Maleisie is een unieke bestemming en zeer geliefd onder liefhebbers van de mooie mix van cultuur, zon, natuur, heerlijk eten en steden met moderne winkelcentra. Het land heeft diverse prachtige natuurparken, waaronder een paar zeer mooie op Borneo. Je vliegt direct met KLM in zo’n 12 uur naar Kuala Lumpur en het grootste deel van de reizigers start de reis dan ook in de hoofdstad, om vervolgens naar de diverse toffe bestemmingen te reizen. Vaak wordt er op één van de tropische eilanden afgesloten. Populair zijn Perhentian, Redang en Tioman, alledrie echte bountyeilanden met goede duik- en snorkelmogelijkheden. Aan de andere kant van het schiereiland liggen Penang, Langkawi en het kleinere Pangkor, ook weer drie schitterende eilanden met veel bezienswaardigheden en andere todo’s.

Maleisie is een goedkope vakantiebestemming, je bent het grootste bedrag kwijt aan de vliegtickets en de hotelovernachtingen, maar als je het slim aanpakt kan dit ook allemaal vrij goedkoop geregeld worden. Ook georganiseerde reizen van de bekende Nederlandse reisorganisaties zijn altijd scherp geprijsd. De kosten ter plekke vallen vaak ook enorm mee. Een uitgebreide restaurantmaaltijd heb je al voor zo’n €20 en een simpele hap aan de weg hoeft niet meer dan €3 te kosten inclusief een drankje. Reiskosten ter plekke hangen af van wat je wilt, een auto kost zo’n €25 per dag en een taxi kost vaak niet meer dan RM10/RM20 voor een ritje. Binnenlandse vluchten zijn vaak erg goedkoop en de meeste reizigers pakken het vliegtuig om tussen bestemmingen te reizen. Op sommige trajecten rijden luxe touringcars (een busticket kost vaak maar enkele ringgits en is vooral populair onder jongeren/backpackers).

Wij hebben inmiddels alle attracties en bezienswaardigheden die we afgelopen jaren bezocht hebben beschreven in de artikelen hieronder. Wanneer we weer naar Maleisie reizen, zullen er vanzelfsprekend weer diverse nieuwe artikelen volgen. Heb je zelf een tof artikel geschreven dat je graag op Reisvormen wilt publiceren? Neem dan contact met ons op.

Lees hier alles over Maleisie Bekijk het volledige reisaanbod

5 mooiste Maleisië-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Maleisië

v.a. €1675 excl.

Hoogtepunten van Maleisië

Schitterende rondreis langs alle highlights van West-Maleisië & Borneo met Puur Azië.

Lees meer

v.a. €1429 incl.

Groepsrondreis Maleisië

Ga mee langs de hoogtepunten van West-Maleisië met de meest geboekte rondreis van Fox.

Lees meer

v.a. €1289 excl.

Borneo rondreis betaalbaar

In 16 dagen langs alle highlights van Borneo met Local Hero Travel. Reis als een local!

Lees meer

v.a. €1470 excl.

Hoogtepunten van West-Maleisië

Een prachtige en complete 19-daagse rondreis met Van Verre.

Lees meer

v.a. €1500 excl.

Borneo & West-Maleisië

16-daagse rondreis langs het mooiste van Maleisie met PANGEA Travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Maleisië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.