De Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisie, was tussen 1998 en 2004 met 452 meter hoogte het hoogste gebouw ter wereld. De torens werden door de bekende Argentijnse architect Cesar Pelli ontworpen, het voor die tijd zeer moderne ontwerp was gebaseerd op de 5 pijlers van het Islamitische geloof (dat komt ook terug in de vorm van het bouwwerk). Men begon in 1992 met de bouw van de torens, in het centrum van de stad op de plek waar voorheen de renbaan lag.

De verdere feiten over de Petronas Twin Towers

  • De loopbrug tussen de torens was jarenlang gratis te bezoeken. Het enige dat je moest doen, was ’s ochtends vroeg in de rij te staan voor de gratis kaartjes. Een paar jaar terug voerde men ticketprijzen in, voor RM10 kon je toen de loopbrug bezoeken. Niet lang daarna opende men het observatieplatform op de 83e verdieping. Om beide plekken te bezoeken moest je RM50 betalen. Nu is het tarief RM85 (kinderen RM35) en hierbij heb je toegang tot de loopbrug en het platform.
  • De kosten van de bouw van de torens bedroegen meer dan 2 miljard dollar.
  • In totaal hebben de torens 32000 ramen, 1800 deuren, 765 trappen en 88 verdiepingen.
  • Onder de torens ligt Suria KLCC, een van de meest populaire shopping malls van Kuala Lumpur. Hier kun je vooral tijdens een van de salesperiodes voor zeer scherpe prijzen winkelen. Je vindt er alle bekende internationale merken.
  • Binnen het complex heb je ook het orkestgebouw, de Malaysian Philharmonic Orchestra. Op hun website kun je nagaan of er uitvoeringen zijn. Een bezoek aan het orkest is een toffe dagbesteding.
  • De skybridge ligt op de 41e verdieping en is een loopbrug tussen beide torens. Het is de hoogste skybridge (van twee verdiepingen) ter wereld.
  • Elk van de torens werd door een eigen team gebouwd, een Koreaans team en een Japans team. Uiteindelijk ‘won’ het Koreaanse team.
  • Officiële website voor meer informatie

De Petronas Twin Towers zijn een symbool van Maleisie en van het toerisme naar Maleisie geworden. Elke reiziger die het land bezoekt wilt onderaan in het KLCC park, of bovenin de torens zelf kunnen staan. In geen enkel fotoalbum zal een foto van de torens na een bezoek aan Maleisie ontbreken. Hoewel de ticketprijzen met jaren flink zijn gestegen, staan er nog steeds dagelijks rijen met mensen om kaartjes bij de balie onderin de torens te kopen.

Reizen naar de Petronas Twin Towers

De Petronas Twin towers zijn erg makkelijk te bezoeken. Ze liggen in hartje Kuala Lumpur en zijn op meerdere manieren bereikbaar. Als je in een van de hotels in het centrum van de stad verblijft, kun je er gewoon lopend naartoe. Verblijf je in/rond Bukit Bintang, dan kun je via Pavilion KL Shopping Mall de speciale voetgangersloopbrug doorlopen, je eindigt dan bij KLCC en bij de torens. Ook kun je in Bukit Bintang op de gratis GOKL bus stappen. Hetzelfde geldt voor reizigers die in Chinatown verblijven, ook hier gaat een GOKL lijn (via Bukit Bintang) naar KLCC en naar de torens (halte direct voor de Petronas Twin Towers).

Direct onder de torens heb je een metrostation, waar de RapidKL lijn langsgaat. Deze lijn gaat ook via KL Sentral, wat een hub is. Eenmaal onder KLCC volg je de bordjes met Suria KLCC, daarboven liggen de torens.

We raden af een taxi naar de torens te nemen. Een taxi van buiten Kuala Lumpur is nog wel het overwegen waard, mits de chauffeur op de meter rijdt. Dit is echter in het centrum vaak onmogelijk, vooral rond de torens zelf. Neem dus ook nooit een taxi vanaf de torens terug naar je hotel, tenzij je bereidt bent om een 5-voud van het normale bedrag voor het ritje te betalen.

 
 

5 mooiste Maleisië-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Maleisië

v.a. €1675 excl.

Hoogtepunten van Maleisië

Schitterende rondreis langs alle highlights van West-Maleisië & Borneo met Puur Azië.

Lees meer

v.a. €1429 incl.

Groepsrondreis Maleisië

Ga mee langs de hoogtepunten van West-Maleisië met de meest geboekte rondreis van ANWB.

Lees meer

v.a. €1289 excl.

Borneo rondreis betaalbaar

In 16 dagen langs alle highlights van Borneo met Local Hero Travel. Reis als een local!

Lees meer

v.a. €1470 excl.

Hoogtepunten van West-Maleisië

Een prachtige en complete 19-daagse rondreis met Van Verre.

Lees meer

v.a. €1500 excl.

Borneo & West-Maleisië

16-daagse rondreis langs het mooiste van Maleisie met PANGEA Travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Maleisië kunt boeken. Populair zijn ANWB Vakantie, 333Travel en De Jong Intra. Je kunt ook makkelijk zelf een reis naar Maleisië samenstellen. Boek bv. je retourtickets bij Vliegtickets.nl of Momondo, je huurauto bij Rentalcars.com, de accommodatie bij Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij Baolau.com en boek de tours bij GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Maleisië.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Maleisië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Maleisië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.