Als je minder dan 90 dagen in Maleisië verblijft, heb je geen visum nodig. Je krijgt dan bij aankomst een inreisstempel in je paspoort met een geldigheid van 90 dagen. Nederlandse reizigers die langer dan 90 dagen in Maleisië willen verblijven, moeten vooraf een visum aanvragen.

Vereisten Visa Exemption

  • Er is sprake van een toeristisch verblijf van maximaal 90 dagen
  • Je dient in het bezit te zijn van een paspoort met een geldigheid van minimaal zes maanden bij inreis
  • Je paspoort dien minimaal één lege visumpagina te hebben
  • Je moet een bewijs hebben van een retourvlucht of van een vlucht naar de volgende bestemming

Langer dan 90 dagen: Visum is vereist

Blijft je langer dan 30 dagen in Maleisië, dan moet je vooraf een visum aanvragen. Dit kan direct bij de Maleisische ambassade in Den Haag. Bij veel bestemmingen heb je visumdiensten die je veel werk uit handen kunnen nemen, maar omdat 90 dagen in het geval van Maleisië een zeer ruim verblijf betekent is er in de praktijk weinig reden om een speciaal visum aan te vragen als je langer wilt verblijven.

Alternatieve manier om langer dan 90 dagen in Maleisië te reizen

Reizigers die toch een lange periode in Maleisië willen verblijven maar geen trek hebben om een visum aan te vragen kunnen overwegen om hun reis in stukken op te breken en tussentijds naar één van de buurlanden te reizen. Wanneer je voor de 2e keer in Maleisië aankomt, krijg je wederom een stempel voor 90 dagen (let erop dat je ook dan weer aan de voorwaarden voldoet). Landen als Indonesië, Thailand, Singapore en zelfs Australië (Perth of Darwin) zijn perfecte plekken om even kortstondig te bezoeken, alvorens weer terug naar Maleisië te vliegen. Let er wel op dat je dit niet te vaak doet en dat het allemaal binnen reizen valt. Als men vermoedt dat je illegaal in Maleisië werkt of woont kan het zijn dat je het land niet wordt binnengelaten.

Tips

  • AirAsia vliegt goedkoop naar diverse bestemmingen binnen Maleisië. De centrale hub is KLIA2 in Kuala Lumpur. Naast AirAsia heb je ook nog de budget airlines Malindo Air en Firefly.
  • Heb je te maken met een zgn. ‘overstay’. Zorg dan voor een goede verklaring, of zelfs een medische verklaring. Let erop dat een overstay strafbaar is, hoewel je in de meeste gevallen een fikse boete zult krijgen. Ons advies, riskeer het niet in een land als Maleisië!
  • Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders.

 
 
Mooie gezinsreizen naar Maleisië met DjoserFantastische reizen naar Maleisië met ANWBPrachtige reizen naar Maleisië met TUI

5 mooiste Maleisië-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Maleisië

333travelv.a. €2047 incl.

Highlights West-Maleisië

Prachtige 14-daagse rondreis langs een mix van indrukken en schitterende natuur met 333travel.

Lees meer

ANWB Reizenv.a. €2498 incl.

Maleisië & Borneo (Sarawak)

19-daagse groepsrondreis Maleisië, de perfecte combinatie van natuur, cultuur en strand met ANWB Reizen.

Lees meer

TUIv.a. €2240 incl.

Highlights van Maleisië

Schitterende 16-daagse groepsrondreis door Maleisië met NL-sprekende reisleiding met TUI.

Lees meer

Van Verrev.a. €2300 excl.

Hoogtepunten van West-Maleisië

Een prachtige en complete 19-daagse rondreis met Van Verre.

Lees meer

Djoserv.a. €2995 incl.

Rondreis West-Maleisië & Borneo

20-daagse rondreis door Maleisië, van het multiculturele vasteland tot nationale parken met Djoser.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Maleisië kunt boeken. Populair zijn 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, KidsReizen, Puur Azië en Van Verre. Je kunt ook makkelijk zelf een reis naar Maleisië samenstellen. Zoek je vliegtickets via Momondo, je huurauto bij Rentalcars.com, de accommodatie bij Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij 12go.asia en boek de tours bij Klook of GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Maleisië.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Maleisië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Maleisië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.