Maleisië is een unieke bestemming en zeer geliefd onder liefhebbers van de mooie mix van cultuur, zon, natuur, heerlijk eten en steden met moderne winkelcentra. Het land heeft diverse prachtige natuurparken, waaronder een paar zeer mooie op Borneo. Je vliegt direct met KLM in zo’n 12 uur naar Kuala Lumpur en het grootste deel van de reizigers start de reis dan ook in de hoofdstad, om vervolgens naar de diverse toffe bestemmingen te reizen. Vaak wordt er op één van de tropische eilanden afgesloten. Populair zijn Perhentian, Redang en Tioman, alledrie echte bountyeilanden met goede duik- en snorkelmogelijkheden. Aan de andere kant van het schiereiland liggen Penang, Langkawi en het kleinere Pangkor, ook weer drie schitterende eilanden met veel bezienswaardigheden en andere todo’s.

Maleisië is een goedkope vakantiebestemming, je bent het grootste bedrag kwijt aan de vliegtickets en de hotelovernachtingen, maar als je het slim aanpakt kan dit ook allemaal vrij goedkoop geregeld worden. Ook georganiseerde reizen van de bekende Nederlandse reisorganisaties zijn altijd scherp geprijsd. De kosten ter plekke vallen vaak ook enorm mee. Een uitgebreide restaurantmaaltijd heb je al voor zo’n €20 en een simpele hap aan de weg hoeft niet meer dan €3 te kosten inclusief een drankje. Reiskosten ter plekke hangen af van wat je wilt, een huurauto kost zo’n €25 per dag en een Grab (taxidienst) kost vaak niet meer dan RM10/RM20 voor een ritje. Binnenlandse vluchten zijn vaak erg goedkoop en de meeste reizigers pakken het vliegtuig om tussen bestemmingen te reizen. Op sommige trajecten rijden luxe touringcars (een busticket kost vaak maar enkele ringgits en is vooral populair onder jongeren/backpackers).

Wij hebben inmiddels alle attracties en bezienswaardigheden die we afgelopen jaren bezocht hebben beschreven in de artikelen hieronder. Wanneer we weer naar Maleisië reizen, zullen er vanzelfsprekend weer diverse nieuwe artikelen volgen. Heb je zelf een tof artikel geschreven dat je graag op Reisvormen wilt publiceren? Neem dan contact met ons op.

Lees hier alles over Maleisië Bekijk het volledige reisaanbod

Mooie gezinsreizen naar Maleisië met DjoserFantastische reizen naar Maleisië met ANWBPrachtige reizen naar Maleisië met TUI

5 mooiste Maleisië-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Maleisië

333travelv.a. €2047 incl.

Highlights West-Maleisië

Prachtige 14-daagse rondreis langs een mix van indrukken en schitterende natuur met 333travel.

Lees meer

ANWB Reizenv.a. €2498 incl.

Maleisië & Borneo (Sarawak)

19-daagse groepsrondreis Maleisië, de perfecte combinatie van natuur, cultuur en strand met ANWB Reizen.

Lees meer

TUIv.a. €2240 incl.

Highlights van Maleisië

Schitterende 16-daagse groepsrondreis door Maleisië met NL-sprekende reisleiding met TUI.

Lees meer

Van Verrev.a. €2300 excl.

Hoogtepunten van West-Maleisië

Een prachtige en complete 19-daagse rondreis met Van Verre.

Lees meer

Djoserv.a. €2995 incl.

Rondreis West-Maleisië & Borneo

20-daagse rondreis door Maleisië, van het multiculturele vasteland tot nationale parken met Djoser.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Maleisië kunt boeken. Populair zijn 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, KidsReizen, Puur Azië en Van Verre. Je kunt ook makkelijk zelf een reis naar Maleisië samenstellen. Zoek je vliegtickets via Momondo, je huurauto bij Rentalcars.com, de accommodatie bij Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij 12go.asia en boek de tours bij Klook of GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Maleisië.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Maleisië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Maleisië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.