Lange afstanden doen we bij voorkeur met de trein of bus, of met het vliegtuig bij scherpe aanbiedingen van Thai Airways of AirAsia. Een simpele check geeft weer dat een auto in bijvoorbeeld Krabi (afhalen op Krabi Airport) €110 per week kost. Een vergelijkbare huurauto kost €105 per week bij afhalen (en inleveren) op Phuket Airport.

Rentalcars biedt duidelijke informatie m.b.t. de verhuurvoorwaarden en vooral rond de bescherming bij pech of ongevallen. In veel gevallen ben je volledig (lokaal) verzekerd voor schade (CDW) op basis van een eigen risico. Hierbij moet je denken aan eigen risico van zo’n ฿5000 (omgerekend zo’n €150) en daarbij betaal je ter plekke nog een borg van vergelijkbare hoogte (ook zo’n ฿5000 bij een gewone auto). In Thailand krijg je altijd een volle tank mee en bij inleveren dient deze ook weer vol te zijn. Verder geldt er een ongelimiteerd aantal kilometers. Je boekt vooraf via internet en betaalt meestal een klein bedrag aan tijdens de boeking. Vervolgens dien je enkele dagen of weken voor ophalen de rest te voldoen. Zorg er altijd voor dat je ter plekke dezelfde creditcard gebruikt (voor o.a. de borg) als bij de boeking.

Hoe groot is de kans dat ik in Thailand bestolen wordt?

In Thailand zijn veel toeristen vooral slachtoffer van simpele gelegenheidsroven. Je loopt ergens rond en maakt een uitgebreide selfie-reportage en ineens wordt je telefoon door een voorbijrijdende scooter uit je handen gegrist. Het komt regelmatig voor en doet er vrij weinig tegen, behalve je telefoon altijd in je zak houden wanneer je op straat loopt. Leg ook nooit je telefoon open en bloot op de tafel van het restaurant waar je eet. Verder kun je beter niet te koop lopen met dure bezittingen, de kans is aanwezig dat men je achtervolgd om je dit afhandig te maken. In simpele accommodatie wordt over het algemeen vaker gesloten dan in luxe hotels en resorts. Let altijd op je spullen en gebruik bij voorkeur de kluis in je hotelkamer. Wij reizen regelmatig met een speciale laptoptas met slot waar je behalve onze laptop ook diverse andere spullen in kwijt kunnen. Eenmaal op locatie kun je de tas sluiten en aan een pijp vastmaken. Zorg ervoor dat je verder altijd een kopie van je paspoort op zak hebt (al dan niet op een usb stick in digitale vorm).

Kan ik gemakkelijk betalen met mijn creditcard?

Ja, in zo goed als heel Thailand kun je met je creditcard betalen bij het kopen van producten. Let er wel op dat in veel gevallen om je pincode gevraagd wordt. In hotels en restaurants kun je vaak ook met creditcard betalen, vooral in de wat meer toeristische gebieden. Verlies je kaart verder niet uit het oog en weet waar je de kaart gebruikt.

Kan ik overal pinnen in Thailand?

Als je de zgn. “Pinnen in het buitenland’ functie hebt geactiveerd, kun je zo goed als overal in Thailand pinnen. Let er wel op dat je losse pinbakken op achteraf gelegen straatjes beter kunt vermijden. Kies altijd voor de conversieratio van je eigen bank! Op alle populaire toeristische bestemmingen heb je meerdere pinautomaten. Vaak kun je op de kleinste eilanden al pinnen.

Ik reis alleen. Is dit goed te doen in Thailand?

Jazeker. Jaarlijks bezoeken honderdduizenden backpackers uit alle delen van de wereld het land en overal heb je typische backpackaccommodatie waar je vaak al voor een tientje per nacht verblijft. Single-reizigers kunnen redelijk goed alleen het land verkennen en onderweg maak je vaak snel vrienden. Vooraf kun je goed uitzoeken wat typische backpackbestemmingen zijn en ook kun je vooraf al nagaan waar je de beste plekjes om te overnachten vindt. Op zich hoef je niet vooraf te boeken, maar dit is op de populaire plekken wel aan te raden, zeker tijdens het hoogseizoen of tijdens festivals of feesten. Goed beoordeelde accommodatie zit namelijk snel vol en eenmaal vol dan kun je ter plekke lekker verder zoeken. Populair is HostelWorld, hier vind je vooral veel budgetaccommodatie. Ook vind je veel backpackersplekjes op het bekende Booking.com, waar je in veel gevallen kosteloos kunt annuleren.

Hoe kan ik internet activeren op mijn telefoon?

Allereerst heb je in hotels, restaurants, koffietentjes, in winkelcentra, bij diverse populaire attracties gratis Wi-Fi waar je gebruik van kunt maken. Helemaal handig is dit niet (los van het veiligheidsaspect) want op elke plek moet je weer op zoek naar een kosteloze en vrij toegankelijke connectie en de kwaliteit van de verbinding is niet altijd even snel en stabiel. Beter is het om bij aankomst direct een prepaid simkaart te kopen. Er zijn in Thailand meerdere telecommaatschappijen die dit aanbieden, elk met eigen voorwaarden. Sommige zijn vooral actief in en rond Bangkok, anderen in heel Thailand. Hou hier rekening mee als je een simkaart koopt. Bij een prepaid simkaart gaat het vooral om de databundel. Koop er bij voorkeur een met een geldigheid van 2 weken of 30 dagen, afhankelijk van hoe lang je in het land verblijft. In de meeste gevallen heb je onbeperkte data en een vaste 4G snelheid. Afhankelijk van de locatie waar je in Thailand verblijft is het bereik en daarmee de snelheid goed of minder goed. Wij hebben op de meeste bestemmingen altijd een stabiele en snelle verbinding gehad, uitgezonderd de jungles. Laat bij aanschaf van de simkaart een medewerker de simkaart installeren en activeren. Dit is in een handomdraai geregeld terwijl het jou een hoop tijd kost aan de hand van de handleiding. Wij kochten voor ฿800 een databundel (prepaid) van AIS, met snelle 4G verbinding en onbeperkt datagebruik.

Zijn er veel gevaarlijke diersoorten in Thailand?

Jazeker, maar de meeste toeristen zullen er tijdens hun vakantie niet mee te maken krijgen. De kans dat je een wild dier spot is al klein, laat staan een gevaarlijke soort. Er leven olifanten, tijgers en vooral veel giftige slangen, schorpioenen en duizendpoten (centipedes) in de jungles, maar op de meeste toeristische trekpleisters kom je ze niet tegen. Giftige slangen heb je heel soms ook in de bewoonde wereld, mocht je een slang tegenkomen laat het dan met rust en blijf op gepaste afstand. Heel soms drijven er gevaarlijke kwallen in zee, wees altijd alert.

Spreekt de lokale bevolking Engels?

Ja. De meeste Thai spreken een aardig woordje in de Engelse taal. Dit geldt vooral voor de toeristische bestemmingen en in hotels, resorts en restaurants in het bijzonder. Ook in de toeristische industrie (immigratie, bootvervoerders, personeel in treinen en bussen etc) spreekt met redelijk goed Engels. Hele diepe gesprekken zal je er echter niet voeren, maar de basiszaken kun je prima bespreken.

Ik ben mijn paspoort verloren, wat nu?

Zorg er altijd voor dat je een kopie van je paspoort bij je draagt. Dit vergemakkelijkt de aangifte aanzienlijk. Na het constateren ga je zo snel mogelijk naar het politiebureau om aangifte te doen. Na je aangifte krijg je een FIR-document mee en dit document kun je bij de Nederlandse ambassade in Bangkok gebruiken om een nieuw (tijdelijk) reisdocument aan te vragen. Wij hebben naast een papieren kopie in onze toilettas ook altijd een digitale kopie mee op onze telefoon.

Bestaan goedkope ritjes met de taxi in Thailand?

Taxi’s zijn vaak de grootste bron van irritatie onder toeristen. Je weet nooit of de chauffeur zich netjes aan de verkeersregels houdt, of hij zonder gedoe op de meter wil rijden, of dat hij überhaupt de snelste route naar je bestemming kent. Wij vermeden altijd taxi’s in Bangkok en in veel andere steden dachten we er niet eens aan om een taxi te pakken (vaak regelden we privé vervoer via onze accommodatie of huren we gewoon een scooter).

Hoe anders is dit allemaal sinds de komst van Grab (voorheen Uber). Grab is fantastisch. Via de app boek je een taxi en je betaalt direct via de app voor je rit. Je kunt via Grab nog steeds voor de goedkoopste optie, de standaard taxi, gaan, maar wel voor een vaste en eerlijke prijs. Geen gedoe, geen afdingen en geen dodemansrit door de stad (want reviews). Inmiddels is Grab in grote delen van het land actief. Als je de app opent kun je makkelijk nagaan of je ergens bent waar je een Grab kunt pakken. De iets duurdere Grab chauffeurs zijn het fijnst, vaak gaat het om moderne en schone personenauto’s en kunnen de chauffeurs (eigenaren van hun eigen auto) een prima woordje Engels.

Mag je zomaar Thaise lantaarns oplaten in Thailand?

De typische Thaise lantaarns (drijvend of zwevend) worden vaak rond speciale festivals opgelaten. Het geheel aan lichtjes ziet er schitterend uit. Op een bepaald moment zijn de lantaarns verboden geweest, omdat het te vaak fout ging. De brandende waxinelichtjes zijn een gevaar boven daken en in bewoonde gebieden. Momenteel zijn de lantaarns weer te koop, maar je moet je afvragen of je het risico wilt lopen. Als de restanten op de bodem van de zee terechtkomen is dat zeer slecht voor het koraal en de vissoorten. Kortom, mooi om naar te kijken maar zelf maar beter niet doen.

Zijn de Thaise eilanden allemaal het hele jaar door te bezoeken?

Er zijn grofweg 3 regio’s met meerdere mooie eilanden bij elkaar. Aan de zuidwestzijde heb je de regio waar o.a. Phuket, Krabi en eilanden als Koh Phi Phi en Koh Lanta liggen. Deze eilanden hebben tussen grofweg mei en oktober met een regenseizoen te maken en dit is duidelijk het laagseizoen. De maanden november tot maart zijn het absolute hoogseizoen en dit is de beste tijd voor een bezoek.

Aan de zuidoostzijde kun je vanaf Surat Thani naar eilanden als Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao. Deze drie eilanden in de Golf van Thailand zijn zo goed als het hele jaar prima te bezoeken. Hoewel er wel sprake is van een regenseizoen tussen november en maart, verschilt het weer in die regio nauwelijks van de rest van het jaar. Je kunt stellen dat je het hele jaar door kans hebt op schitterend weer, afgewisseld met zo nu en dan een wat mindere periode met bewolking en regen. Omdat hier geen peil op te trekken valt, kun je er ook nauwelijks rekening mee houden. Wel is dit de beste regio om te bezoeken als je tussen mei en oktober door Thailand reist en wel graag een paar tropische eilanden wilt meemaken.
De eilanden aan de oostzijde van de Golf van Thailand kun je het hele jaar door bezoeken, maar de periode november tot maart wordt gezien als het hoogseizoen en dan heb je er ook de beste weersomstandigheden. De overige maanden is het er lekker rustig en doorgaans heb je er nog steeds prima weer. Vooral populair zijn Koh Chang, Koh Mak en Koh Kut.

Het antwoord is dus dat op zich alle eilanden het hele jaar te bezoeken zijn, hoewel sommige eilanden minder bruisend zijn tijdens het laagseizoen (dat vaak teven het regenseizoen is).

Handige links voor het boeken van je trip

Betaalbaar naar Thailand met De Jong IntraThailand Travel333travel

5 mooiste Thailand-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Thailand

333travelv.a. €1655 incl.

Best Deal Thailand Highlights

17-daagse reis langs de vele hoogtepunten in het midden en noorden van Thailand - 333travel.

Lees meer

ANWB Reizenv.a. €2327 incl.

Privé rondreis met chauffeur Thailand Compleet

Ontdek Noord én Zuid Thailand in één 19-daagse rondreis - ANWB Reizen.

Lees meer

Thailand Travelv.a. €1049 excl.

Back To Basic Adventure

16-daagse avontuurlijke rondreis door het échte Thailand - Thailand Travel.

Lees meer

Van Verrev.a. €2300 excl.

Hoogtepunten van Thailand

In 18 dagen langs alle hoogtepunten van land van de glimlach - Van Verre.

Lees meer

TUIv.a. €1122 incl.

Amazing Thailand

15-daagse groepsreis langs vele hoogtepunten van Thailand - TUI.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige vakantie naar Thailand kunt boeken. Populair zijn 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, KidsReizen, Puur Azië, Thailand Travel, TUI en Van Verre. Je kunt ook makkelijk zelf een reis naar Thailand samenstellen. Boek vliegtickets rechtstreeks bij KLM of via een vergelijker als Momondo, je huurauto bij Rentalcars.com, de accommodatie bij Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij 12Go Asia of Baolau.com en boek de tours bij Klook.com of GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Thailand.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Thailand die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Thailand en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.